Review

Review: The bookshop on the corner | Jenny Colgan

 Minuut 26, zin 1: “After all, it was okay, wasn’t it?”

The bookshop on the corner | Jenny Colgan | Bladzijde26.nl

Dit boek luisterde ik alweer een paar weken terug met heel veel plezier. Omdat ik het altijd lastig vind om over een luisterboek te schrijven, zeker als ze ook nog eens in het Engels zijn, hikte ik een beetje tegen deze review aan. Maar dit boek verdient wel echt een plekje op Bladzijde26, er zit zoveel boekenliefde in. Ik luisterde trouwens ook een ander boek van haar: Café Zon & Zee, ook fijn!

Waar gaat The little bookshop around the corner over?

De bibliotheek waar Nina werkt gaat sluiten, er komt een hypermoderne mediatheek voor in de plek. Voor boeken is nog maar weinig plek in het nieuwe gebouw. Nina kan het niet over haar hard verkrijgen al die gekoesterde exemplaren weg te gooien en neemt er zoveel mogelijk mee naar huis. Tot haar huisgenootje haar een ultimatum stelt. De boeken eruit of Nina.

Wat vind ik ervan?

Een heerlijk feelgoodboek voor als je van boeken houdt én van Schotland, want daar komt Nina terecht. Het verhaal is origineel, onwaarschijnlijk en erg fijn. Er komen tig boektitels voorbij die ik herkende. Nina zou volgens mij zomaar eens op Bladzijde26 kunnen langskomen 😉

Eigen boekwinkel

Ik heb echt genoten van dit boek. Je kan er zo heerlijk bij wegdromen, want hoe leuk zou dat zijn, een rijdende tweedehands boekwinkel in Schotland runnen? En als Nina dat kan, waarom zou jij dat dan niet kunnen? Dan huurde je ook zo’n chic verbouwde schuur van een stoere Schot en werd dikke vrienden met het halve dorp. Waarom niet?

Blij

Natuurlijk is het verhaal volstrekt niet realistisch, maar daar gaat het ook niet om. Het loopt over met boekenliefde, wegdromen is onvermijdelijk en je krijgt er geheid een goed humeur van. Fijn voor tussendoor, als alternatief voor die romkom op Netflix of als je uit een leesdip getrokken wilt worden. Volgens mij is het nog niet vertaald, maar Colgan schrijft niet moeilijk, dus laat je daar niet door tegenhouden, nou ja, je moet wel Engels kunnen lezen natuurlijk 😉

Droom jij ook wel eens van een eigen boekwinkel?

The bookshop on the corner | Jenny Colgan
Tot slot:

Boek 9/100 #boekperweek

Volgende review: De acht bergen | Paolo Cognetti

The bookshop on the corner 
Jenny Colgan (Voorgelezen door: Lucy Price-Lewis)
William Morrow & Company,  2016
♥♥♥

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren