Review

De naaister uit Parijs | Rosalie Ham | Review

Weinig nieuws gelezen afgelopen tijd, dus daarom niet veel te reviewen. Komt wel weer, er ligt nog genoeg op mijn noglezen-plank, maar veel wat ingewikkelder kost en daar heb ik niet altijd zin in. De naaister uit Parijs leende mijn schoonzus me, het bleek een lekker weglezertje te zijn, dus afgelopen zondag heb ik heerlijk ‘verlezen’.

Bladzijde 26, zin 1: “Toen hij de volgende ochtend niet voor zijn eieren en bacon naar beneden kwam, ging Purl naar boven.”

De naaister uit Parijs | Rosalie Ham | Bladzijde26.nl

Waar gaat De naaister uit Parijs over?

Nou, in ieder geval niet over Parijs. Het gaat over een emigrante die terugkeert naar haar Australische roots. Als jong meisje is ze uit haar geboortedorp verbannen. Nu keert ze terug, nadat ze carrière maakte als coupeuse en costumière in Parijs. De inwoners van het dorp blijken nog niet vergeten waarom ze haar wegstuurden, maar als blijkt hoe handig ze is met naald en draad lijken ze toch bereid om haar opnieuw in hun midden op te nemen.

Wat vind ik ervan?

Tja, gewoon een lekker boek om op een druilerige zondagmiddag in te verdwijnen. Het verhaal leest vlot, de creaties van Tilly klinken prachtig en de personages zijn leuk bedacht. Het zijn er wel een tikje veel, ik was regelmatig kwijt wie-wie ook weer was en dat overkomt me zelden.

De titel vind ik misleidend, kan natuurlijk aan mij liggen, maar ik verheugde me op Parijs. En dat komt eigenlijk in het hele boek nauwelijks voor. Tilly heeft er gewoond en gewerkt, maar denkt er slechts een halve pagina aan terug. Dat had wel meer gemogen van mij, maar ik ben dan ook een echte Parijs-fan. Sowieso blijft het recente verleden van Tilly nogal onderbelicht. Op zich geen probleem voor het verhaal, maar dat blijft dan ook nogal dun en aan de oppervlakte.

Het boek is verfilmd met Kate Winslet in de hoofdrol als The Dressmaker. Heb jij hem gezien toevallig? Ik kan me best voorstellen dat het een fijne feelgoodfilm is geworden. Met ingrediënten als het contrast van de couture kleding versus de Australische outback, de vele maffe personages en het oppervlakkige, vlotte verhaal kan dat bijna niet missen.

Kortom, een fijn feelgoodboek over Australië 🙂

Dacht jij bij het lezen van de titel ook dat er meer Parijs in het verhaal zou zitten?

De naaister uit Parijs | Rosalie Ham | Bladzijde26.nl
Tot slot:

De naaister uit Parijs (The dressmaker) 
Rosalie Ham (Vertaling: Inge Boesewinkel)
Luitingh-Sijthoff 2015
♥♥♥

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren