Review

Review: Badgasten | Emma Straub

Een echt zomerboek leek me Badgasten! Het verscheen ooit na een recensie van Tessa op mijn noglezenlijst en nu was het dan tijd om het te lezen. En een zomerboek is het, perfect voor op het strand of terras.

Bladzijde 26, zin 1: “Fanny reisde natuurlijk vaak in haar eentje: als ze de trends in de Zuid-Californische keuken moest verslaan voor het ene tijdschrift, een Mexicaans chilifestival bijwoonde voor een ander of zichzelf door Frankrijk heen moest eten – de ene knapperige croissant na de andere.”

Badgasten | Emma Straub | Bladzijde26.nlWaar gaat Badgasten over?

Het gezin van Fanny gaat op vakantie naar een Spaans vakantie-eiland. Naast Fanny, haar man, tienerdochter en volwassen zoon en zijn vriendin, gaan ook haar beste vriend en zijn man mee. Een divers gezelschap, waarvan je al meteen voelt aankomen dat het allemaal niet van een leien dakje zal gaan. En dat is natuurlijk een understatement 😉

Wat vind ik ervan?

Een heerlijk boek om op vakantie te lezen. Leuke, rake personages, lekker veel vaart, zon, genoeg verhaallijnen en een dosis humor. Ik vond het leuk! Geen hoogstaande literatuur, maar wel meer dan een chicklitje.

Vakantieboek

Op vakantie kies ik meestal voor zware boekenkost (letterlijk én figuurlijk), maar ik wissel dat wel graag af met iets lichters. Liefst met een zomers thema. Met zonnebril op en in bikini lezen over kerst en winterse buien doet toch afbreuk aan mijn zomergevoel. Met een titel als ‘Badgasten’ wist ik daarom eigenlijk al genoeg. Prima vakantiekost! Alleen, tijdens onze vakantie ben ik er niet aan toegekomen. J wel, die was te rap door zijn boeken heen en begon dus aan die van mij 🙂 Zijn mening: leest op zich lekker weg, maar geen hoogvlieger en eigenlijk toch meer een vrouwenboek.

Voor vrouwen

En dat kan ik me ook wel voorstellen, want hoewel de personages beter uitgewerkt zijn dan bij de meeste chicklits en een van de verhaallijnen om Fanny’s man draait, kon ook ik me niet aan het vrouwenboekgevoel onttrekken. Wel een aanrader dus, maar vooral als je vrouw bent.

Wat is jouw favoriete zomerboek?

Badgasten | Emma Straub | Bladzijde26.nl
Tot slot:

Boek 55/100 #boekperweek

Volgende review: Dag/Nacht | Paul Auster

Badgasten (The Vacationers)
Emma Straub (Vertaling: Els van Son)
Ambo|Anthos, 2015
♥♥♥

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren