Review

Het feest | Elizabeth Day | review

Met Het feest heb ik al vaak in m’n handen gestaan, nu het eindelijk als goedkope editie verkrijgbaar is, kocht ik het al vakantieleesvoer. Want ja inderdaad, we zijn op vakantie. Heerlijk in het mooie Franse land. De Vogezen om precies te zijn en daar is het zowaar zonnig en koud. Perfect! En dit boek is ideaal om na een koude dag buiten je lekker te installeren op de bank van je vakantiehuisje. Happiness gegarandeerd 😀

Het feest | Elizabeth Day | Cover

Boekdetails:
Het feest (The party) 
Elizabeth Day (Vertaling: Eefje Bosch)
Ambo|Anthos 2017

⭐⭐⭐

Waar gaat Het feest over?

Martin en Ben zijn al sinds de middelbare school vrienden voor het leven. Een onwaarschijnlijk stel, want afkomstig uit een heel ander milieu. Ben hoort bij de upperclass, Martin zeker niet. Het titelfeest is het feest dat Ben geeft voor zijn 40e verjaardag. Extravagant, over de top en iets lijkt er niet te kloppen. Dat voelt ook Lucy, Martins vrouw.

Wat vind ik ervan?

Zoals gezegd, heerlijk vakantieleesvoer! En een leuk inkijkje in het leven van hoe het werkt in de Britse samenleving. Het feest leest lekker weg, Day beschikt absoluut over een fijne pen en een creatieve geest. Ze weet de spanning in het boek te houden door steeds net genoeg weg te geven.

De opzet om het verloop van de feestavond door zowel Martin als Lucy te laten vertellen en de terugblikken van Martin op hoe zijn vriendschap met Ben is ontstaan vind ik lekker. Maar dat zal regelmatige bezoekers van Blz26 niet verrassen – geef mij verschillende perspectieven en tijdspaden in een verhaal en ik ben gelukkig 🙂

Het feest – mijn conclusie

Toch had ik er ergens ook meer van verwacht, al kan ik niet zo goed benoemen wat dan precies. Misschien komt het door de juichende blurb-teksten achterop? Ik merk ook dat ik eigenlijk niet zo veel te vertellen heb over dit boek, het heeft met niet echt geraakt. Gewoon lekker om te lezen, zeker op vakantie, maar als je heel weinig leest, kies dan voor Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens.

Deed de eerste zin van bladzijde 26 bij jou ook even zeer?

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren