Over lezen

#Boektober Ik doe mee en dit is mijn TBR-stapel

#boektober 2016 | TBRVorig jaar ontdekte ik #boektober. Toen was ik¬†een beetje laat, want volgens mij was het toen alweer bijna november en dat schoot dus niet op. Maar dit jaar is het weer! En nu doe ik wel mee ūüôā

#Boektober wordt georganiseerd door Dagmar van ByDagmarValerie en iedereen kan meedoen. De bedoeling is dat je jezelf uitdaagt meer te lezen dan anders door jezelf een leesuitdaging te geven. Aan het begin van de maand verzamel je alle boeken die je wilt lezen, aan het eind van de maand kijk je hoever je gekomen bent. Easy peasy, toch? Als extra stok achter de deur kan je jouw stapel delen op de speciale Facebookpagina.

Nou lees ik altijd al belachelijk veel voor iemand met een fulltime baan (hoor ik tenminste heel vaak), dus ik heb ervoor gekozen om net zoveel boeken te lezen als in september: 10!

#TBR #boektober

Dit is mijn TBR-stapel voor #boektober (voor wie nog niet bekend is met¬†de term TBR, het betekent ’to be read’)

 1. Haruki Murakami | De opwindvogelkronieken
 2. Dirk Jan Roeleven | De nieuwe fiets
 3. Julian Barnes | Het tumult van de tijd
 4. George Orwell | 1984
 5. Eric-Emmanuel Schmitt | Oscar en oma Rozerood
 6. Per Petterson | Paarden stelen
 7. David Mitchell | Dertien
 8. Deborah Meyler | De boekwinkel
 9. Jan van Mersbergen | Naar de overkant van de nacht
 10. Achmed Aboutaleb | Droom & daad

Best ambitieus denk ik, maar de eerste kan ik alvast afstrepen. Ik had gisteren een heerlijke leesdag en De opwindvogelkronieken is al uit. Mijn review kan je dus binnenkort verwachten.

De nieuwe fiets heb ik van een van mijn tantes geleend, ik zie haar eind deze maand, dus dan moet het uit zijn. Ik ben er eigenlijk wel benieuwd naar, het is een verslag van een soort bedevaart per fiets en erg de moeite waard volgens haar. J heeft het al gelezen en die was er ook wel over te spreken.

Het tumult van de tijd is een boek van J dat ik al een tijdje graag wil lezen. 1984 is natuurlijk een echte klassieker, maar heb ik tot nu toe nog niet gelezen. Nummer 5 tot en met 7 lees ik voor mijn #flowboekenchallenge, De boekwinkel kon ik niet weerstaan, Naar de overkant van de nacht is een tip van een collega en Droom & daad ligt al veel te lang te wachten, terwijl ik er toch echt benieuwd naar ben.

En dan zijn er nog twee boeken waar ik al een eind in onderweg ben, dus eigenlijk ga ik voor 12.

Hopelijk kan ik ze aan het eind van deze maand allemaal afvinken. Ik ga mijn best doen!

Doe jij mee aan #boektober?

Previous Post Next Post

5 Reacties

 • Reply Lalag√® 2 oktober 2016 at 14:56

  Wat een mooie stapel! Ik doe niet mee aan boektober, want ik vind dat ik al genoeg lees en wil er geen druk op zetten. Maar ik ben nu wel benieuwd hoe ver jij gaat komen met deze stapel.

  • Reply Marloes 2 oktober 2016 at 21:26

   Ik ook. Maar ik ben al goed op weg, #boektober is pas twee dagen onderweg en ik heb al twee boeken uit ūüôā dat belooft nog wat…

 • Reply Sue 2 oktober 2016 at 20:44

  Ik doe ook niet mee, wanneer ik nu aan lezen toe kom vallen mijn ogen vaak dicht ūüėČ

  Naar 1984 van Orwell ben ik erg benieuwd, deze heb ik ook nog liggen namelijk!

  ps. Complimenten voor jouw foto’s, ik vind ze altijd zo leuk!

  • Reply Marloes 2 oktober 2016 at 21:24

   Oh, dank je wel! Dat vind ik echt heel leuk om te lezen *heel erg blozende blije smiley*

 • Reply Lizesboeken 3 oktober 2016 at 15:02

  Wat een mooie TBR-stapel!
  Ik lees het nu pas maar wil toch wel proberen mee te doen met boektober. Ik vind het wel een leuke uitdaging.

 • Ik wil wel reageren