Flowboekenchallenge

Nieuwe boeken voor mijn #flowboekenchallenge #7 | Jelle Brandt Corstius

De boeken van mijn leven | Jelle Brandt CorstiusDeze keer is het in mijn favo Flowrubriek de beurt aan Jelle Brandt Corstius. Schrijver en programmamaker, broer van Aaf, zoon van Hugo. Van Jelle las ik vorig jaar As in tas, over de fietstocht die hij maakt om de as van zijn vader uit te gaan strooien in de Middellandse Zee. Op zich lekker leesvoer, maar geen favoriet. Ik ben wel benieuwd naar de boeken uit zijn leven.

De 5 boeken van Jelle Brandt Corstius

  1. Jan Marinus Verburg & Annie M.G. Schmidt | Tom Tippelaar
  2. Kurt Vonnegut | The sirens of titan
  3. Jelle Medema | De makkelijke moestuin
  4. De Grote Geïllustreerde Bosatlas
  5. Ans van Berkum | Willem van Genk

De boeken van mijn leven | Jelle Brandt CorstiusNiet veel boeken voor mijn lijst, want er staan eigenlijk maar twee soort van romans tussen: Tom Tippelaar en The sirens of titan. Een kinderboek en een sciencefictionboek. Best kans dus dat die laatste een tijd op de lijst blijft staan, want dit is beslist niet mijn favoriete genre. Maar het is ook precies waarom ik deze challenge zo leuk vind: het maakt dat ik boeken lees die ik zelf nóóit zou kiezen.

Reislust

Over de Bosatlas zegt hij:

“Dit is het belangrijkste boek uit mijn leven. Vroeger las ik de Bosatlas op de zondagen dat ik me stierlijk verveelde. Dat kunnen kinderen van nu zich denk ik niet meer voorstellen, maar er was gewoon niks te doen: de winkels waren dicht, er was geen internet en na de ochtendtelevisie moest je het zelf uitzoeken. Die verveling bracht me bij de atlas. Ik keek naar dorpjes op de kaarten en probeerde me voor te stellen wie daar woonden en wat ze op dat moment aan het doen waren. Vooral Siberië prikkelde mijn fantasie, omdat er zo weinig plaatsen waren. Ik denk dat door die atlas mijn reislust is ontstaan: tijdens dat wegdromen kreeg ik enorm veel zin om naar die plekken toe te gaan. Nog steeds geeft het me een kick als ik op een plek kom waar ik toen al over fantaseerde.”

De boeken van mijn leven | Jelle Brandt CorstiusHaha, die zondagmiddagverveling, die herken ik maar al te goed. Soms was die ook voor mij reden om de Bosatlas erbij te pakken. Ik keek wel met andere ogen, ik speurde bijvoorbeeld naar grappige plaatsnamen (doe ik nog steeds trouwens, maar niet meer op zondagmiddag). Reislust is bij mij niet echt ontstaan, ik zoek het avontuur meestal dichtbij huis, Siberië is me echt veel te ver weg.

Wat deed jij op die saaie zondagmiddagen?

Previous Post Next Post

1 reactie

  • Reply Marcia 12 november 2017 at 11:04

    The sirens of titan staat bij mij nog in de kast om gelezen te worden, ben nu extra nieuwsgierig omdat Jelle Brandt Corstius het boek tipt 🙂

  • Ik wil wel reageren