Van 26 tot 26 | Wrap up

Van 26 tot 26: November 2016!

November is misschien wel mijn minst favoriete maand van het jaar, koud, nat en nog geen december (ik ben dol op december). Maar gelukkig vloog het voorbij en de 26e bleek zelfs een dag met een strik en gouden randje.

Gelezen in november Gelezen in november 2016

 1. Tony Crabbe | Nooit meer te druk (2e x) ♥♥♥♥
 2. Ariana Huffington | The sleep revolution*  ♥♥♥
 3. Jan van Mersbergen | Naar de overkant van de nacht ♥♥♥♥
 4. Claire King | Een regenboog in de nacht (2e x) ♥♥♥♥♥
 5. Julian Barnes | Het tumult van de tijd ♥♥♥♥♥
 6. Philippe Claudel | Het kleine meisje van meneer Linh ♥♥♥♥♥
 7. George Orwell | 1984 ♥♥♥♥
 8. Antoine de Saint-Exupéry | Le petit prince ♥♥♥♥
 9. Achmed Aboutaleb | Droom en daad ♥♥♥
 10. Susan Cain | Stil (2e x) ♥♥♥♥
 11. Theo Thijssen | Kees de jongen ♥♥♥ (review verschijnt aanstaande dinsdag)
 12. J.K. Rowling | Harry Potter en het vervloekte kind ♥♥♥♥♥
 13. Dolf Verroen | Oorlog en vriendschap ♥♥♥

Gelezen in november 2016

Een soort van recordmaand, dertien boeken en ik had niet eens vakantie. Maar, eerlijk is eerlijk, er zaten wel een paar heel dunnetjes bij. Veel vijfhartjesboeken deze maand, maar ik geloof dat Het kleine meisje van meneer Linh mijn favoriet is, wat een prachtig verhaal.

Van een paar boeken ga ik geen review schrijven, daarom hier in een paar woorden waar ze over gaan en wat ik ervan vond:

 • Arianna Huffington | The sleep revolution*
  Over waarom goed en genoeg slapen zo belangrijk voor ons is. Een interessant boekje, maar met minder praktische tips dan ik had gehoopt. Beste tips: ’s avonds geen mobiele apparaten, een vast slaapritme, en een koele, donkere slaapkamer.
 • Achmed Aboutaleb | Droom en daad
  Essay voor de Week van de Geschiedenis 2015. Aboutaleb vertelt het verhaal van een groepje relatief onbekende Rotterdamse onderduikers. Hij verbindt deze geschiedenis aan het nu. Interessante gedachten van een boeiende man.
 • Dolf Verroen | Oorlog en vriendschap
  Kinderboekenweekgeschenk 2016. Over de vriendschap van twee jongetjes in oorlogstijd. Bij de een thuis hebben ze onderduikers, daarom mag hij de ander niet meer zien. Absoluut het lezen waard.

En verder…

November 2016

 • was er het jaarlijks terugkerende familieweekend. Mijn moeder komt uit een groot gezin, en dat betekent dus een grote familie. Ergens rond de negentig geloof ik. Ieder jaar komen we een weekend met zijn allen bij elkaar in een grote kampeerboerderij. Dit jaar bezochten we op zaterdag de Beekse Bergen, het weer was perfect.
 • ging ik door treinperikelen onverwachts een burger eten met een collega/vriendin, gezellig!
 • kreeg ik mijn allereerste (en tweede) Bloomon-boeket, mooi!
 • bezocht ik, samen met Margriet, de Banksy-expositie in de Beurs van Berlage. Ik vind zijn werk echt heel interessant en vond deze expo ook echt de moeite waard.
 • daarna zwierven we richting de Noordermarkt en kwamen in een gezellig tentje terecht waar ze allemaal kleine broodjes serveerden, Boca’s heette het, lekker!
 • was het alweer een jaar geleden dat pap overleed, wat is dat snel gegaan. Een heftig jaar, maar ook mooi en intens. Met veel aandacht voor elkaar en de zo vele dierbare herinneringen. Bij mam thuis stonden we er samen bij stil, en aten we gezellig Chinees.
 • at ik met vrienden en vriendinnen.
 • bezocht ik de Harry Potter popup-store op Utrecht Centraal, loved it!
 • ging ik met Kim een dagje naar Antwerpen, oh happy day! Chai latte met red velvet en carrot cake bij Maurice, eindeloos snuffelen bij The other shop en andere fijne winkeltjes, fijne gesprekken en een wijntje (of twee) bij La Douce, een dag met een gouden randje.

Plannen voor december

We gaan naar Londen 🙂 🙂 🙂 En december is natuurlijk de maand van lichtjes, engeltjes, knus, feestelijk, lekker eten, samenzijn en liefde, heerlijk, ik verheug me! Naast Londen staat een bezoek aan de dansvoorstelling Ne me quite pas van Isabelle Beernaert op de planning, wordt mijn nichtje alweer vier, ga ik borrelen met vrienden en geef ik ons hele huis een kerstlook. #zinin

November 2016 | Currently readingLees- en luisterupdate

Zoals altijd sluit ik af met een #currentlyreading. Op mijn stoel Het boek van wonderlijke nieuwe dingen van Michel Faber, op het nachtkastje De boekenapotheek van de Seine van Nina George, op mijn oortjes The happiness project van Gretchen Rubin en in de trein Een geweer, een koe, een boom en een vrouw van Meir Shalev.

Challenge-updates

#boekperweek + #hrc: 106/104 = Hebbes! Ongemerkt en zelfs al twee er overheen.

#flowboekenchallenge: 38/118 = +2 maar, daar moet ik in december toch overheen kunnen.

#allesuitdekast: 38/82 = ook maar +2, dat wordt nog een inhaalrace in december 🙂

Wat zijn jouw plannen voor december?

Previous Post Next Post

3 Reacties

 • Reply Lize 28 november 2016 at 07:42

  Leuk dat je zoveel hebt kunnen lezen. Ik heb nog niet echt plannen voor december. Ik ben wel nog een paar dagen vrij dus misschien nog een last minute citytrip of zoiets.

 • Reply Amber 28 november 2016 at 21:07

  Jee, wat veel boeken in een maand zeg! Knap hoor! Ik vond Harry Potter and the Cursed Child niet echt wat helaas … Al had ik dat ook niet echt verwacht van te voren. Ik vond het zo ‘gemakkelijk’, helemaal niet zo Rowlings stijl. Ik heb ook niet zo veel problemen met toneelteksten (om te lezen i.p.v. te zien op toneel), maar hier stoorde ik mij er wel aan. Ik denk dat ik het leuker vind om het als toneelstuk te zien. De interactie tussen acteurs maakt dan veel goed, denk ik …

  • Reply Marloes 29 november 2016 at 20:53

   Jammer dat je HP niet wat vond. Ik heb er gelukkig wel van genoten, misschien ook wel omdat ik zo blij was dat er eindelijk weer iets nieuws te lezen was en omdat mijn verwachtingen niet heel hoog waren. Zo’n toneelstuk leek me gek, maar dat viel me dus ontzettend mee. Ik ben wel echt razend benieuwd hoe het er op toneel uit ziet!

  Ik wil wel reageren