Leesvoorraad

Fantastische verjaardagscadeaus *blij*

verjaardag_cadeautjes

Afgelopen woensdag werd ik 36. Ik had een superfijne dag en voelde me ontzettend jarig. Ik heb gewoon gewerkt, maar dat was wel extra gezellig. Toen ik thuis kwam lag er (net als dinsdag) hele fijne post op me te wachten en kwam de bloemist langs met een prachtige bos bloemen. 🙂 Daarna zijn we nog met zijn tweetjes lekker wezen eten bij een van mijn favoriete plekjes hier in de stad: NomNom. Superlekker en heel gezellig!

penEen echte Bladzijde26-pen!

En gisteren mocht ik net als vorig jaar weer een heel veel nieuwe boeken uitzoeken. Zo’n fijn cadeau! Dit jaar zijn we naar Donner in Rotterdam geweest. En ik ben weer heel goed geslaagd.

Maar eerst de cadeautjes die ik via de post ontving, allebei ontzettend lief, maar het cadeau van Kim verdient toch een extra pluim. Zo origineel en persoonlijk! Kim, ik ben er zo blij mee! Dank je wel!

Het cdtje van Coeur de Pirate valt trouwens ook erg in smaak, ik had nog nooit van deze artieste gehoord, maar ik word er blij van. Inge, merci!

Verjaardagsbookhaul

verjaardag_alles

Gisteren ging ik dus op boekenjacht! Na een aantal uurtjes snuffelen kwam ik met tien boeken thuis. Een mix tussen favorieten van het afgelopen jaar, boeken waar ik nieuwsgierig naar ben en hét kinderboekenweekgeschenk, want dat kan je ook al ben je 36 best nog lezen.

verjaardag_jeugd

Kinderboek

Uit de kinderboekensectie koos ik De tuinen van Dorr van Paul Biegel. Ik leesluisterde dat een paar jaar geleden, prachtig voorgelezen door Gijs Scholten van Asschat en deze uitgave vond ik onweerstaanbaar. Er staan werkelijk prachtige tekeningen in van Charlotte Dematons. Het heeft een ereplekje in de kast gekregen.

verjaardag_favos

Favoriet

Deze drie boeken horen tot mijn favorieten van het afgelopen jaar. In Een regenboog in de nacht stonden prachtige zinnen, die wil ik graag nog eens met mijn mooie nieuwe pen in de hand herlezen en dan al die mooie zinnen aanmerken. De repetitie las ik nog maar pas geleden, maar het heeft veel indruk op me gemaakt en ik wil het graag nog eens lezen om er nog meer uit te halen, er zat zoveel in dit boek. En dan Adres onbekend, dat las ik op vakantie, het is al een oudje, van voor de Tweede Wereldoorlog. Maar het is zo’n boek waarvan ik vind dat iedereen het moet lezen. In maar heel weinig bladzijdes maakt Kressmann Taylor ongelooflijk veel duidelijk over het nazisme.

verjaardag_nieuw

Helemaal nieuw

En dan deze vijf, allemaal nieuw voor mij en ik ben razendbenieuwd. Van John Irving las ik onlangs De regels van het ciderhuis en dat was al mijn tweede goede ervaring met deze schrijver, kan dus bijna niet mis. Dat geldt ook voor Dief van de tijd, van John Boyne las ik al een heel stapeltje en ik vind het altijd goed. Over Het nest las ik vorige week een erg enthousiaste review van Tessa en de cover spreekt me erg aan, mooie kleuren, mooie tekening, ik ben benieuwd. En dan tot slot twee echte klassiekers. The great Gatsby staat op mijn #flowboekenchallenge-lijst, De oude man en de zee wil ik al een tijdje graag lezen, binnenkort ga ik me er dus echt aan wagen.#zinin!

Wanneer ben jij jarig? En hoe oud word je? 

Previous Post Next Post

10 Reacties

 • Reply Literasa 9 oktober 2016 at 18:23

  Nog een laattijdige gelukkige verjaardag!!
  Volgend jaar probeer ik de datum te onthouden en dan heb je ook nog een pakje te goed 😉

  • Reply Marloes 11 oktober 2016 at 20:29

   Nou maak je me heel nieuwsgierig 😉

 • Reply Marcia 9 oktober 2016 at 18:51

  Nog een gelukkige verjaardag gewenst! Hopelijk heb je een fijne dag gehad 😀 je hebt in ieder geval een heleboel mooie cadeau’s gekregen!

  • Reply Marloes 11 oktober 2016 at 20:30

   Dank je wel!

 • Reply Lalagè 9 oktober 2016 at 18:54

  Mooie stapel! Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Ik ben ruim een jaar jonger dan jij.

  • Reply Marloes 11 oktober 2016 at 20:30

   Dank! Ik dacht al dat wij qua leeftijd bij elkaar in de buurt zaten. Leuk 🙂

 • Reply zwartraafje 11 oktober 2016 at 11:15

  Wat een mooie cadeautjes heb je gekregen. Hopelijk was het ook een superleuke dag. Net als Lalagé ben ik een jaartje jonger.

  • Reply Marloes 11 oktober 2016 at 20:31

   Het was een heel leuke dag 🙂 Dank je wel! En leuk, nog een bijnaleeftijdsgenootje.

 • Reply Lize 11 oktober 2016 at 19:40

  Ik heb begin augustus een nieuwe voordeur (30) gekregen. Ik vierde het met mijn mama, oma, zus, mama haar vriend en zijn kinderen en kleinkinderen. Ik kreeg o.a. een cadeaubon van de boekenwinkel 🙂

  • Reply Marloes 11 oktober 2016 at 20:32

   Is dat een Vlaamse uitdrukking? ‘Een nieuwe voordeur krijgen’ bedoel ik. Dat heb ik echt nog nooit gehoord, klinkt wel grappig.

   Gezellig dat je je verjaardag met zo’n hele bups vierde. Ik krijg komende zaterdag nog bezoek. Enne boekenbonnen zijn ook fijn inderdaad!

  Ik wil wel reageren