Flowboekenchallenge

Mijn #Flowboekenchallenge | een update

Alweer meer dan 5 jaar geleden bedacht ik dat het superleuk zou zijn om alle fictie-boeken uit één van mijn favoriete rubrieken uit mijn favoriete tijdschrift te lezen, mijn #Flowboekenchallenge. Dat tijdschrift is natuurlijk Flow Magazine, ik ben al abonnee sinds het begin en die favo rubriek dat is De boeken van mijn leven.

#Flowboekenchallenge - een mention in Flow Magazine :)

Het bleek een ambitieus plan 🙂 Ook omdat de lijst steeds langer wordt, want mijn favo rubriek bestaat nog steeds, al verschijnt hij (bijna gelukkig) niet iedere editie.

Het lijkt me leuk om eens een post te schrijven over wat deze challenge me tot nu toe heeft gebracht 🙂 Superleuk was in ieder geval dat ik genoemd werd in de special over lezen die in 2017 verscheen!

231 boeken voor mijn #Flowboekenchallenge

Er staan nu 231 !!! boeken op de lijst, daarvan heb ik er zo’n 140 gelezen. Niet allemaal sinds de start hoor, veel ervan las ik al veel eerder. Over ongeveer 70 van die boeken heb ik een review geschreven. Toch al heel veel als ik dat me nu zo even tot me door laat dringen 🙂

Wat ik zo leuk vind aan deze challenge is dat het me boeken laat lezen die ik zelf niet zo snel zou kiezen. De lijst is ook heel gevarieerd, er staat zware kost op, maar ook jeugdboeken en lichte verhalen. Het laat me nieuwe schrijvers ontdekken (van mijn 5 favo’s waren 4 schrijvers nieuw voor me) én maakt dat ik ook dunne boeken ga lezen (ik trek al heel mijn leven dikke boeken uit de kast omdat die langer meegaan).

Favorieten so far

Als ik nu mijn eigen reviews weer teruglees, wil ik ze eigenlijk alle vijf weer opnieuw lezen 🙂 Dit zijn trouwens geen van alle dikke pillen dus wie weet doe ik dat nog wel.

Adres onbekend

Welke topfavoriet is? Dat hangt van het moment af denk ik. Ze zijn elk op hun eigen manier bijzonder, maar ik heb wel echt een speciaal plekje in mijn boekenhart voor Adres onbekend. Dit boekje is geschreven vóór de Tweede Wereldoorlog, maar het lijkt wel over Kressmann Taylor over voorspellende gaven beschikte, zo waar werd haar verhaal. Heel knap ook dat ze met zo weinig woorden zo’n rijk verhaal kan vertellen. Als je het nog niet kent, lees het!

Nieuwsgierig

De 5 titels op de #Flowboekenchallenge-lijst waar ik nu heel nieuwsgierig naar ben zijn:

 • De dagen van de bluegrassliefde | Edward van de Vendel
 • Kinderen van zwarte bevrijders | Mieke Kirkels
 • Op aarde schitteren wij even | Ocean Vuong
 • Zomerhuis, later | Judith Hermann
 • Een man | Oriana Fallaci

Hier ga ik dus naar speuren. In de praktijk komt het er meestal op neer dat ik lees wat op mijn pad komt, dus best kans dat je nog een tijdje moet wachten op de reviews van deze 5 😉 Maar absoluut: to be continued!

Ken jij één van deze 5? Of één van mijn favorieten? En wat vind je ervan?

Previous Post Next Post

2 Reacties

 • Reply Marjolein 5 september 2021 at 11:48

  Dag Marloes, volgens mij ben ik door jou de Flow Boeken van mijn leven ook bij gaan houden, heel bijzondere bijdrage in Flow. En ik koester de special Lezen van Flow, uit 2017, waatin ik jou ook zag staan idd. Mijm favoriet van wat jij noemt is Het kleine meisje van meneer Linh. Zo’n groot verhaal.in zo’n dun boekje…

  • Reply Marloes 5 september 2021 at 15:08

   Hi Marjolein, wat leuk om te lezen! En ja, het blijft mooi hè dat Kleine meisje… Zo bijzonder dat je met zo weinig zo veel kunt zeggen!

  Ik wil wel reageren