Review

Als katten van de wereld verdwijnen | Genki Kawamura

Bladzijde 26, zin 1: “Ik volgde Aloha’s blik, in mijn binnenste nerveus smekend: nee, niet dat actiefiguurtje, of: laat me alsjeblieft die sneakers houden die zo moeilijk te krijgen zijn.”

Als katten van de wereld verdwijnen | Genki Kawamura

De Aloha uit de quote is de duivel himself. Want die duikt plots op in het leven van de hoofdpersoon (wiens naam onbekend blijft). Hij stelt hem zelfs voor een ‘duivels’ dilemma: hij kan óf een dag langer leven óf de duivel verwijdert ‘iets’ van de wereld. Wat kies jij? Je kat, je chocola of je leven?

Feel good cadeautje

Een interessant gegeven, dat vast al vaker is uitgewerkt, maar ik ben het in deze vorm nog niet eerder tegengekomen. Bovendien verraste Kawamura me met een paar creatieve personages en heeft hij een lekker leesbare stijl. En wie noemt nou de duivel ‘Aloha’? 🙂 Ik vond Als katten van de wereld verdwijnen een erg fijn boek om te lezen en ga het beslist iemand cadeau doen om het goede gevoel dat het mij gaf door te geven.

Zonder boeken?

Het is typisch zo’n verhaal over wie en wat jij belangrijk vindt in je leven. Leuk en inspirerend om te lezen dat zeker. Want zou ik zonder boeken kunnen? En zonder chocola? Dat laatste wel denk ik, maar zonder boeken? Dat weet ik niet hoor! Een wereld zonder boeken lijkt me nogal saai eerlijk gezegd. Wel leuk om over na te denken 🙂

Meer zoals ‘Als katten van de wereld verdwijnen’

Mocht je het interessant vinden om over een dergelijk duivels dilemma te lezen, dan is De duivel en het meisje van Paolo Coelho misschien ook iets voor jou. Ook hierin stelt de duivel de hoofdpersoon voor een onmogelijke keuze.

Zou jij zonder boeken kunnen leven, of zonder katten?

Als katten van de wereld verdwijnen (Sekai kara neko ga kieta nara)
Genki Kawamura (Vertaling: Luk van Haute)
Meulenhoff 2019 (2012)
♥♥♥♥

Previous Post Next Post

2 Reacties

 • Reply Anne 3 augustus 2021 at 18:26

  Dit boek kwam ik tegen toen ik in de lokale boekenwinkel op zoek was naar vakantieboeken. Ik herinnerde me je review en nam het daarom mee (en vanwege de lieve omslag 😉 ).
  Erg mooi, en maakt je inderdaad aan het denken over wat echt belangrijk is voor je. Persoonlijk zou ik wel zonder boeken kunnen, al zou ik ze heel erg missen… maar ik zou het de wereld niet aan willen doen om zonder boeken verder te moeten.

  • Reply Marloes 4 augustus 2021 at 10:56

   Een vakantieboekenzoektocht! I like, dat doe ik ook altijd. Als klein meisje al. En nog steeds vind ik het een superfijn gevoel om zo’n stapeltje vakantieboeken te kiezen en in te pakken.
   Een vakantie zonder boeken is dan voor mij ook beslist geen vakantie, een dag (of meer) lekker lezen hoort er voor mij absoluut bij!

  Ik wil wel reageren