Review

Review: De wereld volgens Garp | John Irving

Bladzijde 26, zin 1: “‘Garp?’ zei de piloot aarzelend.”

De wereld volgens Garp | John IrvingDe reacties op mijn instagramberichtje dat ik dit boek aan het lezen was, waren unaniem: goeie! Mijn verwachtingen waren hooggespannen (ik las met veel plezier al twee van Irvings andere boeken), maar ‘Garp’ voldeed helemaal. Wat een geweldig boek!

Waar gaat De wereld volgens Garp over?

Garp is de zoon van een behoorlijk a-typische moeder. Al heel jong heeft hij een bijzondere kijk op de wereld. In combinatie met zijn moeders gedachtengoed leidt dat tot een behoorlijk onconventionele jeugd en een tikkeltje vreemd leven vol abrupte wendingen en maffe kostgangers.

Wat vind ik ervan?

Heerlijk boek! Ik houd gewoon heel erg van Irvings boeken. Bidden wij voor Owen Meany en De regels van het ciderhuis waren ook al zo’n feest om te lezen. Tot in detail beschreven, levensechte, excentrieke personages, die Irving met zoveel liefde en talent tot leven wekt dat ik ze allemaal wel in mijn hart wil sluiten. Én een plot vol onverwacht draaien en keren, die maakt dat je eigenlijk vooral leest omdat het een echt mooi verhaal is. Niet een verhaal met een mysterie of een ramp die afgewend moet worden. Nee, een verhaal dat je aan het denken wil zetten, dat je met een open vizier moet lezen en je een tikje wijzer maakt.

Nu ik dit stukje tik, realiseer ik me dat ik dit soort verhalen het allerliefst lees: verhalen die mijn mind een beetje opener maken, die me de wereld buiten mijn bubbel tonen en die me een spiegel voorhouden. En die voor alles verhalen zijn waar de liefde voor het geschreven woord vanaf spat.

Gelukkig heb ik nog wel een paar Irvings te gaan!

Wat voor soort boeken lees jij het liefst?

Tot slot:

Boek 97/104 #boekperweek
Boek 18/24 #allesuitdekast

Volgende review: Ik ben pelgrim | Terry Hayes #allesuitdekast

De wereld volgens Garp | John Irving
De wereld volgens Garp (The world according to Garp) 
John Irving (Vertaling: C.A.G. van den Broek)
De bezige bij, 2015 (1976)
♥♥♥♥♥

Van dezelfde schrijver: De regels van het ciderhuis

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren