Flowboekenchallenge, Over lezen

Mijn leesuitdagingen in 2017 | #boekperweek, #flowboekenchallenge, #allesuitdekast

Mijn pot vol blogideeënWe zijn alweer eventjes in 2017, maar toch nog even een update met mijn leesuitdagingen voor dit jaar. Het is voor mij toch een stok achter de deur om deze met jullie te delen, én jullie krijgen een idee van wat je kan verwachten.

#boekperweek 104

Net als vorig jaar ga ik voor de 2 boeken per week. In 2016 lukte dat redelijk makkelijk, maar we zullen zien wat 2017 brengt. Ik ben in ieder geval al goed op weg. Ik tel er alweer 7 🙂 Het worden overigens net als vorig jaar geen 104 nieuwe boeken, ik heb veel boeken die ik graag wil herlezen en die tellen wat mij betreft gewoon mee.

Mijn ideeënpot

Vorig jaar heb ik ook geprobeerd om iedere week 2 reviews te plaatsen, dat ga ik in 2017 niet meer doen. Ik merkte de laatste weken dat ik dat heel pittig vond en dat ik soms ook boeken die ik wilde herlezen niet las omdat ik dan geen nieuwe review kon plaatsen. En ik merk dat ik vaak helemaal niet toekom aan blogs die geen review zijn, en die vind ik juist zo leuk om te schrijven.

Reden genoeg om deze kleine verandering door te voeren. Dinsdag blijft mijn vaste review-dag, maar ze kunnen nu dus ook op andere dagen opduiken én je gaat meer blogs over lezen op Bladzijde26 lezen.

Voor inspiratie over die blogs over lezen heb ik mijn ideeënpot. Ik heb al mijn ideeën op briefjes geschreven en in een vaas gestopt en iedere keer als ik geen blogidee heb, vis ik een briefje uit die pot vis en ga ik daarmee aan de slag. Ik ben er gisteren mee begonnen! Het is trouwens niet mijn doel om de pot leeg te krijgen, het gaat mij vooral om het schrijven van meer blogs die geen review zijn.

#allesuitdekast 21

Hier schreef ik vorige week al over. Het zou tof zijn om aan het eind van het jaar al deze boeken gelezen te hebben!

#flowboekenchallenge 25

Vorig jaar bleek mijn doelstelling iets te ambitieus, toen ging ik voor 35 boeken. Dat lukte niet, het werden er 24. Dit jaar ga ik voor 25, dat is een kwart van mijn totaalaantal voor dit jaar. Dat zou toch moeten lukken! Al gaat het in januari vooralsnog nog helemaal niet volgens dat schema, dat wordt dus inhalen in februari.

#ikleesfrans 1

Ook dit jaar wil ik weer een Franstalig boek lezen, gewoon omdat het kan. Vorig jaar las ik On ne voyait que l’amour van Grégoire Delacourt en dat was prachtig. Dus hopelijk organiseert Literasa weer een #ikleesfrans-maand in september en vind ik weer een mooi Franstalig boek.

Dat zijn mijn leesuitdagingen voor 2017, wat zijn die van jou?

Previous Post Next Post

2 Reacties

  • Reply Lize 22 januari 2017 at 12:14

    Leuke uitdagingen. Veel succes ermee!

    • Reply Marloes 22 januari 2017 at 15:33

      Dank je wel!

    Ik wil wel reageren