Iets anders

5 jaar Bladzijde26.nl – over tijd die vliegt en andere clichés

5 jaar geleden is het alweer dat ik de stoute schoenen aantrok en Bladzijde26 begon. Voor de 2e keer, dat wel. Want mijn aller- allereerste blog postte ik op 8 januari 2013: Blog #001: waarom Bladzijde26? Die eerste poging hield ik vol tot april dat jaar.

Een jaar later, in september, besloot ik er echt voor te gaan. De aanleiding was, ik weet het nog heel goed, een vraag van de bedrijfspsycholoog waar ik in die tijd naartoe ging. “Waar krijg jij energie van?”

Heel confronterend, want ik had geen antwoord. Ik wist het niet. Mijn energie lekte overal naartoe, maar bijtanken? Geen idee. Ik wist gewoon even niet meer hoe dat moest. Ik wist wel dat ik dit al heel lang wilde: Bladzijde26. Een blog over boeken, lezen en meer. Een eigen stek. Om mijn liefde voor lezen te delen met soortgenoten. Ik begon dus opnieuw, op 30 september 2014: Een nieuw begin.

In 5 jaar is er veel veranderd. Heel belangrijk: ik vond een echt toffe baan. Niet iets met boeken, wel met taal, schrijven en taalminnende collega’s. En het allerbelangrijkste, met zelfvertrouwen, want met die baan vond ik dat ook weer terug. Ik werd weer mezelf 🙂

Sindsdien schreef ik een hele vracht blogs, want Bladzijde26 gaf en geeft energie! Natuurlijk heb ik dips gekend, dit jaar nog bijvoorbeeld heb ik veel minder geschreven dan eerdere jaren. Mijn liefde, dierbaren, drukke baan, fiets, yoga, alles vraagt een stukje tijd, en ja, er zitten echt maar 24 uren in een dag. (26 zou toch leuk zijn 😉 ) En toch, Bladzijde26 hoort bij me, het maakt me blij, trots en ik kan het gewoon niet missen.

Het heeft me zoveel leuks gebracht: mijn flowboekenchallenge, mijn naam in Flow magazine, een heus citaat in een ‘blurb’, een eindeloze lijst leestips en het allerleukste: reacties! Zelfs van mensen die ik helemaal niet ken, dat blijft waanzinnig bijzonder.

Daarom mijn dank aan jullie, lieve lezers. Zo fijn dat jullie er zijn! ♥♥♥♥

Hoe lang lees jij al mee? En weet je nog hoe je op Bladzijde26 terecht kwam?

 

Previous Post Next Post

10 Reacties

 • Reply Erik Scheffers 30 september 2019 at 21:47

  Hoi Marloes, ik lees jouw blog al een tijdje, maar ik weet niet hoelang precies. Het is voor jou wel na te gaan want de allereerste keer dat ik een stukje op jouw blog las heb ik meteen een reactie achtergelaten. Net als jij vind ik het ook erg leuk als ik reacties op mijn blog krijg en ik beantwoord iedere reactie ook zo snel mogelijk. Veel succes met jouw blog de komende jaren en natuurlijk ook met de rest van je leven. Groetjes, Erik

  • Reply Marloes 2 oktober 2019 at 20:27

   Hi Erik,
   dat kon ik inderdaad terugvinden, sinds 10 mei 2017 lees je alweer mee 🙂 Ik voel me vereerd!
   Dank voor je bezoek en je reacties, blij mee.
   Groet, Marloes

 • Reply Ludie 30 september 2019 at 21:52

  Hoi Marloes, blijf lekker lezen en schrijven. Ik lees ze altijd met plezier. Ik ben trots op je.

  • Reply Marloes 2 oktober 2019 at 20:27

   🙂 en ik op jou!

 • Reply Marjolein Schrage 1 oktober 2019 at 20:00

  Ha Marloes, volgens het beheeroverzicht volg ik je sinds april 2018, voor mijn gevoel al veel langer. Hoe ik je blog vond, geen idee meer, maar ik las ze met veel plezier. Ik ben namelijk dol op boekentips. Klopt dat ik je even had gemist, kun je nagaan hoe snel je een regelmatig onderdeel wordt van iemands mailbox. En als de frequentie lager blijft, ook ok, als je je boekenliefde maar blijft delen!!
  Groet, Marjolein

  • Reply Marloes 2 oktober 2019 at 20:32

   Hi Marjolein,
   wat leuk dat je reageert en wat leuk ook dat je me volgt 🙂 Ben ik heel blij mee!
   Blijf vooral langskomen, want ik ben zeker van plan nog heel veel boekentips te gaan delen. Er is nog zoveel moois te lezen en er blijft maar bij komen. Heerlijk zo’n neverending-nog-lezen-lijst!
   Groet, Marloes

 • Reply Lalagè 2 oktober 2019 at 08:06

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal en ik hoop dat je nog lang blijft bloggen, of het nou elke week of af en toe is 😉

  • Reply Marloes 2 oktober 2019 at 20:33

   Thanks! Ga ik zeker doen 🙂 Jij toch ook?

 • Reply Margriet 4 oktober 2019 at 09:22

  Vanaf het begin! Toch? Jij was in viedergeval degene die mij weer aan het lezen kreeg. (als was dat al ver voor je blog) Het was met “Het literair aardappelschiltaart genootschap van Guernsey”. Via je blog nog heel vaak gemotiveerd geraakt om een bepaald boek te lezen. Dus keep up the good work!
  Oh ja, en je blog lees ik natuurlijk ook graag. 🙂

  • Reply Marloes 6 oktober 2019 at 16:38

   Dat denk ik wel 🙂 Jij was in ieder geval een van de allereersten. Ik vind het zo leuk dat je weer zo veel aan het lezen bent en ik ook tips van jou ga lezen 🙂

  Ik wil wel reageren