Van 26 tot 26 | Wrap up

Van 26 tot 26: Oktober 2016!

Het is alweer 4 november vandaag en toch doe ik nog een van 26 tot 26 oktober. De tijd gaat ook zo snel voorbij! En met een nieuwe functie in een team met weer wat meer reisafstand merk ik dat ik ’s avonds eventjes wat minder zin had in bloggen. En ook de weekends zaten vol, dus tja, daar gaat mijn blogplanning… Ik heb wel veel gelezen trouwens, ter compensatie 🙂

Gelezen in oktober

gelezen-in-oktober-2016

 1. Luigi Pirandello | Iemand, niemand en honderdduizend ♥♥♥
 2. Haruki Murakami | De opwindvogelkronieken ♥♥♥♥♥
 3. Deborah Meyler | De boekwinkel ♥♥♥
 4. Judith Koelemeijer | Het zwijgen van Maria Zachea ♥♥♥
 5. Dirk Jan Roeleven | De nieuwe fiets ♥♥♥♥
 6. Erica James | Schaduwleven ♥♥♥
 7. David Mitchell | Dertien ♥♥♥♥
 8. Eric-Emmanuel Schmitt | Oscar en oma Rozerood ♥♥♥♥♥
 9. Jill Mansell | Lang leve de liefde* ♥♥♥
 10. Simone van der Vlugt | Nachtblauw* ♥♥♥
 11. Per Petterson | Paarden stelen ♥♥♥♥
 12. Virginia Woolf | Mrs Dalloway ♥♥♥♥

Wauw! Ik heb echt superveel gelezen deze maand, het begon ook echt heel goed, met een echte leeszaterdag, heerlijk! Ook heb ik weer eens boeken geluisterd en dat was eigenlijk ook wel weer fijn. Mijn absolute favoriet van afgelopen maand is het dunste boekje van allemaal: Oscar en oma Rozerood. Prachtig! Dat moet je echt gaan lezen!

En verder…

oktober-2016-rijksmuseum-blogverjaardag-fiets-boijmans-book-haul

 • was er tijdens deze 26-26 veel afscheid en ook veel kennismaken. Lieve collega’s stopten bij Rabo, maar ik ontmoette ook heel veel nieuwe collega’s. Dat was soms helemaal niet leuk, maar meestal wel.
 • pakt het voor mij sowieso allemaal heel fijn uit. Iets meer dan een jaar geleden ging ik voor drie maanden aan de slag en nu heb ik een vast contract. Had ik nooit gedacht, maar ben ik wel heel blij mee!
 • was Bladzijde26 jarig! Het bestaat alweer 2! jaar en ik ben er zo trots op en blij mee dus hopelijk komen er nog heel veel jaartjes bij.
 • was ik zelf ook jarig, 36 alweer. Ik kreeg een heel fijne Bladzijde26-pen, Loving Wool van Ingrid van Willenswaard (=heel leuk!), de nieuwe scheurkalender van Flow en mocht boeken uitzoeken bij Donner in Rotterdam. Blij!
 • bezochten we voorafgaand aan mijn bookhaul het Boijmans van Beuningen. Mooi!
 • ging ik onverwachts zomaar op woensdagmiddag naar het Rijksmuseum, en dat is altijd fijn!
 • was ik alleen thuis en hield een heuse leesmarathon. Dat was niet gepland, ik kon me gewoon niet losscheuren van mijn boek, De opwindvogelkronieken.
 • was het gelukkig in het weekend mooi weer en kon ik dus mijn nog heel nieuwe wielrenfiets befietsen.
 • resulteerde een middagje shoppen vooral in heel veel sjaals en blij makende prullaria (dat olifantje!). Fijn!
 • bezochten we de voorstelling La voix humaineeen fantastische monoloog van Halina Reijn. Heb echt genoten!
 • at ik tot slot nog gezellig bij Margriet en kreeg van haar nog een fijn boek als cadeautje. Blij!

Plannen voor november

Het eerste weekend is alweer achter de rug als ik dit schrijf, maar dat was dus het jaarlijkse familieweekend. Dit weekend is het kraamvisite, Ikea en veel bloggen. Volgend weekend komen vrienden borrelen en eten, daarna staat nog een keer Banksy (maar dan nu naar de expo in Beurs van Berlage) en een bezoek aan Antwerpen op de agenda. Zin in!

Lees- en luisterupdate

Zoals altijd sluit ik af met een #currentlyreading. Op mijn oortjes: even niets. Tips anyone? Op mijn nachtkastje: Een regenboog in de nacht van Claire King. Op mijn stoel: Naar de overkant van de nacht van Jan van Mersbergen en in de trein: Stil van Susan Cain. Twee herlezers dus en een non-fictie, ook wel eens lekker.

Challenge-updates

#boekperweek + #hrc: 93/104 = bijna! 😀

#flowboekenchallenge: 36/118 = opnieuw +3 = niet slecht 🙂

#allesuitdekast: 36/81 = ook +3, maar ook +5 = dat gaat hem dus niet worden 😉

Wat zijn jouw plannen voor november?

Previous Post Next Post

5 Reacties

 • Reply zwartraafje 5 november 2016 at 11:13

  Voor mij betekent de start van november ook de start van de Boekenbeurs. Deze maand is dan ook nog meer een boekenmaand voor me. Zo mocht ik al twee schrijfsters ontmoeten en later deze middag mag ik Marieke Nijkamp interviewen. Daar begin ik stilletjes aan toch wel wat zenuwachtig voor te worden.

  • Reply Marloes 6 november 2016 at 14:25

   Oeh spannend! Maar wel heel leuk. Veel plezier!

 • Reply Chantal 6 november 2016 at 14:20

  La voix humaine vond ik ook erg indrukwekkend! Deze maand staat voor mij vooral in het teken van mijn scriptie en dus wat minder tijd om te lezen, maar mijn scriptie gaat wel over boeken dus dat maakt veel goed 🙂

  • Reply Marloes 6 november 2016 at 14:25

   Succes! Een scriptie over boeken, dat had ik ook moeten doen 😉

 • Reply Lize 7 november 2016 at 11:57

  Leuk dat je zoveel hebt kunnen lezen 🙂
  Ik ben op zoek naar ander werk en wil daar in november echt werk van maken.

 • Ik wil wel reageren