Iets anders

Zomervakantie 2018: Frankrijk op haar mooist

Vakantiefoto's 2018 Provence + Vence: leuke dorpjesZo genoten! De laatste twee weken van juni zijn we op vakantie geweest en het was heerlijk 🙂 Een weekje in de buurt van de Mont Ventoux en een paar dagen Vence (in het achterland van Nice en Cannes). Nu geniet ik nog van een laatste week vrij in ons eigen fijne (en zowaar ook zonnige) Den Bosch. Voor wie het leuk vindt om te lezen, een kort verslag 🙂

Nabij de Mont Ventoux

Voor de eerste week hadden we  een huisje in de buurt van de Mont Ventoux. Het huisje (foto’s links) was fijn, met hangmat op het terras en een zwembad dat we maar met vier andere gasten hoefden te delen, heerlijk! En we hadden mooi weer, alleen maar strakblauwe lucht met hier en daar een schilderachtig wolkje 🙂

Vakantiefoto's 2018 Provence + Vence: huisjeVoor die week hadden we eigenlijk maar één plan: een dag samen fietsen. Verder zouden we het wel zien, we waren al eens in de streek geweest en hoefden dus niet meer per se alle bezienswaardigheden af, we gingen voor een weekje luiheid. Dus ik had een hele stapel boeken mee (in theorie dan, in de praktijk was het gewoon een lekker volle e-reader) en heb me uitstekend vermaakt.

Fietsen!

Vakantiefoto's 2018 Provence + Vence: FietsenFietsen deden we inderdaad, dat was echt fantastisch! Op de fiets door het schitterende landschap van de Gorges de la Nesque, hoe mooi! En hoe zwaar ook was de grootste beklimming van de dag. Pffft… Mijn eerste echte beklimming ooit. Hij stelde eigenlijk niets voor, maar halverwege wilde ik echt stoppen. Gelukkig heb ik doorgezet, want het was een topdag.

Onderweg stopten we voor een lekkere lunch en om van het uitzicht te genieten. We zagen zelfs iets wat we een everzwijn noemden. Ja, echt! Nou ja, het was kennelijk een soort huisdier van mensen die souvenirs verkochten bij een uitzichtpunt, wel grappig, loopt er ineens een groot harig zwijn voor je langs. Geef mij dan toch maar al die vlinders, zo mooi! Als je goed kijkt, zie je dat er zelfs eentje op mijn stuur kwam zitten.

J stapte de volgende dag nog eens op de fiets om de Ventoux zelf te beklimmen, maar die bewaar ik voor een andere keer.

Bochten en bloemen

Verder was het dus vooral lezen, luieren en lekker touren met de cabrio. J doet niets liever dan bochtjes sturen en die zijn er genoeg in die omgeving. Het was prachtig! Frankrijk was op haar mooist, volop in bloei (lavendel, brem, klaprozen, korenbloemen en nog 100 soorten die ik niet van naam ken) en nog niet belachelijk druk.

Vakantiefoto's 2018 Provence + Vence: mooie landschappenNa een week trokken we verder naar de kust, naar Vence, een kunstenaarsstadje met een gezellig historisch centrum op zo’n 25 km van Nice en Cannes. Vanuit hier bezochten we Cannes (viel tegen, zo druk en ongezellig) en Nice (veel leuker, Italiaans, mooi) en maakten we opnieuw mooie tochten met de cabrio. Omdat we nu in een hotel sliepen aten we ook nog eens voortdurend buiten de deur, beslist geen straf!

Alweer voorbij

Veel te snel zat het er alweer op, op de terugweg sliepen we een nachtje in Chambéry (op de heenweg in Bourg-en-Bresse), een gezellig stadje, leuk voor zo’n tussenstop. Thuiskomen was als altijd weer fijn. Ons toch niet zo heel grote appartement voelt dan altijd zo heerlijk licht en ruim, en dan ook nog dat stralende weer 🙂

Vakantiefoto's 2018 Provence + Vence: leuksGelezen tijdens onze vakantie 🙂

En natuurlijk, tot slot, een rijtje met wat ik las in Frankrijk. Het lijkt niet misschien niet eens zo veel, maar die eerste twee waren behoorlijk dik. De reviews zie je de komende tijd op Bladzijde26 verschijnen.

Wat zijn jouw plannen voor je zomervakantie? Of ben je, net als ik, al geweest?

Previous Post Next Post

2 Reacties

 • Reply Lize 6 juli 2018 at 06:35

  Fijn te lezen dat je zo genoten hebt van de vakantie!
  Ik ga vanavond op weekend naar Dinant, begin augustus naar Bredene en eind augustus naar de hoge veluwe in Nederland. Allemaal korte weekendjes maar gaat volgens mij ook wel deugd doen.

  • Reply Marloes 6 juli 2018 at 18:29

   Dat klinkt inderdaad ook fijn! Geniet ervan!

  Ik wil wel reageren