Over lezen

Ik ging naar de Harry Potter winkel op Utrecht Centraal

Harry Potter winkel op Utrecht CentraalOnlangs kwam eindelijk de Nederlandse vertaling van Harry Potter en het vervloekte kind uit. Ter gelegenheid van deze uitgave opende AKO op Utrecht Centraal Station een heuse Harry Potter winkel: Harry Potter – The book store. En daar moest ik natuurlijk wel een bezoekje aan brengen!

Het geluk wil dat ik bijna dagelijks op dit station kom, dus een bezoekje aan deze popup store kon ik makkelijk inpassen. Donderdag kwam het ervan. Om 18 uur stond er nog een rij, maar toen ik om 22 uur terugkwam van mijn etentje (was heel gezellig) kon ik zo doorlopen. Het was leuk!!

Vertaaltovenaar

Het eerste dat ik deed was kijken of de vertaling weer verzorgd is door Wiebe Buddingh. De taaltovenaar die ook de andere delen zo verdienstelijk heeft vertaald. Gelukkig is dat zo, en hij heeft het weer fabuleus gedaan. Wat een talent en creativiteit.

De Harry Potter winkel

Harry Potter autoDaarna heb ik mijn rondje vervolgd. Superleuk dat sommige deuren open kunnen en andere niet, en al die toverdrankjes en geheimzinnigheid. Heerlijk, ik werd er helemaal blij van! Erg leuk vond ik ook de Sluipwegwijzer (een mooi voorbeeld van het vertaaltalent van Buddingh), maar jammergenoeg heb ik daar geen foto van gemaakt.

Natuurlijk is het allemaal erg commercieel, je kan van alles kopen. Vooral van de nieuwe film Fantastic beasts and where to find them, maar daar heb ik me niet aan gestoord. Sterker nog, ik heb zelfs twee boeken gekocht, deel acht uiteraard, en het screenplay van de film, omdat ik halsoverkop verliefd werd op de cover, wauw!

Wat ik wel jammer vond is dat er geen funko-poppetjes te krijgen waren, daar had ik er namelijk zeker eentje van gekocht. Dat trekt me toch meer dan zo’n enorme toverstaf.

Wil je de winkel met een bezoekje vereren? Hij blijft 9 3/4 weken open en was dat voor het eerst op 18 november.

Deel acht – Harry Potter en het vervloekte kind

Vrijdagavond had ik meteen tijd om deel acht in het Nederlands te lezen. Opnieuw was het een feestje! En wat ben ik toch ontzettend benieuwd naar dat toneelstuk. Ik zou zo graag willen weten hoe ze al die fantastische scenes op het toneel tot leven brengen. Helaas is het stijf uitverkocht 🙁 dus dat zit er niet in. Dan binnenkort maar naar de film, voor dat andere verhaal over de toverwereld, heerlijk dat ze nieuwe verhalen creëert. Heb jij hem al gezien?

Ga jij deze winkel nog bezoeken?

 

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply Amber 28 november 2016 at 21:12

  Jaaaaaa, ik ben pas ook in deze winkel geweest op Utrecht CS! Geweldig toch! Natuurlijk ook de Ford Anglia even op de foto gezet … zou toch eigenlijk mijn droom auto moeten zijn, haha. Ik vond het ook leuk gedaan. Natúúrlijk is het een en al cash cow, maar ik denk altijd maar: als je dat weet en bewust erin trapt, dan is het niet zo erg. Geen idee of dat ergens op slaat, maar goed. En de opbrengsten gaan naar het goede doel, dat scheelt ook weer. Ik heb me kunnen inhouden wat betreft het kopen van het script van de film, maar dat gaat er nog wel een keertje van komen. Prachtige uitgave inderdaad! Mijn hardcover hart gaat daar toch sneller van kloppen. (En mijn Harry Potter hart natuurlijk …)
  Ik heb de film al gezien trouwens en ik raad hem je ten zeerste aan. Heel. Erg. Duister. Maar wel erg goed! De acteurs zijn erg goed gecast (al heb ik me wel erg lopen ergeren aan één nogal cliché verhaallijn tussen twee belangrijke bij-personen) en de special effects waren top. Aanrader!

  • Reply Marloes 29 november 2016 at 20:57

   Oh, dat klinkt goed!! Enne, ik vind jouw theorie zo gek nog niet. Of ik die boeken nou in winkel A of B koop, maakt natuurlijk ook helemaal niets uit. Die boeken had ik toch wel gekocht… maar ik vind het wel extra leuk dat ik ze in deze winkel gekocht heb. Toch een beetje waardering ook voor het initiatief en een leuk verhaal.

 • Reply Tamara TS 28 november 2016 at 23:10

  Oeh, wat is dit leuk!!! Als ik nog in de buurt kom, ga ik zeker een kijkje nemen. Liefst ging ik er wonen! 😉

  • Reply Marloes 29 november 2016 at 20:58

   Moet je zeker doen! Er wonen hoeft van mij niet, daarvoor waren er iets te veel slangen naar mijn zin 😉

  Ik wil wel reageren