Leesvoorraad

Bieb, bieb, bieb… nieuwe leesvoorraad #13

Bibliotheek 02.2018Het is natuurlijk absoluut niet zo dat ik sinds de vorige Bieb, bieb, bieb niet meer bij de bibliotheek geweest ben, maar de blogposts zijn er wel bij ingeschoten. Best jammer, dus ik pak ze weer op 🙂 En naast mijn biebbuitboeken heb ik nog meer nieuws op mijn toberead-stapel. Genoeg te vertellen dus!

Mijn buit bij de bieb

 • A.M. Homes | Dit boek redt je leven
 • Italo Calvino | Als op een winternacht een reiziger

Beide staan op mijn #flowboekenchallenge. Die lag ook een beetje stil de laatste tijd, te veel ander moois dat ook gelezen moest worden, maar met deze twee pak ik hem weer op.

Ik ben benieuwd, ze klinken allebei erg goed. Over een man die na een ziekenhuisopname zijn leven verandert (Dit boek redt je leven) en over een man en een vrouw die elk een incompleet deel van een roman in handen hebben (Als op een winternacht een reiziger). Ik ben inmiddels begonnen in het eerste en tot nu toe bevalt dat uitstekend.

Ander fijn nieuws in de kast

TBR-stapel 02.2018Op het moment dat ik deze foto nam (afgelopen woensdag) waren dit de nieuwe ongelezen boeken in onze kast:

 • Nina Polak | Gebrek is een groot woord
 • Haruki Murakami | Mannen zonder vrouwen
 • Haruki Murakami | Spoetnikliefde
 • Paolo Cognetti | De acht bergen

Eén van de vier heb ik inmiddels gelezen: De acht bergen. Een erg mooi boek, waarom vertel ik je uiteraard nog. Maar aanstaande dinsdag staat eerst Lincoln in de bardo van George Saunders op de rol, ook een echte aanrader trouwens!

15 jaar samen

Cognetti en de twee Murakami’s kregen we cadeau toen we vierden dat we 15 jaar samen zijn. 20 januari deden we dat, met heerlijk eten, fijne wijnen en het allerbeste gezelschap: onze dierbaarste vrienden en liefste familie. Wat was dat een waanzinnig heerlijke avond! We hebben zo genoten!

Twee Murakami’s dus, omdat we die allebei graag lezen. Dank je wel lieve Janneke! J is al begonnen in Spoetnikliefde, ik wacht nog even, heb ten slotte net De kleurloze Tsukuru Tazaki achter mijn kiezen.

Valentijnscadeautje

Tot slot, het nieuwe boek van Nina Polak. Van het taalgebruik in haar debuut heb ik enorm genoten en toen ik van de week de enthousiaste recensie in de NRC van haar nieuwe boek las, moest ik het gewoon in de kast hebben. En dus ben ik woensdag bij mijn favo-boekwinkel (Heinen in Den Bosch) een valentijnscadeautje voor mezelf gaan kopen. Ik ben heel benieuwd!

Wat is het laatste boek dat jij jezelf cadeau hebt gedaan?

Previous Post Next Post

2 Reacties

 • Reply sandra 18 februari 2018 at 18:55

  Wat maak jij mooie foto’s!
  Ik heb ooit een radio interview (VPRO?) gehoord met Nina Polak maar ik heb nog nooit iets van haar gelezen en je recensie over We zullen niet te pletter slaan klinkt interessant dus ik zet beide op mijn lijstje, thanks!

  Ik heb alleen tweedehands boeken gekocht dit jaar, ik sla mijn slag straks tijdens de Boekenweek (iig Wees onzichtbaar van Murat Isik en een boek van Greet Op de Beeck).

  • Reply Marloes 18 februari 2018 at 19:45

   Dank je wel! En leuk dat je volgt! Tijdens de Boekenweek ga ik ook zeker weer iets nieuws kopen. Alleen tweedehands kopen klinkt als een prima plan trouwens, scheelt bakken geld. Maar sinds de kringloopwinkel hier verhuisd is, heb ik geen goed adresje meer en dus kom ik toch gewoon bij de boekwinkel, en de bieb natuurlijk!

  Ik wil wel reageren