Review

Review: De vlucht | Jesús Carrasco

Bladzijde 26, zin 1: “In het tijdsbestek dat hij dit allemaal in zich opnam, was de herder alleen rechtop gaan zitten en had een sigaret gedraaid.”

De Vlucht | Jesus Carrasco | Bladzijde26.nlDit boek werd me getipt door twee collega’s, dus dat moest ik wel lezen. En ik heb er zeker geen spijt van, prachtig! En heftig, dat ook.

Waar gaat De Vlucht over?

Een dorre verlaten en eindeloze streek vormt het toneel van De Vlucht. Het verhaal: jongetje van een jaar of 10 vlucht uit het dorp waar hij opgroeit. Weg van de mannen die hem zoeken. Heel ver weg. Uitgeput en dorstig ontmoet hij een stokoude geitenherder. Vanaf dan zijn ze samen. Even onwaarschijnlijk als noodzakelijk.

Wat vind ik ervan?

Absoluut een aanrader, maar niet als dit het enige boek is dat je dit jaar gaat lezen, want dan is het echt te heftig. Wat een boek!

Ik wil liever niet al te veel weg geven van het verhaal, daarom ook de heel korte samenvatting, want alles wat je weet is eigenlijk te veel.

Dit boek overrompelde mij. Het zindert nog na in mijn hoofd (en het is al zeker twee weken uit). Het zet aan tot nadenken, ontzetting en afschuw, maar ook tot hoop. Gelukkig zet het ook aan tot hoop.

En ik heb er ook van genoten, hoe vreemd dat ook klinkt bij zo’n heftig boek. Het is schitterend geschreven. Raak, beknopt, helder. overdacht, wijs.

Echt het lezen waard.

Heel erg het lezen waard.

Van welk boek raakte jij van slag?

De Vlucht | Jesus Carrasco | Bladzijde26.nl
Tot slot:

Boek 37/100 #boekperweek

Volgende review: Niets te vrezen | Julian Barnes

De vlucht (Intemperie)
Jesús Carrasco (Vertaling: Arie van der Wal)
Meulenhoff, 2013
♥♥♥♥♥

Previous Post Next Post

2 Reacties

  • Reply Lize 30 mei 2018 at 07:40

    Bedankt voor je recensie. Ik heb het boek al lang in mijn kast staan maar twijfelde of het wel de moeite waard is. Zo te lezen is het meer dan de moeite waard.

    • Reply Marloes 5 juni 2018 at 20:11

      Zeker! Het is echt een prachtig boek.

    Ik wil wel reageren