Iets anders

Wij waren in Londen en het was fabulous!

Wij waren in Londen en genoten!

Allereerst: dank voor jullie tips! Al heb ik er natuurlijk veel te weinig naar geluisterd, want wat was er veel te zien! En wat zijn drie dagen en een avond dan veel te kort. Maar ik ga zeker nog eens terug, dus ze blijven bewaard.

Wat we wel zagen:

Wij waren in Londen en genoten!Kerst!

Londen in december, als je van kerst houdt, is het een absolute aanrader, want wat is er veel kerstigs te zien. Lichtjes, kersttruien, de prachtigste etalages (hierboven van Fortnum & Mason en Daunt Books), meer lichtjes, glitters, kerstmannen en nog meer lichtjes. Helemaal leuk!

Wij waren in Londen en genoten!Mooie gebouwen en mooie kunst

We hebben eindeloos gewandeld, van mooi gebouw naar mooi gebouw. Van binnen hebben we niet veel gezien, geen tijd en (vaak ook) te duur. We zijn wel in de National Gallery geweest, dat wilde ik heel graag. Het is een mooi gebouw, maar vooral ook hangen er prachtige werken van mijn lievelingsschilders: Rembrandt, Avercamp, de Hoogh, van Gogh en Vermeer. Echt genieten 🙂 Bovendien regende het op dat moment, dus het kwam ook weertechnisch goed uit.

Wij waren in Londen en genoten!We hebben trouwens enorm geboft met het weer. Zondag was het echt crispy blue, heerlijk! Donderdag en vrijdag was het bewolkt maar droog, met op vrijdag zelfs af en toe een waterig zonnetje. Alleen zaterdag was niet briljant, de dag begon wat mistig en miezerig, en ’s middags heeft het dus flink geregend, maar daar hebben we zelf weinig van gemerkt. Ach, het blijft Engeland hè?

Wij waren in Londen en genoten!Lekker eten + drinken (en een boek)

Voor ons betekent een stedentripje ook lekker eten en drinken. En dat hebben we gedaan. Vooral zaterdagavond was een hoogtepuntje, heerlijk tafelen bij Jamie Oliver’s Fifteen. Yum! Hij was er zelf helaas niet, maar we hebben een enorm leuke en lekkere avond gehad.

Oja, en dat boek stond dus in de kast bij de Waterstones op Trafalgar Square en dat vroeg gewoon om een foto. Ik ben zo benieuwd hoe buitenlanders dat boek ervaren. Soms zou ik willen dat ik voor een dag een buitenlander kan zijn, dan zou ik toerist spelen in Amsterdam en dus zo’n boek lezen. Gewoon omdat ik wil weten hoe dat is zonder onze Nederlandse bagage.

Wij waren in Londen en genoten!Zonsondergang vanuit London Eye

En tot slot, was daar zondagmiddag ons tochtje in het London Eye… dat was dus ontzettend prachtig!

Wat wij trouwens een superleuk wijkje vonden was Islington, maar dat ontdekten we helaas pas zondag tegen winkelsluitingstijd. Daar gaan we dus volgende keer zeker heen. Dan staan ook Camden town, Notting Hill en Covent Garden op het verlanglijstje, daar hadden we nu gewoon geen tijd voor. Maar eerst kerst, dan sparen en dan een andere stad!

Waar gaat jouw volgende stedentrip naar toe? Ik ga voor Kopenhagen (en Parijs – maar dat telt niet echt).

Previous Post Next Post

2 Reacties

  • Reply Literasa 17 december 2016 at 06:14

    Mooie foto’s!! Geen idee waar mijn eerstvolgende citytripje naartoe gaat, maar het zou wel eens Londen kunnen zijn 🙂

  • Reply Amber 21 december 2016 at 12:45

    Heerlijk zeg, zo’n stedentrip! Je hebt genoten, dat is wel te zien! En leuk om Hendrik Groen te zien in een vertaling. Ik vind het zelf ook altijd leuk om te horen wat men in het buitenland daarvan vindt. Ik weet dat Koch vrij geliefd is in de Engelstalige landen (helaas dan weer niet door mij) … Het is altijd heel grappig om op goodreads door de Engelse comments te scrollen op Nederlandse boeken in vertaling 🙂

  • Ik wil wel reageren