Iets anders

Mijn #happinessproject | deel #02

Een maandje #happinessproject heb ik er nu op zitten. Geen idee of ik al gelukkiger ben. Maar het helpt me wel, al loop ik ook tegen van alles aan.

Voornemens volgen

Zo’n lijst bijhouden blijkt namelijk toch best pittig, ik vergeet het regelmatig. En ik merk ook dat het belangrijk is om je voornemens zo concreet mogelijk te stellen en zelfs dat is geen garantie. Ik ben natuurlijk heel enthousiast begonnen met een enorme lijst, maar ik merk ook dat het waarschijnlijk makkelijker is om voor een paar voornemens per maand te gaan. En dat Gretchen het dus nog niet eens zo slecht bekeken had 😉

Mijn lijst voor februari heb ik al aangepast met deze inzichten. Ik heb nu ook onderscheid gemaakt, tussen dingen die ik 1x per week wil doen en dingen die ik iedere dag wil doen. Als dat door elkaar staat wordt het onoverzichtelijk en dat motiveert minder.

Wat me wel gelukt is?

 • ik houd me goed aan mijn ongeveer 8 uur slaap per nacht
 • ik heb netjes iedere week schoongemaakt en iedere doordeweekse avond iets extra’s in het huishouden gedaan (koken voor de volgende dag/afwassen/opruimen)
 • ik heb nog nooit zoveel geflost
 • ik heb maar 1x na 14u koffie gedronken
 • ik heb heel vaak voor de trap ipv roltrap/lift gekozen (behalve op kantoor)
 • ik heb iedere dag een happy moment opgeschreven
 • en nog wat dingetjes 🙂

Wat me niet gelukt is?

 • ik heb meer alcohol gedronken en gesnoept dan ik had bedacht
 • ik heb minder gefietst/bewogen dan ik had gewild (het weer werkte ook niet mee, maar dat was niet de enige reden)
 • ik ben niet iedere dag buiten geweest, terwijl ik weet dat ik me dan veel beter voel
 • ik heb niet iedere dag aan Bladzijde26 gewerkt (shame on me)
 • ik heb zeker niet iedere dag om 20u mijn telefoon weggelegd

Ik heb dus nog wat waar te maken in februari!

Mijn ‘geboden’

Ik merk ook dat ik mijn ‘geboden’  eigenlijk iedere dag zou moeten zien om ze goed in mijn hoofd te krijgen. Dus heb ik net een achtergrondje voor mijn telefoon gemaakt, hopelijk helpt dat. Wat mijn geboden zijn? Dat vind ik best eng om te delen, maar ik ga het toch doen:

 • wees Marloes
 • deel, inspireer, steun en vier
 • wat gij niet wil dat u geschiedt…
 • maak het mooi
 • geniet van kleine en grote dingen
 • gezond is beter
 • perfect is te laat
 • als je iets anders wilt, moet je het anders doen
 • doe wat je blij maakt
 • wees nieuwsgierig
 • kies voor happiness

Hoe staan jouw goede voornemens erbij?

Previous Post Next Post

5 Reacties

 • Reply Literasa 5 februari 2017 at 15:40

  Mooie voornemens! Ik denk dat je toch al veel gedaan hebt 🙂

 • Reply Lalagè 5 februari 2017 at 19:26

  Het is ook lastig om je gewoontes te veranderen. Volgens mij ben je al heel goed op weg!

 • Reply Margriet 6 februari 2017 at 13:46

  Wat een mooie geboden! En goed bezig!

 • Reply zwartraafje 6 februari 2017 at 22:12

  Ik heb geen echte voornemens gemaakt. Wel heb ik een lijstje gemaakt met dingen die ik niet mag vergeten (bijvoorbeeld dat je niet voor iedereen goed kan doen, dat niet alles perfect hoeft te zijn, …) en eentje met zaken die ik wat vaker wil doen. Zo wil ik meer eigen boeken lezen en dat is de eerste maand alvast goed gelukt dus hopelijk is mijn tbr wat kleiner tegen het einde van dit jaar. Verder zou ik graag wat vaker buiten komen en wat meer tot rust komen. Die laatste twee zijn nog niet echt gelukt.

 • Reply Kirsten 29 mei 2017 at 20:59

  Wat leuk om te lezen! Zelf ben ik net gestart met mijn Happiness Project en ik was tot nu toe nog niemand tegengekomen die ook het voorbeeld van Gretchen Rubin heeft gevolgd. Ik vind het interessant om te zien hoe je het aanpakt, ik blijf je zeker volgen!

 • Ik wil wel reageren