Van 26 tot 26 | Wrap up

Van 26 tot 26: December 2016!

Met al die gekke dagen schoot deze er natuurlijk bij in… maar omdat ik deze overzichtjes gewoon te leuk vind, hierbij dus alsnog: december 2106.

Gelezen in december
gelezen-2016-12

 1. Gretchen Rubin | Het Happiness Project* (2e x) ♥♥♥
 2. Meir Shalev | Een geweer, een koe, een boom, en een vrouw ♥♥♥♥
 3. Kristin Hannah | De wintertuin ♥♥♥
 4. Tessa de Loo | Kenau ♥♥♥
 5. Michel Faber | Het boek van wonderlijke nieuwe dingen ♥♥♥
 6. Ian McEwan | Het kind in de tijd ♥♥♥♥ (review volgt dinsdag)

Zo veel als ik las in november, zo weinig las ik in december. Deels door alle drukte, deels doordat Het boek van wonderlijke nieuwe dingen me niet goed lag. Favoriet van deze maand is dan ook Het Happiness Project, omdat het me zo inspireert.

En verder…

december-2016

 • hing de maand van borrels en lekker eten aan elkaar 🙂  met vrienden en familie 🙂  Onder meer bij Fifteen (het restaurant van Jamie O in Londen) en op Tweede Kerstdag bij La Stanza in Rotterdam 😀  Erg fijn allemaal 😀
 • was het natuurlijk de tijd van de kerstboom, engeltjes, lichtjes en slingers, zo gezellig dat.
 • gaf mijn nichtje een prinsessenfeest, ze werd al vier!
 • was Londen natuurlijk unbelievably fabulous 😀
 • shopten en gaven we kerstcadeautjes! Zelf ben ik erg verwend: boekenwurmsokken, het popup-boek van De kleine prins, het boekje Handletteren doe je zo en heel grappige keramieken huisjes. #helemaalblij
 • was er lunch, kerstmarkt en glühwein met vriendinnen
 • dacht ik na over mijn happiness-project (morgen meer)
 • ging ik (in mijn eentje inderdaad) naar de dansvoorstelling Ne me quitte pas naar choreografie van Isabelle Beernaert. In één woord: waanzinnig!
 • at ik met collega’s een heerlijk kerstontbijtje bij de Yoghurt Barn
 • en bakte ik een fijne red velvet cake en vergat ik een foto te maken (ik vergat sowieso heel vaak foto’s te maken, daarom een overdosis kersthuis).

Plannen voor januari 2017

Als ik dit schrijf is Oud&Nieuw alweer achter de rug, maar er staat nog genoeg leuks op de agenda. Januari betekent swop-time, dus ons jaarlijkse kledingruilfeestje komt eraan. (En dat betekent dat ik mijn garderobe nog eens even kritisch moet bekijken). Ook gaan we Ali B zien in theater, ik ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn. Verder wordt mijn neefje alweer één. En zijn wij veertien jaar bij elkaar 🙂 🙂 🙂  Tijd voor taart en bubbels dus!

Lees- en luisterupdate

december-2016-currently-readingZoals altijd sluit ik af met een #currentlyreading. Op dit moment lees ik in bed nog steeds De boekenapotheek van de Seine, en het is weer prachtig! Op mijn stoel lees ik De onderwaterzwemmer van P.F. Thomèse en ik luister naar Black Eyed Susans van Julia Heaberlin.

Challenge-updates

#boekperweek + #hrc: 112/104 = gehaald!

#flowboekenchallenge: 39/118 = +1

#allesuitdekast: 41/82 = +3

Wat zijn jouw plannen voor januari?

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply Margriet 4 januari 2017 at 22:10

  Leuk zo’n review van de maand. 😉

  • Reply Marloes 5 januari 2017 at 18:36

   🙂 Dat klinkt leuk, review van de maand, misschien moet ik volgende keer ook hartjes uitdelen 😉

 • Reply Lalagè 5 januari 2017 at 20:14

  Blij artikel 🙂 Ik ga binnenkort ook ‘De onderwaterzwemmer’ lezen, want die gaan we bespreken met de boekenclub volgende maand. Verder ligt er een boek uit Indonesië op de stapel. Momenteel ben ik betoverd door Uprooted van Naomi Novik, een sprookjesachtig verhaal.

  • Reply Marloes 5 januari 2017 at 21:10

   Benieuwd wat je van ‘De onderwaterzwemmer’ gaat vinden, tot nu toe vlieg ik er doorheen. Prachtige zinnen!

   Uprooted klinkt ook goed!

  Ik wil wel reageren