Leesvoorraad

Bieb, bieb, bieb… nieuwe leesvoorraad #14

Bibliotheek-bezoek mei 2018Het was weer eens tijd voor een bezoekje aan de bieb 🙂 En ik kwam met zeven fijne titels thuis!

 • Renate Dorrestein | Zeven soorten honger
 • Jesus Carrasco | De vlucht
 • Emma Straub | Badgasten
 • Jonathan Coe | Nummer 11
 • Paola Calvetti | Voor liefde zie de letter L
 • A.S. Byatt | Obsessie

Voor mijn #Flowboekenchallenge

Natuurlijk koos ik een boek voor mijn eigenste leesuitdaging: Obsessie van A.S. Byatt. Het werd ooit (in 2009 alweer) genoemd door Tanja Hendriks die toen uitgever was bij Artemis & Co. Op haar lijstje stond ook Naar de vuurtoren van Virginia Woolf. Daar heb ik toen erg van genoten.

Obsessie verraste me toen ik het uit de kast pakte. Het heeft zo’n thriller-gemixt-met-GOT-achtige uitstraling. Dat past voor mij eigenlijk niet zo binnen de titels van mijn flowchallengelijst en ook niet bij het beeld dat ik er blijkbaar op grond van auteursnaam en titel al van gevormd had. De flaptekst klonk dan wel weer veelbelovend. Een tipje van de sluier: “Obsessie is een moderne klassieker, een opwindende roman, een literaire detective en een onvergetelijke liefdesgeschiedenis ineen.”

Getipt door collega’s en medebloggers

Zeven soorten honger | Renate Dorrestein | Bladzijde26.nlLalagè heeft me al vaak Renate Dorrestein getipt, toen ze dat laatst weer eens deed, heb ik Dorresteins naam extra gemarkeerd in mijn noglezenlijst. Dit keer met het vaste voornemen om nu echt wat van haar te gaan lezen. En toen overleed ze…
Dit boek koos ik omdat de titel me intrigeert en omdat ik er stiekem van droom ooit aan zo’n tafel te dineren als op de cover staat. Ik ben heel benieuwd wat ik ervan vind.

Tessa schreef ooit zo over Badgasten dat ik het op mijn noglezenlijst plaatste en van twee heel verschillende boekminnende collega’s hoorde ik over De vlucht van Jesus Carrasco. Ik moest het echt lezen van ze vertelden ze me los van elkaar. Tja, dat kan ik natuurlijk niet weigeren. Achterop dat boek ook alleen maar lovende quotes. Tubantia noemt het zelfs “onontkoombaar”. Een absoluut onweerstaanbaar woord, dat me nog nieuwsgieriger maakt.

Gekozen omdat mijn oog erop viel

Voor liefde zie de letter L | Paola Calvetti | Bladzijde26.nl

Nummer 11 | Jonathan Coe | Bladzijde26.nl

Tot slot stopte ik twee boeken in mijn tas die al dwalende tussen de kasten mijn aandacht trokken.Voor de liefde zie de letter L stond op de kop van een kast te stralen. Het boekenhartje op de kaft maakte me nieuwsgierig en omdat ik boeken over boekwinkels heerlijk vind om te lezen mocht het mee.

Nummer 11 viel ook op door allerlei triviaals, zoals de kleur, de huisjes op de kaft en de lekker concrete titel. Maar ook hier een veelbelovende flaptekst: “Dit is Jonathan Coe op z’n allerbest: een vlijmscherpe en humoristische roman over het leven in de eenentwintigste eeuw.”

En nu zit ik met een typisch lezersdilemma, want welk boek pak ik als eerste op?

Welk boek hoop jij dat ik het eerst ga lezen?

 

Previous Post Next Post

5 Reacties

 • Reply Sandra 13 mei 2018 at 22:10

  Nummer 11 (vanwege de mooie omslag en of dat klopt met de binnenkant) en Zeven soorten honger, deze ken ik zelf nog niet van Dorrestein.

  • Reply Marloes 14 mei 2018 at 21:35

   Ik ben toch begonnen met De Vlucht, maar dan wordt Nummer 11 nummer 2 🙂 Ik ben ook wel benieuwd of de cover klopt met de inhoud.

 • Reply Lize 14 mei 2018 at 07:58

  Dat is een mooie nieuwe voorraad. Ik heb er nog geen enkel boek van gelezen.

  • Reply Marloes 14 mei 2018 at 21:36

   🙂

 • Reply Margriet van Sonsbeek 15 mei 2018 at 14:25

  Met mijn leessnelheid heb ik me voorgenomen om nog maar telkens 1 boek mee te nemen. De frustratie is anders te groot, wanneer alles na een maand ongelezen retour gaat.
  Die laatste 2 boeken zet ik op mijn lijstje. Maar “hedendaags” lees ik Trots en vooroordeel. En dat moet natuurlijk eerst uit.

  En dat eten aan zo’n tafel kan! In een kersenboogaard in Vorstenbosch gaat het binnenkort gebeuren:
  http://www.eetcafedenotaris.nl/specials/pop-up-exclusief

 • Ik wil wel reageren