Review

Review: Honderd stukjes van mij | Lucy Dillon

Om te beginnen:

Lieve Bladzijde26-lezer,

wat was ik blij met jou in 2017 én wat ben ik blij dat je er ook in 2018 weer bent! Ik wens je een heerlijk jaar vol boeken, geluk, zonnestralen, regenbogen, meer boeken, vriendschap, bubbels, slingers, liefde, lees- en ander plezier. 

Laat het sprankelen!

Liefs, Marloes 

En dan nu, review-tijd:

Minuut 26, zin 1: “Jullie zijn toch nog niet klaar?”

Honderd stukjes van mij | Lucy DillonSoms is er niets fijner dan een luisterboek, en zo rond de kerstdagen was dat absoluut het geval. Lekker in huis rommelen, koken, een beetje haken en tegelijkertijd luisteren naar een fijn verhaal, heerlijk! Honderd stukjes van mij heb ik met veel plezier geluisterd, het was precies waar ik zin in had, niet te ingewikkeld, een creatief idee en eindeloos romantisch.

Waar gaat Honderd stukjes van mij over?

Gina is net weg bij Stuart. Haar nieuwe huurappartement staat helemaal vol met dozen en spullen die ze tijdens haar leven verzamelde, ze past er zelf maar net bij. Ze besluit dat het zo niet langer kan en gaat opruimen. 100 dingen mag ze houden van zichzelf, de rest moet weg. Tegelijkertijd begint ze als projectmanager aan een nieuwe klus: de renovatie van een monumentaal pand voor een Londens stel. Reuzeleuk want ze is dol op dat pand, en leuke bonus: de architect is ook niet te versmaden.

Wat vind ik ervan?

Een heerlijk feelgoodverhaal 🙂 Creatief, grappig, romantisch, voorspelbaar (maar niet te), niet te jong, herkenbaar (lijstjes!) en inspirerend. Ik wil meteen ook zo’n lijst maken, welke 100 dingen maken mij van mij? Deze ‘stukjes’ kwamen direct in me op:

 • de knipkunstkaart van Parijs
 • het houten robotje
 • de mok met de engel
 • mijn sieraden: bedelarmband, ring met Zeeuwse knop, elfjesketting, en mams verlovingsarmband
 • onze eikenhouten eettafel
 • mijn ‘dag’boeken
 • mijn verzameling brieven en kaarten van J en andere dierbaren
 • de Bladzijde26-pen en visitekaartjes
 • paps miniatuur DS
 • mijn fotoalbums van toen ik klein was

Leuk om over na te denken! Ook het andere project van Gina, haar gelukspolaroids, laat me nog niet los. Dat lijkt me heel fijn om te doen. Wie weet…

Fijn verhaal

Boeken die ik geluisterd heb, vind ik altijd lastiger om te reviewen, het komt dan toch anders bij me binnen. Het duurt langer, ik kan niet terugbladeren (vooruit doe ik eigenlijk bijna nooit) en een zin lezen of luisteren is gewoon niet hetzelfde. Om te luisteren was het taalgebruik trouwens prima, het is vlot geschreven en ik heb me niet gestoord aan slechtlopende zinnen.

Ik ben wel benieuwd hoe het verhaal er in druk uitziet. Ieder hoofdstuk begint namelijk met een item op de lijst, waarna een soort terugblik volgt die Ginas keuze voor dat item verklaart, om vervolgens weer verder te gaan met de verhaallijn in het nu. Je springt dus lekker heen en weer. Dillon speelt slim met het verleden, ze laat steeds net genoeg los om je nieuwsgierigheid even te bevredigen, maar zorgt ook dat je met vragen blijft zitten. Iets wat me in Ik ben Pelgrim vorige week nog stoorde. Zou dat met genre (ik ben gewoon niet zo van de thrillers) of luisteren/lezen te maken hebben?

Gina vond ik een sympathiek mens, iemand die mijn vriendin zou kunnen zijn. Ik kon me vrij makkelijk in haar inleven, al wilde ik haar ook wel eens door elkaar schudden, in sommige dingen is ze nogal naïef, maar dat hoort erbij in dit genre. Ik werd vooral heel blij van haar kleine geluksmomentjes, die waren zo herkenbaar en jaloersmakend.

Weet jij welke 100 stukjes van jou je zou kiezen als je in de schoenen van Gina zou staan?

Tot slot:

Boek 101/104 #boekperweek

Volgende review: Little Women | Louisa May Alcott (en nu moet het lukken…)

Honderd stukjes van mij | Lucy Dillon
Honderd stukjes van mij (Hundred pieces of me) 
Lucy Dillon (Vertaling: Erica Feberwee)
Voorgelezen door: Peggy Vrijens
Uitgeverij de Fontein, 2017

♥♥♥

Previous Post Next Post

1 reactie

 • Reply Lize 3 januari 2018 at 22:08

  Gelukkig nieuwjaar en de allerbeste wensen!

 • Ik wil wel reageren