Leesvoorraad

Boekenweek 2018 | Onze boekenbuit: 4 + 1 stuks

Boekenweek 2018 | Nieuwe leesvoorraad voor Bladzijde26.nlBoekenweek 2018: dat betekent een tripje naar boekwinkel Heinen, want dat is voor mij een soort traditie. Tijdens de boekenweek probeer ik altijd een boek te kopen 🙂 Dit jaar ging ik samen met J en natuurlijk liep dat een tikje uit de hand. In plaats van met één boek kwam ik thuis met drie boeken en dan tel ik zijn keuze en het boekenweekgeschenk niet eens mee.

De buit

Vijf boeken dus in totaal, heerlijk! Allemaal van schrijvers die ik al eerder las, misschien niet zo’n spannende keus dus, maar dat hoeft niet altijd toch? Ik heb in ieder geval genoten van het snuffelen tussen al die boeken die zo graag gelezen willen worden. Kiezen viel dan ook nog niet mee.

Ik stond een tijdje met een mooie uitgave van Honderd jaar eenzaamheid in mijn handen. Ik heb namelijk alleen een goedkope pocket en ik vind eigenlijk dat zo’n lievelingsboek het verdient om in een mooie uitgave in onze kast te staan. Maar ik besloot toch om die voor mijn verjaardag te vragen.

Daarna viel mijn blik op Jane Eyre. Ook fijn. En toen bedacht ik toch dat ik boeken wilde die ik nog niet ken. En koos ik deze vier:

Louis de Bernières | Het stof dat van dromen valt

Helemaal boven in de kast stond deze, daar kan ik ook op mijn tenen nog lang niet bij, maar gelukkig is J wel aan de lange kant 🙂 Een dikke pil over de Eerste Wereldoorlog met een prachtige titel. Ik las al twee andere boeken van hem en daar heb ik, ondanks het zware oorlogsthema, ook echt van genoten. Ik houd van De Bernières proza en zijn personages. Die zijn haast levensecht, alsof je ze persoonlijk kent. Hopelijk weet ook Rosie mijn hart te veroveren.

Update: Het stof dat van dromen valt was prachtig! ♥♥♥♥

Julian Barnes | Niets te vrezen

Een van mijn favoriete schrijvers: Julian Barnes. Iemand die heel veel in zijn boeken stopt waardoor ik ze altijd weer opnieuw wil lezen. En dan heeft hij ook nog eens een hele fijne stijl. Ik stond al in de rij voor de kassa toen dit boek mij verleidde met de quote die de blurp opent: ‘Ik geloof niet in God, maar ik mis Hem.’

David Mitchell | Tijdmeters

Dit is J’s keuze. Maar ik had hem net zo goed zelf uit gekozen kunnen hebben, al staat Mitchells Wolkenatlas nog net iets hoger op mijn verlanglijstje. Hopelijk begint J er snel in, want ik ben heel benieuwd (en heb een soort afspraak met mezelf: ik mag zijn boeken pas lezen als hij ze zelf gelezen heeft – en dat kan best even duren want hij leest veel minder vaak dan ik).

Grégoire Delacourt | De vier seizoenen van de zomer

Opnieuw een oude bekende. De lijst van al mijn wensen verraste me een aantal jaren geleden in positieve zin. Toen ik tijdens een vakantie op zoek ging naar een fijn Frans boek koos ik dus opnieuw voor hem, en opnieuw pakte dat goed uit. Nu raakte de titel me en zijn mijn verwachtingen hooggespannen.

Update: inmiddels heb ik Vier seizoen gelezen, heerlijk! ♥♥♥♥

Griet Op de Beeck | Gezien de feiten

En dan is er natuurlijk altijd dat boekenweekgeschenk. Het lijkt me ingewikkeld als schrijver om daarvoor gevraagd te worden. Het is een eer natuurlijk, maar het lijkt me ook een dilemma. Schrijf je een boekje dat helemaal past bij jou of wil je toch proberen een breder publiek te trekken? Over twee van haar eerdere boeken ben ik heel enthousiast, benieuwd of dit ook echt een geschenk gaat zijn 🙂

Koop jij tijdens de Boekenweek een boek? En zo ja, welke was dat dit jaar?

Previous Post Next Post

7 Reacties

 • Reply Lalagè 18 maart 2018 at 19:26

  Mooie vangst! Wat is ‘de quote die de blurp opent’? Zelf vind ik de boeken van Julian Barnes vreselijk, maar je bent niet de enige die hem geweldig vindt. Van David Mitchell wil ik ook heel graag meer lezen, al was The Bone Clocks best wel pittig. Slim dat je voor de vertaling hebt gekozen en ik ben benieuwd hoe het je zal bevallen.

  • Reply Marloes 19 maart 2018 at 19:44

   Oei, dat was blijkbaar niet zo’n duidelijke zinsconstructie. De tekst op de achterzijde begon met een citaat uit het boek: ‘Ik geloof niet in God, maar ik mis Hem.’ Intrigerend vond ik!

   Dat ik die Mitchell ook in het Engels zou kunnen lezen is eigenlijk geen moment in me opgekomen. Literatuur lees ik gewoon het liefst in het Nederlands. Ik heb altijd het idee dat ik anders dingen mis omdat mijn Engels/Frans/Duits niet toereikend is. Lang leve de vertalers!

 • Reply sandra 18 maart 2018 at 20:51

  Je bent goed geslaagd!!

 • Reply Lize 19 maart 2018 at 08:50

  Ik heb getwijfeld om een boek te gaan kopen maar heb het toch niet gedaan. Mijn voornemen voor dit jaar is om zo weinig mogelijk te kopen en daardoor zo veel mogelijk te sparen en vermits ik nog honderden ongelezen boeken heb, was het beter dat ik geen nieuw boek meer ging kopen.

  • Reply Marloes 19 maart 2018 at 19:38

   Goed zeg dat je je zo trouw aan je voornemen hebt gehouden 🙂

 • Reply Femke 20 maart 2018 at 09:30

  Hoi Marloes, wat een leuk boekenblog heb jij zeg! 🙂
  Mijn ‘boekenbuit’ dit jaar bestond uit De boekhandel van Penelope Fitzgerald en De geschiedenis van de bijen van Maja Lunde.

  • Reply Marloes 20 maart 2018 at 19:40

   Hi! Wat een leuk compliment 🙂 dank je wel! De boekhandel heb ik afgelopen zomer gelezen, fijn boek, maar vanwege mijn blogdip van toen helaas geen recensie op Bladzijde26. De geschiedenis van de bijen ken ik niet. Wel mooie voornaam van de schrijver 🙂

  Ik wil wel reageren