Review

Review: De boekwinkel | Deborah Meyler

Bladzijde 26, zin 1: “Esmee, volgens mij ben je heel anders dan alle andere vrouwen die ik ooit heb ontmoet.”

De boekwinkel | Deborah MeylerOeps, vergeten deze te publiceren, en omdat ik een vol weekend had, kom ik daar natuurlijk ook nu pas achter. Maar goed, de wereld is weer niet vergaan, dus hier is ie alsnog: mijn review van De boekwinkel.

Waar gaat De boekwinkel over?

Esmee studeert kunstgeschiedenis in New York, haar relatie met Mitchell is nog pril, maar ze is stapelverliefd. Dan ontdekt ze dat ze zwanger is. Vlak voordat ze dat aan Mitchell vertelt, verbreekt hij de relatie. Ineens is ze dus alleen én zwanger. Maar ze geeft niet op. Een kind krijgen kan immers ook zonder man. Dus Esmee gaat op zoek naar een bijbaantje. Dat vindt ze in een tweedehands boekwinkel. Een winkel vol kleurrijke types, zowel onder de klanten als onder het personeel.

Wat vind ik ervan?

Een boek over een boekwinkel, dat is net wat voor mij. Een eigen boekwinkel is een stille droom van me, als ik de loterij zou winnen… Boeken over boekwinkels lees ik dus extra graag. En deze was fijn. Heerlijk voor tussendoor. Niets hoogstaands, gewoon lekker wegleesvoer.

Esmee is sympathiek, al is ze ook wat naïef, maar dat zijn de hoofdpersonen in dit soort boeken volgens mij altijd. Het heeft mij in ieder geval niet gestoord, ik vond haar wel stoer, ze doet het immers toch maar gewoon. De andere personages zijn grappig, lekker excentriek, maar zonder al te veel diepgang. Het verhaal heeft hier en daar wel wat moralistische trekjes, daar houd ik dan weer niet zo van, maar als je daar niet al te goed op let, kan je er prima doorheen lezen.

Wat ik altijd wel heel fijn vind bij dit soort ‘booklover’-boeken is dat er zoveel liefde voor boeken en lezen uitspreekt! Kijk bijvoorbeeld naar deze fijne quote:

“‘Waar is ruimte voor als je die niet met boeken vult?'”

Zou jij in een boekwinkel willen werken? Ik wel, heel graag zelfs!

Tot slot:

Boek 84/104 #boekperweek #hrc

Volgende review (as donderdag): Dertien | David Mitchell #flowboekenchallenge

De boekwinkel | Deborah Meyler
De boekwinkel (The bookstore)
Deborah Meyler (Mariëlla Snel)
The house of books 2014 (2013)
♥♥♥

 

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren