Review

Review: De onsterfelijken | Chloe Benjamin

In januari koos ik bij mijn nieuwe favoriete boekhandel (Waanders in de Broeren) dit boek als herinnering aan twee hele fijne dagen in Zwolle. Naast de prachtige cover, trok ook het onderwerp mijn aandacht, wat zou ik doen als ik nu zou weten wanneer ik doodga?

Bladzijde 26, zin 1: “‘Ja.’Daniel draait zich om en begint de steeg uit te lopen.”

De onsterfelijken | Chloe Benjamin

Waar gaat De onsterfelijken over?

Vier kinderen gaan op bezoek bij een mysterieuze vrouw die naar verluidt hun sterfdatum kan voorspellen. Op dat moment is het een soort tijdverdrijf, stoerdoenerij, maar hoe dichter ze de verschillende datums naderen, hoe meer impact het ‘weten’ lijkt te hebben.

Wat vind ik ervan?

Fantastisch! Heerlijke personages, een ongelooflijk fascinerend onderwerp en een fijne stijl, het was genieten!

Fascinerend onderwerp

Eerst maar eens dat onderwerp: ‘weten wanneer je sterft’. Ik denk dat we daar allemaal ooit wel eens over gefantaseerd hebben, ik in ieder geval wel. Ik weet niet of ik het zou willen weten, want ik ben ervan overtuigd dat het impact zou hebben. Wat zou ik doen als ik nu zou weten dat ik nog 26, 12 of zelfs maar 1 jaar te leven heb? Zou ik mijn leven om gooien of gewoon doorgaan, zou ik levensgevaarlijke dingen doen of zou ik alles doen om mijn leven toch te verlengen? Ik weet het niet, maar het fascineert me wel. Daarom voelde ik me ook onmiddellijk aangetrokken tot dit boek, ik was ontzettend benieuwd.

Fijne personages

Benjamin heeft dit gegeven wat mij betreft op een fantastische manier uitgewerkt. Ik heb het verhaal in een ruk uitgelezen, wat een feest! Het zit goed in elkaar, niet alleen de thematiek, maar ook de hoofdpersonen. Je leeft met elk van de vier een periode mee en leert ze daarom goed kennen. Ze zijn heel verschillend en leiden beslist geen alledaagse levens. Simon gaat op zoek naar de liefde in San Francisco, Klara kiest voor een carrière als illusionist in Las Vegas, Daniel wordt legerarts en Varya balanceert als wetenschapper op het randje van ethiek.

Prettige schrijfstijl

Ze heeft beslist talent, deze Chloe Benjamin 🙂 Ze schrijft helder en concreet, heeft een fijn ritme en weet prachtige alinea’s te creëren. Bewust zeg ik niet ‘prachtige zinnen’, want vaak is het juist die mix van korte en lange zinnen, van opsomming en van herhaling die het hem doet, die maakt dat ik zo’n alinea nog eens wil lezen. Ik hou daar enorm van!

Ik kijk nu al uit naar haar volgende boek 🙂

Zou jij je sterfdatum willen weten?

De onsterfelijken | Chloe Benjamin
De onsterfelijken (The immortalists)

Chloe Benjamin (Vertaling: Maaike Bijnsdorp, Lucie Schaap)
Meulenhoff 2019
♥♥♥♥♥

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren