Leesvoorraad

Bieb, bieb, bieb… nieuwe leesvoorraad #15

Het was weer eens tijd om de bibliotheek met een bezoekje te vereren 🙂 Afgelopen zaterdag was het zover. En ik heb weer een mooie verzameling meegenomen. Het is dat de luisterboeken van De Reiziger zo verslavend zijn, anders had ik het eerste boek al wel uit gehad.

De hele oogst van mijn bibliotheek-bezoek van juli | Bladzijde26.nl

 • Jeffrey Eugenides | Middlesex => #flowboekenchallenge
 • Sybren Polet | Mannekino => #flowboekenchallenge
 • Rascha Peper | Handel in veren
 • Jaap Robben | Birk
 • Ramiro Pinilla | De boekhandelaar en de detective
 • Monica Wood | Een buitengewoon gewoon leven

Natuurlijk vertel ik je ook waarom ik juist deze zes boeken koos.

Een deel van de oogst van mijn bibliotheek-bezoek van juli | Bladzijde26.nlVoor mijn #flowboekenchallenge

Uiteraard wil ik weer een slagje maken in mijn eigen leesuitdaging, dus ik ging de kasten op zoek naar titels van mijn lijst. Ik vond er twee 🙂 Uit mijn hoofd weet ik dat Middlesex, toen de Flow met Hannah Bervoets die dit boek tipte uitkwam, nog niet in het Nederlands was vertaald, maar gelukkig is dat dus inmiddels wel zo. Ik ben benieuwd! Ook naar Mannekino, boek uit het leven van Anke Kranendonk, niet een boek dat me erg aanspreekt, maar vaak weten juist die boeken me heel erg te verrassen in positieve zin.

De hele oogst van mijn bibliotheek-bezoek van juli | Bladzijde26.nlTips van collegabloggers

Natuurlijk volg ik ook allerlei collegabloggers, niet zo fanatiek als een paar jaar geleden vanwege tijdgebrek, om allerlei fijne nieuwe leestips op te doen. Twee van de boeken die vandaag koos, zijn via die weg op mijn noglezenlijst verschenen. Rascha Peper was een tip van Lalagè, niet specifiek dit boek, maar dit sprak me het meest aan van het rijtje dat onze bieb in de kast had staan. Birk kwam onlangs voorbij op het blog van Sandra en klonk me heel goed in de oren, ik ben heel benieuwd! Denk dat het de eerste is die ik ga lezen. Jaap Robben is trouwens ook leverancier aan mijn #flowboekenchallenge.

De hele oogst van mijn bibliotheek-bezoek van juli | Bladzijde26.nlEn mijn oog viel nog op…

En dan speur ik ook altijd gewoon nog langs de kasten, er springt altijd wel iets uit. De mooie rode kaft met fietsje van Een buitengewoon goed leven bijvoorbeeld trok mijn aandacht en de extra zin op de cover wist me te overtuigen: “De 104-jarige vrouw, de 11-jarige jongen en een vriendschap van 9 zaterdagen.” Klinkt goed toch? En die ander die koos ik vanwege de titel met de boekhandelaar, hopelijk past die helemaal bij het verhaal.

Naar welk van deze boeken ben jij benieuwd?

Previous Post Next Post

3 Reacties

 • Reply Lize 5 augustus 2018 at 19:48

  Leuk dat je zoveel boeken hebt gevonden in de bibliotheek 🙂

 • Reply Sandra 8 augustus 2018 at 15:51

  Wat een heerlijke stapel, ik ben benieuwd wat je van Birk vindt!

  • Reply Marloes 9 augustus 2018 at 20:42

   Ik ook! Maar eerst mijn klassieker uitlezen 😉

  Ik wil wel reageren