Review

Review: Het huis op de heuvel | Eve Chase

Bladzijde 26, zin 1: “Ik houd voor me dat ik niet bij de groep hoor die vaak voor feestjes wordt uitgenodigd, maar ik vermoed dat mama dat al weet, want haar stem wordt zachter.”

Het huis op de heuvel | Eve Chase

Dit boek is een van mijn zomeraanwinsten van dit jaar. Ik viel voor de prachtige cover. En omdat hij op mijn noglezenlijst stond (tip van Biebmiepje.nl), mocht hij mee naar huis. Afgelopen zondag ben ik erin begonnen en dinsdagavond had ik hem al uit (en dat terwijl ik er maandag geen letter in gelezen heb), een echte pageturner dus!

Waar gaat Het huis op de heuvel over?

Amber van veertien is met haar ouders, tweelingbroer en jongere broer en zus in hun zomerhuis in Cornwall, Black Rabbit Hall. Ze zijn gelukkig samen in dit enigszins vervallen huis, waar de kinderen veel vrijheid krijgen en er volop ruimte is voor wilde spelletjes.

Ongeveer dertig jaar later wil Lorna, begin dertig en verloofd met Jon, trouwen op een bijzondere locatie. Pencraw Hall (de officiële naam voor het huis) heeft een bijzondere aantrekkingskracht op haar. En ondanks de slechte staat waarin het verkeerd, het vreemde gedrag van de eigenaresse en het geringe enthousiasme van Jon zet ze haar zinnen op een huwelijk in dit huis.

Wat vind ik ervan?

Wat een heerlijk boek! Ik kon het gewoon niet wegleggen, zo graag wilde ik weten wat er ging gebeuren en hoe het zat. En ik werd niet teleurgesteld.

Dit is een boek zoals ik ze graag lees:

 • Het heeft twee verhaallijnen.
 • De hoofdpersonen zijn vrouw. (Niets tegen mannen, maar ik identificeer me gewoon makkelijker met vrouwen).
 • Er speelt een mysterie.
 • Er zijn mensen verliefd. 
 • Het staat vol mooie zinnen.
 • Het speelt in een Engels landhuis. (Dan heb jij mij al half gewonnen).
 • Er gebeurt veel, je verveelt je geen moment.
 • Ik kon me makkelijk inleven.
 • De schrijver heeft gevoel voor humor.
 • Het is een verhaal om bij weg te dromen.
 • Het liet me een traantje wegpinken. (En soms is dat zo lekker 🙂 )

Ik vind Het huis op de heuvel trouwens wel een minder zeggende titel dan Black Rabbit Hall. Volgens mij heb ik al minstens drie boeken met deze titel gelezen. Het huis met de zwarte konijnen had ik daarom leuker gevonden, origineler en intrigerender. De cover is wel prachtig!

Als je zo mijn lijstje hierboven leest, is er dan nog een ander boek dat bij je opkomt? Want die wil ik dan natuurlijk ook lezen![

Tot slot:

Boek 73/104 #boekperweek #hrc
Boek 28/75 #allesuitdekast

Volgende review (as dinsdag): Het bedrog van Quisco | Daan Hermans #allesuitdekast

Het huis op de heuvel | Eve Chase
Het huis op de heuvel (Black Rabbit Hall)
Eva Chase (Vertaling: Lydia Meeder)
Meulenhoff Boekerij, 2016
♥♥♥♥♥

 

Previous Post Next Post

1 reactie

 • Reply Lizesboeken 2 september 2016 at 13:33

  Dit lijkt mij wel een goed boek. Ik zet het bij op mijn te lezen lijst.

 • Ik wil wel reageren