Iets anders

Mijn #happinessproject | deel #01

Vorig jaar las/luisterde ik twee-en-een-half keer naar The Happiness Project van Gretchen Rubin. En meteen vanaf de eerste bladzijde zat de gedachte in mijn hoofd: zal ik het doen? zal ik ook een #happinessproject starten?

Met mijn lijstjes-tic en neiging alles bij te houden klonk het als iets dat bij me zou passen, dus in december heb ik er veel over nagedacht. Ik heb thema’s bedacht en voornemens verzonnen, nagedacht over ‘geboden’  en ‘nagging tasks’. En inmiddels ben ik een soort van gestart, al is mijn #happinessproject heel anders dan dat van Gretchen.

Waarom een #happinessproject?

Ik heb in december veel nagedacht over wat mij gelukkig maakt. En ik heb me opnieuw beseft dat ik al een heel gelukkig mens ben. Dus waarom dan een #happinessproject?

Omdat ik oprecht denk dat het me nog gelukkiger zal maken. Het zal me meer laten stilstaan bij kleine dingen en me helpen om veranderingen door te voeren waarvan ik weet dat ze goed voor me zijn. Ik hoop dat het me nog meer mezelf zal laten zijn, bewust mezelf zal laten zijn bedoel ik. Omdat ik gaandeweg steeds beter zal weten wat mij gelukkig maakt en wat bij mij past, waardoor ik nog beter mijn eigen pad kan kiezen. En nog gelukkiger wordt 😀

Wat is er anders dan bij Gretchen?

Ik wil namelijk niet wachten tot juni voordat voornemen x aan de beurt is, ik wil gewoon meteen beginnen. Maar ik wil wel een lijstje bijhouden en iedere avond afvinken wat ik wel/niet gedaan heb. En ik wil die thema’s toch ook weer wel in ere houden. Maar er dan gewoon in die maand meer focus aan geven. En misschien nog wat extra voornemens toevoegen.

Mijn voornemens zijn natuurlijk ook anders dan die van Gretchen, ik heb geen kinderen, ik houd al een ‘happy moments’-dagboekje bij en ik heb al een blog 🙂 Maar ze heeft me wel heel erg geïnspireerd. Een voornemen op mijn lijst: iedere dag met Bladzijde26 bezig zijn. Check. Ander voornemen op mijn lijst: om 21u gaat de laptop dicht. Het is nu 21u02! Aan deze blogpost maak ik dus snel een einde 🙂 Binnenkort meer!

Heb jij goede voornemens voor 2017?

 

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply Margriet 7 januari 2017 at 13:15

  Ik ben reuze benieuwd!

 • Reply Becky 7 januari 2017 at 17:30

  Wat leuk dat je ons meeneemt in jouw happinessproject 🙂
  Ik ben ook heel benieuwd!

 • Reply zwartraafje 7 januari 2017 at 21:43

  Echte voornemens maak ik niet. Voor mij geen duidelijk afgebakende doelstellingen dus maar kleine zaken. Zo wil ik dit jaar graag wat meer eigen boeken lezen en een manier vinden om mijn hoofd af en toe eens te kunnen leegmaken. Dat laatste hoop ik kunnen bereiken door een combinatie van af en toe offline blijven, een kleine wandeling in de buitenlucht én Tai Chi-oefeningen. Mocht het me op de één of andere manier ook lukken om af te vallen zonder alle lekkere dingen te moeten laten staan dan zou ik dat uiteraard niet erg vinden. 😉

 • Reply Lize 8 januari 2017 at 08:34

  Ik ben alvast benieuwd!
  Mijn voornemen is om het rustiger aan te doen en meer naar mijn gevoel te luisteren.

 • Ik wil wel reageren