Leesvoorraad

Bieb, bieb, bieb… nieuwe leesvoorraad #12

Bibliotheek Januari 2017Vorige zondag was het weer eens tijd voor een bezoekje aan de bieb. Of eigenlijk was dat al eerder het geval, maar ik had mijn boeken gewoon niet eerder uit. Dit keer besloot ik dus om niet al te veel mee te nemen, vier stuks slechts.

De buit

 • Àngela Becerra | Waar het de tijd aan ontbreekt
 • Michael Cunningham | Bij het vallen van de avond #flowboekenchallenge
 • Carole Martinez | Het kasteel der Fluisteringen
 • Albert Camus | De vreemdeling #flowboekenchallenge

Van Becerra heb ik al meer boeken gelezen (De voorlaatste droom en Zij, die alles had), ze schrijft erg mooi, echt Zuid-Amerikaans. Ik verheug me dus erg op dit boek. Het kasteel der Fluisteringen is een tip van Lalagè. Het verhaal over een middeleeuwse vrouw die weigert te trouwen en zich wijdt aan God spreekt me erg aan. De vreemdeling en Bij het vallen van de avond zijn #flowboekenchallenge-boeken, en daar word ik eigenlijk altijd blij van.

Nieuwe e-books

2017.01 BoekenbuitBol.com heeft uitverkoop en omdat ik na mijn #allesuitdekast-opruiming wel weer wat nieuw leesvoer op mijn e-reader kon gebruiken, ben ik me aan e-books te buiten gegaan.

 • Hanya Yanagihara | Een klein leven
 • Terry Hayes | Ik ben pelgrim
 • Emma Kline | De meisjes
 • Connie Palmen | Jij zegt het #flowboekenchallenge
 • Laura Madeleine | De patissier van Parijs
 • Julian Fellowes | Belgravia
 • Sue Monk Kidd | Witte vleugels, zwarte vleugels

Een klein leven werd me getipt door een collega en je zag het natuurlijk op een gegeven moment overal. Omdat het zo’n pil is, wilde ik het graag als e-book, iets wat ook geldt voor Ik ben pelgrim en Belgravia. E-books zijn toch aanzienlijk lichter dan gewone boeken en dat vind ik bij dikke boeken echt een pré.

Over De meisjes heb ik goede recensies gelezen. De patissier van Parijs kon ik niet weerstaan, gebak en Parijs, het klinkt heerlijk. En soms is zo’n pretentieloos boek ook gewoon wel eens lekker tussendoor. Naar het laatste boek Witte vleugels, zwarte vleugels ben ik ook erg nieuwsgierig, mooie titel en ook de blurb klonk goed en dat terwijl ik eigenlijk niet van dit genre houd.

Gelukkig hoef ik deze boeken niet op tijd terug te brengen, maar ze staan wel voor 2017 op de planning. Je ziet de reviews dit jaar dus waarschijnlijk wel voorbij komen.

Hoeveel boeken staan er bij jou op je e-reader? Bij mij niet zoveel, ik denk ongeveer vijftig. Ik vind het niet fijn als er superveel op staat, dat maakt me nerveus.

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply Lalagè 14 januari 2017 at 22:45

  Ha leuk dat je een tip van mij gaat lezen 🙂 hopelijk bevalt het!
  Ik herken wel dat je niet teveel e-books op je e-reader wilt, anders vergeet je misschien de helft en dat zou jammer zijn. Of je moet ergens een lijstje bijhouden.

  • Reply Marloes 15 januari 2017 at 10:42

   Nog een lijstje erbij 🙂 Nee, laat ik dat maar niet doen. Ik heb twee verzamelingen op mijn e-reader: gelezen en ongelezen, en de ongelezen map ruim ik vanaf nu eens in het jaar op. Zo blijft het voor mij nog een beetje hanteerbaar.

   Vanavond ga ik beginnen in het kasteel, zin in!

 • Reply Lize 15 januari 2017 at 12:19

  Ik lees nu “Ik ben Pelgrim” in de papieren versie. De elektronische versie is inderdaad gemakkelijker in zo’n geval 😉
  Ik heb heel veel boeken op mijn e-reader staan maar ik weet niet van buiten hoeveel. Ik heb een abonnement op Elly’s choice dus regelmatig nieuwe boeken maar ik lees traag.

  • Reply Marloes 20 januari 2017 at 10:11

   Hoe bevalt ‘Ik ben Pelgrim’ je? Het is in ieder geval een goede training voor je armspieren 😉

  Ik wil wel reageren