Over lezen

Hoeveel uur lees jij gemiddeld per week?

Hoeveel uur lees jij per week? | Bladzijde26.nl is nieuwsgierigGewoon, omdat ik heel erg nieuwsgierig ben: hoeveel uur lees jij per week?

Mijn gemiddelde leesweek

En voor wat hoort wat natuurlijk, uiteraard deel ik ook hoe mijn gemiddelde leesweek eruit ziet. Doordeweeks lees ik ’s ochtends altijd eerst de krant, maar die tel ik nu niet mee. Het gaat me nu om boeken 🙂 Luisterboeken tellen trouwens wel.

Onderweg

Daar begin ik ook de dag mee. Ik woon ongeveer 45 minuten van mijn werk, in theorie zou ik dus anderhalf uur per dag kunnen luisteren, maar in de praktijk is dat niet zo. Soms reis ik gezellig met een collega samen, sowieso probeer ik ook altijd een headspace-sessie te doen en soms bel ik mijn moeder (sorry mede-reizigers).

’s Avonds

Na het werk, eten, bloggen en ander nuttigs, probeer ik ook altijd ’s avonds nog minimaal een uurtje te lezen. Meestal lukt dat makkelijk. Voor ik mijn ogen dichtdoe, lees ik ook nog ongeveer 10 minuutjes in bed. Altijd in een boek dat ik al vaker heb gelezen, zodat de verleiding van een spannende plot me niet van mijn slaap houdt.

Weekend

In het weekend lees ik ook altijd wel overdag, dat geeft echt een weekendgevoel. De ene week wat meer dan de andere week, maar aan een uurtje per dag weet ik toch altijd wel te komen. ’s Avonds ga ik in het weekend helemaal los. Maximaal geluk 🙂

Hoeveel uur lees jij gemiddeld per week? | Bladzijde26.nlIedere vrije minuut

Soms schiet ik uit mijn slof en lees ik in het weekend nog wel het dubbele. Tja, je bent een boekenwurm of je bent het niet 🙂 Als ik ’s ochtends al vroeg wakker word bijvoorbeeld, dan vind ik het heerlijk om de dag te beginnen met een boek. En als ik een spannend luisterboek heb, dan luister ik echt ieder vrij moment: onderweg naar mijn werk, lopend naar de stad, in de auto, tijdens het schoonmaken, noem maar op. Dat vind ik ook zo fijn aan luisteren naar boeken, je kunt ook nog iets anders doen.

Geen zin

Opgeteld lees en luister ik in een week dus minimaal 14 uur. Best veel eigenlijk 🙂 En dan te bedenken dat ik liefst nog meer tijd zou willen doorbrengen met mijn neus in een boek. Daarom voor ons ook geen Netflix-abonnement. Natuurlijk komt het wel eens voor dat ik geen zin heb om te lezen omdat ik moe ben. Een luisterboek is dan voor mij een goed alternatief. Of ik kijk een filmpje. Zomaar zappen heb ik afgezworen, dat vind ik achteraf altijd zo zonde van mijn tijd. Dan toch echt liever een boek.

En jij? Hoeveel uur lees jij gemiddeld per week? En zou je nog meer willen lezen?

Previous Post Next Post

8 Reacties

 • Reply sandra 11 maart 2018 at 16:54

  Oh jee ik weet niet of ik deze vraag durf te beantwoorden? Ik lees per dag minimaal 2,5 uur en in het weekend (vooral zondag) nog meer 😳 Een uurtje of 20 per week denk ik en soms nog meer? Ik sta expres vroeg op zodat ik 1,5 uur ongestoord kan lezen en wakker worden.

  • Reply Marloes 12 maart 2018 at 20:18

   Oh wat heerlijk! Ik ben alleen maar jaloers 🙂 Geniet ervan!

 • Reply Erik Scheffers 11 maart 2018 at 21:38

  Hoi Marloes, ik houd het niet bij, maar ik denk dat ik gemiddeld 1 a 1,5 uur per dag lees. Per week dus 8 tot 10 uur. Vroeger las ik meer, maar gezien mijn grote slaapbehoefte en het geringe aantal uren per dag dat ik overhoud, vind ik ruim een uur per dag best netjes. Groetjes, Erik

  • Reply Marloes 12 maart 2018 at 20:20

   Is toch heerlijk? Een uurtje lezen per dag 🙂 Ik hoop dat ik dat ook mijn hele leven kan blijven doen. Maar slapen is ook erg fijn 😉

 • Reply Lize 12 maart 2018 at 08:56

  Ik lees eigenlijk altijd in kleine stukjes en brokjes maar ik vermoed dat ik toch aan een half uur per dag kom.

  • Reply Marloes 12 maart 2018 at 20:21

   🙂 en dat is toch weer 3,5 uur per week. Heerlijk! Blijven doen hoor.

 • Reply Lalagè 12 maart 2018 at 19:48

  Ik denk dat het gemiddeld ongeveer 10 uur per week is. Daar zitten ook momenten bij dat ik met een boek voor mijn neus zit te dagdromen of te piekeren… dus ik lees niet altijd even snel. Maar dat maakt niet uit, blijkbaar heb ik dat dan gewoon nodig.

  • Reply Marloes 12 maart 2018 at 20:24

   Oh dat herken ik wel, soms heb je dat en dan is zo’n boek in je hand ook wel een lekker excuus. En het is immers geen wedstrijd, gewoon doen waar je je goed bij voelt 🙂 dat boek loopt in ieder geval niet weg.

  Ik wil wel reageren