Van 26 tot 26 | Wrap up

Van 26 tot 26: Juli 2018 | Wrap-up | Gelezen boeken

Iets met tijd die vliegt enzo… de 26ste juli, dat was alweer afgelopen donderdag! Daarom tijd voor een wrap-up 🙂 Dit las/luisterde ik tussen 26 juni en 26 juli. Tien boeken in totaal en er zat veel fijns bij.

Gelezen in juli 2018 | Bladzijde26.nl

Mijn 10 boeken van juli 2018

Ik kan natuurlijk heel droog een lijstje tikken met titels en auteurs, maar het is natuurlijk veel leuker om je alvast een inkijkje te geven. Oja, ze staan op de volgorde waarin ik ze las.

1. Herbjørg Wassmo | Honderd jaar ♥♥♥

Een autobiografische roman van een Noorse schrijfster. Getipt door een collega. Prachtig boek over sterke vrouwen. Mijn review staat inmiddels online.

2. A.S. Byatt | Obsessie  ♥♥♥ #flowboekenchallenge

Dit boek las ik voor mijn #flowboekenchallenge. Een veelbelovend klinkende klassieker, maar toch niet helemaal mijn ding. Mijn review staat al klaar en verschijnt morgen.

3. Paola Calvetti | Voor de liefde, zie de letter L ♥♥♥

Een fijne wegleesroman op zijn tijd is ook niet verkeerd, zeker als het over een boekwinkel gaat. 3 augustus lees je meer over dit romantische boek. Lees mijn review.

4. Femke Roobol | De erfenis van Mozart ♥♥♥ = luisterboek

Onderweg luister ik nog altijd graag naar een boek, maar luisterboeken reviewen vind ik lastig, dus deze wilde ik eigenlijk overslaan. Tenzij jullie heel graag een review willen natuurlijk! Laat het me vooral weten 🙂 Het is best een leuk boek trouwens en ook interessant.

In 2010 (= voor Bladzijde26.nl) las ik ook al eens een historische roman over Mozart, maar dan vanuit het perspectief van zijn zus: Nannerl, de zus van Mozart van Nancy Moser. In mijn waarschijnlijk niet zo heel nauwkeurige herinnering aan dat boek, schetste dat toch een ander beeld. Eigenlijk zou je ze korter na elkaar moeten lezen, kijken of dat inderdaad zo is.

5. Gerda van Wageningen | Het water komt ♥♥ = luisterboek

Alleen geluisterd omdat ik totaal geen inspiratie voor iets anders had, maar gewoon iets niet al te ingewikkelds wilde luisteren. Het boek gaat over de ramp van 1953 en speelt op het eiland waar ik vandaan kom, vandaar mijn keuze. Het is op zich een prima roman in zijn soort, maar om er een review van te schrijven, gaat me te ver.

6. Cees Nooteboom | Rituelen ♥♥♥

Als onderdeel van ons vakantieboekenritueel koos ik dit boek van deze veel vertaalde schrijver. Ik las het pas toen we alweer thuis waren. Op 7 augustus verschijnt mijn review.

7. David Foenkinos | Het geheime leven van Henri Pick ♥♥♥

J koos dit als vakantieboek, ik had er nog nooit van gehoord, maar ineens kom ik het overal tegen. 10 augustus lees je meer over dit vermakelijke boek

8. Natasha Pulley | De horlogemaker van Londen ♥♥♥♥ = luisterboek

Ook weer een luisterboek, maar wel een heel fijne. Zouden jullie hiervan een review willen lezen? Want dan leen ik het boek alsnog bij de bieb. Ik vond het heerlijk spannend!

9. Paul Auster | Dag/Nacht = Op reis in het scriptorium & Man in het duister in 1 boek ♥♥♥

Op dit boek (of moet ik deze boeken zeggen?) ben ik nog aan het kauwen, net als op mijn review, hij komt snel online. Wat schrijft die man toch fijne boeken!

10. Emma Straub | Badgasten ♥♥♥

En als laatste las ik Badgasten, omdat het zo heerlijk zomers klonk. En gelukkig is het ook een zomers boek, ideaal voor aan het strand. De review verschijnt binnenkort 🙂

Mijn juli-favoriet

Tien boeken 🙂 Ik heb ervan genoten, heerlijk toch? Met dat warme weer vind ik niets fijner dan met een boek en koud drankje op een terras verblijven. Van mij mag de zomer nog wel even voortduren. Met zon graag!

Maar goed, mijn favoriete boek van juli, dat is…. rapapa rapapa…. De horlogemaker van Londen. Omdat het me verraste, lekker wegluisterde en me tot het laatst in spanning hield. Ik moet het inderdaad toch maar gewoon een keer echt reviewen. Komt goed, beloofd!

Wat is jouw juli-favoriet?

 

Previous Post Next Post

2 Reacties

  • Reply Lalagè 31 juli 2018 at 21:19

    Wat heb je veel gelezen! Als ‘ De horlogemaker van Londen’ je favoriet was, dan wil ik daar wel meer over lezen 🙂

    • Reply Marloes 31 juli 2018 at 21:30

      Ik neem hem bij mijn volgende bieb-tripje mee 🙂 benieuwd of de papieren versie mij ook zo bevalt.

    Ik wil wel reageren