Review

Het Happiness project | Gretchen Rubin | Review

Bladzijde 26, zin 1: “Begin een zin nooit met ‘Ik wil je niet beledigen’?”

Het Happiness Project | Gretchen RubinDit boekje kon ik niet weerstaan, ik was zo benieuwd! En na een keer lezen en een keer luisteren denk ik dat ik zelf ook een happiness-project ga beginnen, meer geluk is immers altijd goed.

Waar gaat Het Happiness Project over?

Gretchen heeft bedacht dat ze weliswaar gelukkig is, maar dat ze nog veel gelukkiger wil worden. Ze realiseert zich dat dat niet vanzelf gaat, dus start ze haar happiness-project. Een jaar lang doet ze er alles aan om gelukkiger te worden. Ze verzint tientallen voornemens waar ze zich aan wil houden en verdeelt die in elf thema’s. Voor iedere maand een thema en dan nog een soort übermaand, waarin ze zich aan alle voorgaande voornemens houdt. En het werkt!

Wat vind ik ervan?

Leuk en inspirerend! Ik wil ook zo’n happiness-project 🙂

Wat ik zo leuk vind aan dit boek is dat ze het een heel persoonlijk verhaal maakt, zonder al te veel wetenschappelijke onderbouwing. Ze vertelt heel open over hoe ze zich probeert te houden aan haar voornemens en waarom het soms wel en soms niet lukt. Waarbij ze benadrukt dat wat voor haar werkt helemaal niet voor mij hoeft te werken. Maar ze deelt zo veel inzichten en daar zaten er voor mij ook heel wat bij waar ik wat mee kan. Fijn!

Ze geeft ook veel praktische handvatten over hoe een eigen happiness-project aan te pakken. Handig! In mijn hoofd (en ook in mijn notitieblok) begint zich inmiddels een eigen happiness-project te vormen. Dus wie weet lezen jullie daar binnenkort wel over op Bladzijde26. Zouden jullie dat eigenlijk leuk vinden?

Ik las het boekje eerst in het Nederlands, maar de afgelopen weken luisterde ik het via Storytel en dan leest ze zelf voor, heel leuk. Dan merk je ook dat in de Nederlandse vertaling toch wat dingetjes verloren zijn gegaan. Zo is in het origineel de eerste van haar twaalf geboden: “Be Gretchen” en dat is vertaald als “Wees jezelf”. Waar op zich niets mis mee is, maar ik voel veel meer kracht bij ‘Wees Marloes’ dan bij ‘Wees jezelf’.

Maar, een leuk boekje dus. Niets hoogdravends, wel praktisch en persoonlijk. Een aanrader.

Zou jij een happiness project overwegen?

Tot slot:

Boek 58+107/104 #boekperweek #hrc
Boek 22/76 #allesuitdekast

Volgende review (as dinsdag): Het boek van wonderlijke nieuwe dingen | Michel Faber #allesuitdekast

Het happiness project | Gretchen Rubin
Het Happiness Project (The Happiness Project) 
Gretchen Rubin (Vertaling: Bonella van Beusekom)
Lev. Boeken, 2015 (2009) 
♥♥♥♥

Previous Post Next Post

3 Reacties

  • Reply Lalagè 7 december 2016 at 08:07

    Het lijkt me heel interessant om te lezen hoe jij het aanpakt 🙂

  • Reply Becky 8 december 2016 at 22:57

    Ja, het lijkt me zeker inspirerend om te lezen over jouw persoonlijke happiness project 🙂

  • Reply Literasa 9 december 2016 at 17:33

    Ben benieuwd geworden naar dit boek en naar jouw project!

  • Ik wil wel reageren