Review

Wild | Cheryl Strayed | Review

Bladzijde 26, zin 1: “Hij lichtte toe dat hij geen pogingen zou doen om haar beter te maken, dat ze niet meer te genezen was.”

Wild | Cheryl Strayed

Twee jaar geleden luisterde ik dit boek (en begon ik al aan deze review), en sindsdien bleef het af en toe door mijn hoofd spelen. Vooral als ik lekker aan het wandelen was. Toen ik het onlangs tegenkwam bij de boekwinkel besloot ik het te kopen en het te lezen. En opnieuw genoot ik ervan!

Waar gaat Wild over?

Wild is het verhaal van Cheryl. Als het op een dag heel slecht met haar gaat (ze ligt in scheiding, haar moeder is overleden en meer naars), besluit ze een voettocht te gaan maken. En niet zomaar een voettocht. Nee, ze besluit de Pacific Crest Trail te gaan lopen. Of althans een deel ervan. Dit 4286 kilometer lange traject loopt van Mexico via de westkust van Amerika naar Canada. Dit autobiografische boek vertelt haar avontuur.

Wat vind ik ervan?

Een lekker vakantieboek 🙂 Geen hoogdravend verhaal, maar een heel down-to-earth verslag van hoe zij haar tocht beleefd heeft. En absoluut met vaardige pen geschreven. Het leest (en luistert) als een trein!

Ik vind het een inspirerend boek, ik bewonder Cheryls doorzettingsvermogen, wilskracht en moed. En las vaak met verwondering, want voor mij blijft het onvoorstelbaar dat je aan zo’n tocht begint zonder dat je echt goed voorbereid bent. Maar heel fijn om te lezen dat het toch allemaal steeds op zijn pootjes terechtkomt. Dat leert me dat het allemaal best wat losser kan, dat iets ook zonder tot in de puntjes voorbereid kan zijn, tot een goed einde kan komen. Weet ik natuurlijk best, en meestal lukt het ook prima, maar soms kunnen die controleneigingen me enorm in de weg zitten. En dan denk ik nu ’think Cheryl, haar lukte het ook’ 🙂

Heb jij wel eens zoiets gedaan of droom je ervan? En is de film het kijken waard?

Klein extraatje: ik lees net op Flowmagazine.nl over het Nederlands Kustpad. Klinkt leuk én heel wat haalbaarder dan Cheryls Pacific Crest Trail.

Wild (Wild. From Lost to Found on the Pacific Crest Trail)
Cheryl Strayed (Vertaling: Marja Kooreman, Voorgelezen: Nienke van der Haak-Kraeima
Luitingh Sijthoff 2021 (2012)
♥♥

Previous Post Next Post

2 Reacties

 • Reply Lalagè 11 augustus 2021 at 16:16

  Er zijn de laatste tijd wel heel veel wandelverhalen. Ik houd er wel van en deze staat dan ook ergens op mijn lijstje…
  Zelf wandel ik graag, soms met een overnachting of twee erbij. Maar avonturen als deze, daar lees ik liever over dan dat ik ze zelf ga beleven 😉

  • Reply Marloes 12 augustus 2021 at 18:17

   Ja, van Raynor Winn en haar Zoutpad heb ik ook zo genoten 🙂 Ik wandel zelf ook wel graag, altijd hier in de buurt, nog nooit met overnachting. Maar dat gaat er vast nog wel eens van komen, lijkt me namelijk wel heel fijn! (kan ook op het lijstje met dingen waarvan ik als tiener nooit had gedacht dat ik ze zou gaan doen 😉 naast museumbezoek en zomaar fietsen op een racefiets)

  Ik wil wel reageren