Review

Mijn verhaal (Becoming) | Michelle Obama | Review

Zodra Mijn verhaal in Storytel beschikbaar kwam ben ik gaan luisteren en ondanks mijn torenhoge verwachtingen was ik blij verrast. Wat een inspirerend en krachtig verhaal!

Ik besloot meteen dat ik ook een exemplaar wilde hebben voor in de kast, om nog eens terug te kunnen lezen. Ik kocht het onlangs en genoot opnieuw met volle teugen. Bonusvoordeel van het papieren boek: er zijn foto’s bij!

Bladzijde 26, zin 1: “En ik voelde zoiets ook bij Robbie; te diep weggestopt om er uitgesproken plezier in te hebben, maar toch het gevoel van iets lichters en gelukkigers dat van haar afstraalde als ik een nummer had gespeeld zonder een rommeltje van te maken, als mijn rechterhand een melodie speelde terwijl mijn linker een akkoord aansloeg.”

Becoming (Mijn verhaal) | Michelle Obama | Bladzijde26.nl

Waar gaat Mijn verhaal over?

Hoe het verhaal eindigt weten we allemaal, maar ik wist beslist niet hoe het begon en vond het heerlijk om te lezen over hoe het kwam. Ze vertelt over haar vroege jeugd in de Southside van Chicago, over haar studietijd, over de eerste ontmoeting met Barack en het ontstaan van hun liefde. Over campagne voeren, balans houden, het leven op het Witte Huis en je eigen doelen nastreven.

Wat vind ik ervan?

Empowering. Dat is eigenlijk het allerbeste woord om dit boek te omschrijven. Ik weet er niet echt een goed Nederlands alternatief voor, dus ik blijf even bij het Engelse begrip, want zo voelde het echt voor me. Obama geeft kracht en inspireert. Hard werken, lef tonen, je hart volgen. Zij deed het, en kijk waar het haar brengt. En zoals zij het beschrijft klinkt het helemaal niet onmogelijk, dat voelt heel krachtig.

Oh, ik vind haar zo’n ontzettend stoer wijf. Niet zomaar een lief popje dat haar man bij staat, maar echt een powervrouw eerste klas die vecht voor waar ze in gelooft. Én die haar man bij staat.

Ik vind het heel mooi om te lezen over haar twijfels en worstelingen. Confronterend ook om te ontdekken hoe het is om als zwart meisje op te groeien in een niet zo toffe buurt. En bemoedigend ook, liefhebbende ouders die je aanmoedigen om hard te werken, die in je geloven en die zelf een stapje terugzetten om hun kinderen te laten bloeien. Hoe fijn om te lezen dat dat verschil kan maken!

Daarnaast is het ook gewoon heel leuk om te lezen over het leven van de First Family. Er komt zo veel meer bij kijken dan ik had verwacht. Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe het is om zo te leven en dan nog jezelf te blijven.

Onder de indruk.

Heb je dit filmpje wel eens gezien?

Becoming (Mijn verhaal) | Michelle Obama | Bladzijde26.nl

Mijn verhaal (Becoming) 
Michelle Obama (Vertaling: Rob de Ridder)
Hollands Diep, 2018

♥♥♥♥♥

Previous Post Next Post

6 Reacties

 • Reply Lalagè 8 november 2019 at 20:09

  Bij haar moet ik altijd denken aan Americanah, waarin de hoofdpersoon wenst dat Michelle Obama haar haar zou laten kroezen in plaats van het glad maken. Maar waarschijnlijk wordt dat van haar verwacht, door wie dan ook. Maar de Obama’s lijken me geweldige mensen, dus dit moet ik eigenlijk ook eens lezen.

  • Reply Marloes 10 november 2019 at 17:03

   Dat is ergens wel een tegenstrijdigheid inderdaad. Maar aan de andere kant, waarom eigenlijk? Ingewikkelde discussie.

   Americanah staat ook nog op mijn lijst. En als ooit de autobiografie van Barack Obama verschijnt, ren ik waarschijnlijk meteen naar de winkel 🙂

   • Reply Lalagè 11 november 2019 at 18:02

    Omdat dat straighten slecht voor je haar is en mensen (lees: vrouwen) er brandwonden bij kunnen oplopen. Maar het eerste kan je ook zeggen over haarverf. Americanah is echt een geweldig boek, dus terecht dat die op je lijstje staat!

 • Reply Margriet 1 januari 2020 at 14:45

  Ik ren met je mee als het boek van Barack er komt. Wat een geweldige vrouw is die Michelle! Must read!

 • Reply Amelie van Writings by Amelie 4 augustus 2020 at 09:52

  Ik heb dit boek al veel zien voorbijkomen, en ben ook wel nieuwsgierig omdat velen er zo enthousiast over zijn. Het is niet een boek dat ik gewoonlijk zou uitkiezen, maar jij en nog vele anderen zijn er over te spreken!

  • Reply Marloes 5 augustus 2020 at 11:41

   Probeer het gewoon! Als je het niets vindt, stop je er gewoon weer mee toch? Niemand die je verplicht om ieder boek waar je aan begint uit te lezen. Wist je trouwens dat Michelle sinds vorige week een podcast heeft op Spotify? Ik heb vanmorgen geluisterd naar de eerste aflevering (met Barack), inspirerend! En het geeft ook een indruk van wat je van het boek kunt verwachten.

  Ik wil wel reageren