Over lezen

#allesuitdekast 2016: wrapup

#allesuitdekast | wrap up

Omdat ik het zo zonde vond dat er zoveel ongelezen boeken in mijn kast en op mijn e-reader stonden heb ik vorig jaar de #allesuitdekast-challenge bedacht.

Toen ik begon stonden er 50 boeken op mijn lijst. In de loop van het jaar kwamen er 32 bij. Ik las er 42, dus overall is mijn lijst iets gekrompen. Maar ik denk wel dat ik door de challenge meer boeken van deze lijst heb gelezen, dan ik anders gedaan zou hebben. Het was voor mij dus succesvol en ik doe het in 2017 weer.

Wrap up 2016

Wat las ik niet, maar stond al wel sinds het begin op de lijst?

 • António Lobo Antunes | Als een brandend huis*  (Elly’s choice)
 • Stefan Brijs | Arend*  (Elly’s choice)
 • Adriaan van Dis | Tikkop*  (Elly’s choice)
 • Umberto Eco | De begraafplaats van Praag (J)
 • Per Olov Enquist | Het bezoek van de lijfarts*  (Elly’s choice)
 • Joshua Foer | Het geheugenpaleis*
 • Ken Follet | Nacht van het kwaad (J)
 • Jonathan Franzen | Zuiverheid (J)
 • Amudena Grandes | De vijand van mijn vader (J)
 • Benoîte Groult | Het leven zoals het is
 • Erik Jan Harmens | Hallo muur*  (Elly’s choice)
 • Lisa Huang | Dromen van een ommuurde stad
 • Alex van der Hulst | Draag nooit een gele trui (J)
 • Wilfried de Jong | Kop in de wind (J)
 • Nelleke Noordervliet | Mevrouw Gigenack*  (Elly’s choice)
 • Graeme Simsion | Het Rosie effect*  (Elly’s choice)
 • Rosita Steenbeek | De laatste vrouw*  (Elly’s choice)
 • Alain Claude Sulzer | Privélessen*  (Elly’s choice)
 • P.F. Thomèse | De onderwaterzwemmer (J)
 • Juan Gabriel Vasquez | Het geluid van de vallende dingen (J)
 • Dominique Verhulst | De zomer hou je ook niet tegen
 • Rob Wijnberg | In dubio**
 • Rob Wijnberg | Dus ik ben**
 • Sylvia Witteman | De troost van een warm visje*
 • Thijs Zonneveld | Paniagua en andere sportverhalen*

De boeken van J mogen uiteraard blijven. En de boeken van Rob Wijnberg wil ik ook graag houden, die komen nog wel eens aan bod (en om eerlijk te zijn, ik weet niet of ze wel van mij zijn). Maar de rest: weg ermee!

In de praktijk betekent het overigens maar heel weinig voor mijn boekenkast, er verdwijnen slechts drie boeken uit, de rest was digitaal. Ik ben blij dat ik mijn Elly’s choice abonnement heb opgezegd, daar waren gewoon teveel boeken bij die niet mijn smaak zijn. Jammer, want het is natuurlijk wel een aanlokkelijk aanbod.

#allesuitdekast 2017

Er blijft dus 0ver:

 • Umberto Eco | De begraafplaats van Praag (J)
 • Ken Follet | Nacht van het kwaad (J)
 • Jonathan Franzen | Zuiverheid (J) => Heeft J zelf nog niet gelezen, dus nog verboden terrein voor mij.
 • Amudena Grandes | De vijand van mijn vader (J)
 • Alex van der Hulst | Draag nooit een gele trui (J) => Ook dit moet J zelf nog uitlezen. Hij is er wel in begonnen.
 • Wilfried de Jong | Kop in de wind (J)
 • P.F. Thomèse | De onderwaterzwemmer (J)
 • Rob Wijnberg | In dubio**
 • Rob Wijnberg | Dus ik ben**

Plus: de boeken die er in de loop van 2016 bij gekomen zijn en die ik nog niet gelezen heb.

 • John Irving | De wereld volgens Garp | sinds 08.10 (verjaardag)
 • F. Scott Fitzgerald | The great Gatsby | sinds 08.10 (verjaardag)
 • Cynthia d’Aprix Sweeney | Het nest | sinds 08.10 (verjaardag)
 • Ernest Hemmingway | De oude man en de zee | sinds 08.10 (verjaardag)
 • Haruki Murakami | De kleurloze Tsukuro Tazaki en zijn pelgrimsjaren | sinds 26.10 (verjaardag)

Plus: de boeken die ik in 2017 al heb aangeschaft. Lang leve de sale van Bol.com.

 • Hanya Yanagihara | Een klein leven* | sinds 01.01
 • Terry Hayes | Ik ben pelgrim* | sinds 01.01
 • Emma Kline | De meisjes* | sinds 01.01
 • Connie Palmen | Jij zegt het* | sinds 01.01
 • Laura Madeleine | De patissier van Parijs* | sinds 01.01
 • Julian Fellowes | Belgravia* | sinds 01.01
 • Sue Monk Kidd | Witte vleugels, zwarte vleugels* | sinds 01.01

Samen toch alweer 21 stuks! Ik ga er weer voor 🙂 En ik kan er zelfs al eentje afvinken. De onderwaterzwemmer heb ik inmiddels gelezen. Binnenkort volgt nog een review, maar ik kan je al vertellen dat ik ervan genoten heb.

Hoeveel ongelezen boeken heb jij in je kast?

Previous Post Next Post

8 Reacties

 • Reply Lizesboeken 12 januari 2017 at 13:37

  Ik heb de ongelezen boeken onlangs niet meer geteld maar het waren er meer dan 100 en dat zal nu nog wel zo zijn denk ik. Ik probeer de Verbeelding book challenge te combineren met “alles uit de kast”.

  • Reply Marloes 15 januari 2017 at 10:45

   Oei, meer dan honderd. Dan heb jij vast een enorme kast, of heb je veel meer ongelezen dan gelezen boeken? Dat kan natuurlijk ook, bedenk ik me nu, dat je alleen nog te lezen boeken in huis hebt en je gelezen boeken wegdoet. Doe jij dat misschien?

 • Reply zwartraafje 14 januari 2017 at 21:57

  Dat zijn er meer als 130. Het afgelopen jaar heb ik immers niet veel eigen boeken kunnen lezen terwijl er wel nieuwe aanwinsten aan mijn collectie werden toegevoegd. Dit jaar probeer ik dan ook om zoveel mogelijk boeken uit de eigen boekenkasten te lezen. Ze allemaal op één jaar tijd lezen is onmogelijk dus daar begin ik zelfs niet aan. Maar alle kleine beetjes helpen uiteraard ook om die tbr wat naar omlaag te halen.

  • Reply Marloes 15 januari 2017 at 10:40

   Krijg jij zoveel recensieboeken dan? Ik heb dat niet, en ik vind dat eerlijk gezegd wel prettig. Zo kan ik zelf kiezen wat ik lees 🙂 En zelfs dan is het al een flinke uitdaging om alles te lezen wat ik wil. Succes met je goede voornemen, ik vind het in ieder geval een goed plan!

   • Reply zwartraafje 15 januari 2017 at 19:12

    De afgelopen drie jaar heb ik heel veel boeken mogen recenseren. Dat vind ik ook echt een mooi compliment van de uitgeverijen en ik weet dat het nogal ondankbaar lijkt dat ik er iets op zeg. Het werd echter een beetje teveel vermits ik niet meer aan eigen boeken of bezoekjes aan de bibliotheek toekwam.

    • Reply Marloes 20 januari 2017 at 10:17

     Ach ondankbaar, ik vind dat je daar best grenzen aan mag stellen. Je doet het immers voor je plezier. En juist je eigen keuzes maken je blog uniek. Nogmaals, goed voornemen!

 • Reply Esther 28 januari 2017 at 22:45

  Echt een goed idee! Ik heb ook nog bijna 20 boeken in mijn boekenkast staan om te lezen, haha! Het wordt nu wel een keer tijd!

  • Reply Marloes 29 januari 2017 at 11:10

   Klinkt als een mooie missie voor 2017!

  Ik wil wel reageren