Non-fictie, Review

Review: Nooit meer te druk | Tony Crabbe

Bladzijde 26, zin 1: “Dingen die we nog niet hebben afgerond blijken we dubbel zo goed te onthouden als dingen die we hebben afgerond.”

Nooit meer te druk | Tony Crabbe

Dit soort soort ‘zelfhulpboeken’ kan ik altijd moeilijk weerstaan, ik vind ze leuk om te lezen en haal er altijd wel iets uit. Zo ook uit Nooit meer te druk dat ik dit jaar al twee keer las. Dat doe ik trouwens vaker met dit soort boeken, ik laat het een tijdje bezinken en dan lees ik het opnieuw, die herhaling maakt toch dat het beter blijft hangen.

Waar gaat Nooit meer te druk over?

Hoef ik niet uit te leggen toch? Dit boek gaat over hoe je kan zorgen dat je minder drukte ervaart. Het is vooral een pleidooi voor het maken van keuzes. Kies jouw doel en ga daar met volle overtuiging voor. Doe minder. En de mooiste wat mij betreft, geef de vijftien personen die voor jou het allerbelangrijkst zijn ook de aandacht die ze verdienen. Dit zijn vaak de mensen die erbij inschieten als je het druk hebt, omdat je denkt dat ze dat wel snappen. Maar het zou andersom moeten zijn, kies voor wie je liefhebt en voor wat je echt graag wilt doen.

Wat vind ik ervan?

Ik vond hem fijn! Ik geloof echt dat keuzes maken de sleutel is voor een gelukkig leven. Althans voor mij. En het is fijn om dat op papier (nou ja, op de e-reader) bevestigd te krijgen. Ik heb er dus veel aan. Kiezen wat ik echt wil. Ik voel me er bijvoorbeeld goed bij dat ik geen series of films kijk, omdat ik liever een boek lees en blog. En ik voel me nu ook zekerder als ik nee zeg tegen een borrel omdat ik behoefte heb aan me-time. Klinkt simpel misschien, maar het helpt me toch. Ook ben ik mijn dagindeling opnieuw aan het bekijken. Is die krant echt zo belangrijk voor me of vind ik het ook fijn om te ontbijten terwijl ik een rondje langs mijn favoriete blogs doe? Dat laatste dus!

Ook op mijn werk kan ik er veel uit halen, het liefst zou ik minder vaak mijn e-mail checken. Dus daar ga ik vanaf aanstaande maandag eens mee beginnen. Voortaan begin ik met het belangrijkste van de dag (dat probeerde ik al wel, maar ik liet me ook vaak meeslepen met de waan van de dag) en ook ‘nadenken over’ komt op mijn agenda. Mijn e-mail check ik dan om 10u30, 13u00 en 16u00. Ik ben heel benieuwd of dat werkt voor me!

Ik vond Nooit meer te druk prettig om te lezen.Het voelde ook niet zo Amerikaans zoals veel van dit soort boeken doen, heel fijn! Crabbe gebruikt veel eigen voorbeelden, maar ook wetenschappelijke onderzoeken. Hij kan goed uitleggen waardoor zijn ideeën heel tastbaar worden. Soms zijn de toelichtingen wel wat lang. Ook fijn is dat hij na afloop van ieder hoofdstuk nog even de kerngedachten samenvat. Nou ja, ik word er dus blij van en kan het je aanraden.

Heb jij nog een leuke tip voor me in dit genre?

Tot slot:

Boek 36+94/104 #boekperweek #hrc
Boek 14/66 #allesuitdekast

Volgende review (as donderdag): Naar de overkant van de nacht | Jan van Mersbergen

Nooit meer te druk | Tony Crabbe
Nooit meer te druk (Busy – How to thrive in a world of too much)
Tony Crabbe (Vertaling: Wilma Paalman, Martha Philipse)
Luitingh Sijthoff 2016
♥♥♥♥

Previous Post Next Post

3 Reacties

 • Reply Lalagè 9 november 2016 at 09:43

  Ik vind het ook af en toe wel fijn zo’n soort boek te lezen. Laatst had ik ‘Fuck it’ van John Perkin uit de bieb. Dat is wel heel Amerikaans, maar ook wel grappig. Ik heb er niet over geblogd (even geen zin in) maar je haalt er toch altijd wel weer wat nuttige tips uit. Of dingen die je eigenlijk wel anders zou willen doen, maar het komt er nooit van.

 • Reply Lize 11 november 2016 at 09:14

  Dit boek wil ik ook graag lezen, ik denk wel dat ik er iets uit zal halen. Ken jij de boeken van Brené Brown al?

  • Reply Marloes 14 november 2016 at 18:42

   Wel van gehoord, nog niet gelezen. Ze gaat op mijn lijst 🙂 Dank je wel!

  Ik wil wel reageren