Leesvoorraad

Bieb, bieb, bieb… nieuwe leesvoorraad #10

Leesvoorraad september 2016  Alweer zesenhalve week voorbij, ik was dus weer eens te laat, maar zowaar maar een paar dagen, ik leer het nog wel eens. En bovendien is het vanaf dit weekend weer oktober, en dat betekent dat onze bibliotheek ook gewoon weer op zondag open is, wel zo handig.

Er was een pianist aan het spelen vanmorgen in de bieb. Ik vond het helemaal niets. Eerst dacht ik zelfs dat een kind onbewaakt bij een piano in de buurt gekomen was en zich uitleefde, zo experimenteel vond ik het. Eigenlijk had ik bedacht om er ook lekker een kop thee te drinken, maar ik ben een soort van gevlucht en zit nu heerlijk bij de Doppio, één van mijn favo stekjes hier in de stad (de Italiaanse tosti is onweerstaanbaar).

Voor mijn #flowboekenchallenge

Leesvoorraad september 2016

 • Eric-Emmanuel Schmitt | Oscar en oma Rozerood
 • Per Petterson | Paarden stelen
 • David Mitchell | Dertien

Drie boeken voor mijn #flowboekenchallenge, ik hoop dat er zoals zo vaak weer een pareltje tussenzit. De flapteksten zijn in ieder geval veelbelovend. Vooral naar Dertien kijk ik uit, ‘Weergaloos’  is de quote op de cover. En ook Lidewijde Paris was heel enthousiast over deze schrijver.

Zomaar

Leesvoorraad september 2016

 • Deborah Meyler | De boekwinkel
 • Jan van Mersbergen | Naar de overkant van de nacht

Twee boeken koos ik gewoon zomaar, omdat lezen fijn is. Een boek over een boekwinkel vind ik (bijna) altijd leuk, en Naar de overkant van de nacht werd me getipt door een collega. Ik ben benieuwd of we een beetje op een lijn zitten, ik verwacht van wel.

Welk boek zal ik als eerste lezen? 

PS Vrijdag is Bladzijde26 jarig, en dat vier ik uiteraard met een #winactie! Kom dus vooral even langs 🙂

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply Lalagè 28 september 2016 at 16:44

  Ik ben wel benieuwd naar het boek van Eric-Emmanuel Schmitt, omdat ik ‘Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran’ zo mooi vond.

  • Reply Marloes 28 september 2016 at 20:25

   Die staat ook nog op mijn lijstje, maar eerst deze 🙂

 • Reply Marcia 1 oktober 2016 at 17:26

  Ik heb Dertien gelezen en vond het persoonlijk een beetje tegenvallen – de opbouw van het verhaal was erg tof, maar toch wist het me op de één of andere manier niet te raken.

  • Reply Marloes 2 oktober 2016 at 10:12

   Oh dat is jammer, maar ben nu wel extra benieuwd wat ik ervan vind.

  Ik wil wel reageren