Over Bladzijde26

Portret Marloes

Bladzijde26 gaat over boeken, lezen en dingen die boeken raken… Omdat ik zo graag lees en boeken me zo dierbaar zijn. Door mijn plezier in lezen en mijn boekentips te delen, hoop ik jou te inspireren.

Over mij

 • Marloes Bomer, 43, Zeeuwse van geboorte, nu thuis in ’s-Hertogenbosch
 • al heel lang samen en gelukkig met J: hij is gewoon de allerleukste ♥♥♥♥♥
 • boekenwurm tot in het puntje van mijn rechter kleine teen
 • haak- en wielrenfan, museumbezoeker en bourgondiër, samen met vriendinnen of heerlijk alleen
 • online redacteur bij VvAA

Over mijn boekensmaak

Ik lees vooral literatuur en romans, afgewisseld met non-fictie, feelgood en jeugdboeken. Ik leen veel bij de bibliotheek en ben dol op boekwinkels. Meestal lees ik echte boeken, maar op vakantie pak ik mijn e-reader. Ook boeken luisteren doe ik graag, tijdens het haken of onderweg.

Boekenkast | Bladzijde26
Mijn favoriete leesplekje: in de paarse stoel, voor de boekenkast, voetjes op de gebreide poef…

Over de blogs op Bladzijde26

Zoals een goed boekblogger betaamt, bespreek ik boeken die ik lees of luister. En natuurlijk schrijf ik ook wel eens iets anders dan een review, al gaat het wel altijd over boeken.

Om je een idee te geven:

Over boekentips

Zoek je boekentips? Kijk dan bij mijn gelezen-lijst. Hier houd ik bij wat ik lees en hoeveel hartjes ik een boek waard vind. Je vindt er ook de links naar mijn recensies = handig!

Over leesuitdagingen

#Flowboekenchallenge

In 2015 begon ik mijn eigen leesuitdaging: mijn #Flowboekenchallenge. Ik probeerde alle fictie genoemd in de rubriek “De boeken van mijn leven” van Flow Magazine te lezen. Superleuk om te doen en ook heel verrassend. Ik heb zo al heel wat titels ontdekt, die ik natuurlijk ook weer allemaal met jou deel.

Inmiddels ben ik hiermee gestopt, maar ik haal nog wel steeds inspiratie uit de lijst.

Over mijn blogritme

Echt regelmaat zit er niet (meer) in mijn bloggen, ik blog als ik er zin in heb 🙂 Laat je dus vooral verrassen en kom af en toe een kijkje nemen. Wil je een seintje bij een nieuw bericht? Leuk! Vul rechts (op de home) je e-mailadres in en je krijgt voortaan een mailtje als ik iets nieuws heb gepost.

Tot slot

Ik geloof dat plezier dat je deelt een nog groter plezier wordt. Ik hoop dus dat je plezier zult beleven aan Bladzijde26. Laat me vooral weten wat je ervan vindt, ik lees je graag!

Liefs & leesplezier,

Marloes Bomer
bladzijde26@gmail.com

12 Reacties

 • Reply anita kooijman 18 augustus 2015 at 12:37

  Leuk te lezen dat je in de plaatselijke bibliotheek komt én zo af en toe een jeugdboek leest. Ik werk nl in de Bossche bieb als jeugdbibliothecaris. Ook mijn favoriete Flowrubriek is “de boeken van mijn leven” en laat me er regelmatig door inspireren. En mijn favoriete schrijver van de laatste tijd is ook nog eens Marukami!

  • Reply Marloes 18 augustus 2015 at 16:44

   Dank je wel voor je leuke bericht! It made me smile 🙂 En wat heb jij een leuke baan, de hele dag tussen de boeken… lijkt me heerlijk!

 • Reply Mona 5 oktober 2015 at 16:33

  Hoi Marloes,
  Al een aantal weken volg ik je blog. Ik lees ontzettend graag en woon in een dorpje, zo ongeveer bij je om de hoek. Maar zoveel boeken als jij leest in een week, dat gaat me niet lukken.
  Ik heb me al een paar keer laten inspireren Door je blog. Van de week het boek ‘kom hier dat ik kus’ gekocht. Ik hou van België, de hoofdpersoon heet Mona (altijd leuk) en ik had de review op je blog gelezen. Eerst de Flow uitlezen en dan dit boek.
  Vind je het leuk als je lezers met suggesties komen? Ik heb nog wel een paar favoriete schrijvers. Maar veel kans dat je ze al lang hebt gelezen☺
  Groetjes en veel leesplezier,
  Mona

  • Reply Marloes 5 oktober 2015 at 20:09

   Hi Mona! Wat een leuk bericht, dank je wel! Ik vind het juist leuk om suggesties te krijgen dus kom maar op :).

 • Reply Mona 7 oktober 2015 at 15:05

  Oké Marloes, komt ie:
  Alan Bradley, Flavia de Luce serie, over een 11 jarig Engels meisje, in de jaren 50, heerlijk eigenwijs
  Alaxander McCallSmith, Het geheim van de krokodil, over een Botswaanse vrouwelijke detective, zo relaxed om te lezen, er zijn volgens mij 11 boeken in deze serie verschenen
  Ik kom deze schrijvers niet zo snel tegen vandaar dat ik ze graag ‘promoot’.
  En de boeken van Vonne van der Meer vind ik ook altijd bijzonder. Maar zij wordt wel eens in de Flow aangehaald.6
  Veel leesplezier en groetjes, Mona

  • Reply Marloes 7 oktober 2015 at 20:54

   Oh wat heerlijk, ze zijn allemaal nieuw voor mij! Ik ga op zoek, dank je wel. Ik hoop toch zo dat je van Kom hier dat ik u kus geniet 😉

 • Reply Mona 19 oktober 2015 at 21:51

  Marloes, ik heb inderdaad genoten van Kom hier dat ik u kus. Als ik van de week tijd heb begin ik aan haar eerste boek. Groetjes, Mona

  • Reply Marloes 20 oktober 2015 at 19:07

   Wat fijn om te lezen! Vind ik toch altijd weer spannend. Dat eerste boek staat ook nog op mijn lijstje, heeft ook al zo’n mooie titel.

 • Reply Mona 14 juli 2017 at 10:09

  Fijn dat je er weer bent Marloes! Gelukkig gaat het goed met je. Fijn weekend!

  • Reply Marloes 17 juli 2017 at 20:50

   Dank je wel voor je berichtje! Ja, het gaat heel goed met me 😀 en nu ik weer blog nog beter. En met jou? Fijne week!

 • Reply Johan van Leer 27 augustus 2017 at 01:27

  Zeer geachte Mvw.Marloes Bomer,
  De z.g. “nieuwe” vertaling(en) van Tolstoj’s “OORLOG EN VREDE” zijn allemaal gebaseerd op de vertaling van Dr.A.E.Boutelje die dit beging 1940-er jaren voltooide, voordat hij werd vermoord (Sobibor) Woorden wat moderner aankleden, zinnen een voor deze tijd aangepaste wending geven en je hebt een “nieuwe” vertaling !
  Boutelje’s werk werd in 1949 door van Slochem Slatererus uitgebracht, prachtig geillustreerd met litho’s van Aard van Dobbenburg.
  Met vriendelijke groet uit zonnig zuid-California.
  Johan van Leer,
  230 Bay Street,
  SANTA MONICA CA 90405
  USA

  • Reply Marloes 29 augustus 2017 at 20:07

   Dank je wel voor je bericht en groeten terug uit een warm maar bewolkt Den Bosch.

  Ik wil wel reageren