Van 26 tot 26 | Wrap up

Van 26 tot 26: September 2016!

Ik heb het gevoel dat ik vorige week de Van 26 tot 26 van augustus pas maakte, wat vloog september voorbij!

Gelezen in september

Gelezen in september 2016

Zo weinig als ik las in augustus, zo veel las ik in september 🙂

 1. Primo Levi | Is dit een mens ♥♥♥♥
 2. Eve Chase | Het huis op de heuvel ♥♥♥♥♥
 3. Daan Hermans | Het bedrog van Quisco ♥♥♥
 4. Eleanor Catton | De repetitie ♥♥♥♥♥
 5. Kim van Kooten | Lieveling ♥♥♥♥
 6. John Irving | De regels van het ciderhuis ♥♥♥♥♥
 7. Lidewijde Paris | Hoe lees ik? ♥♥♥♥
 8. Richard Harvell | De klokken ♥♥♥♥
 9. Gregoire Delacourt | On ne voyait que l’amour ♥♥♥♥ (review verschijnt morgen)
 10. Nina George | Duizend kleuren blauw (review verschijnt aanstaande donderdag)

Tien stuks! En ik had niet eens vakantie én er zit zelfs een Franse titel bij voor #ikleesfrans, maar zelfs daar vloog ik doorheen.

En verder…

September 2016

 • luierde ik samen met een vriendin een dagje op het strand van Callantsoog, en zwom zelfs even in zee. Dat was veel te lang geleden, maar wat was het fijn!
 • hadden we een familieweekend met J’s familie. In een heel mooie, voormalige boswachterswoning bij Rockanje in het midden van niets, en met fantastisch weer! We bezochten Hellevoetsluis en Brielle, speelden Regenwormen en Konijnenhokken, wandelden door de duinen waar we Schotse Hooglanders op ons pad troffen, en over het strand of beter gezegd door de zee.
 • ging ik naar de lezing van Lidewijde Paris – zo leuk! Maar dat lees je hier.
 • kocht ik een heuse wielrenfiets 🙂 inmiddels heb ik twee keer gefietst, en gelukkig is het net zo leuk als ik dacht!
 • ging ik met een vriendin naar de expositie van Banksy en Warhol in het Moco Museum in Amsterdam. Ik dacht eigenlijk dat we naar de Beurs van Berlage gingen, maar de kaartjes bleken toch echt voor het Moco. En dat was ook erg leuk. Naar de expositie in de Beurs van Berlage ga ik misschien alsnog wel, die is verlengd tot 8 januari.

Plannen voor oktober

Eerst vier ik Bladzijde26s tweede verjaardag! 30 september is dat al 🙂 Ik sta er niet zo uitgebreid bij stil als vorig jaar, daar heb ik gewoon geen tijd voor (vorig jaar had ik geen baan, dat scheelt zeeën tijd kan ik je vertellen), maar ik ga natuurlijk ook niet niets doen. 🙂 Kijk de 30ste dus zeker eventjes op mijn blog. Een paar dagen later, de 5e, ben ik zelf jarig, leuk! Ik vier het niet groot hoor, alleen met familie en ook pas de 15e, maar ik vind verjaardagen gewoon leuk. En verder wordt het veel lezen, bloggen en ook fietsen. O ja, en op de valreep, want de 25e, naar Halina Reijn met La voix humaine, ik ben echt heel benieuwd hoe ik dat vind zo’n monoloog. Ik heb er in ieder geval veel izn in.

Enne, natuurlijk doe ik ook mee met #boektober. Maar ik moet nog even kijken welke boeken ik ga lezen, woensdag wil ik naar de bieb om nieuwe leesvoorraad te halen.

Lees- en luisterupdate

Zoals altijd sluit ik af met een #currentlyreading. Op mijn paarse stoel lees ik Iemand, niemand en honderdduizend van Luigi Pirandelli, en De opwindvogelkronieken van Haruki Murakami. Om de een of andere reden is die laatste er tussendoor geglipt deze zomer, vooral wegens te dik om vast te houden/mee te nemen. Maar ik wil hem toch wel heel graag lezen, dus dat gebeurt nu. Ik ben wel weer opnieuw begonnen, met de tips van Hoe lees ik? in mijn achterhoofd.

In de trein lees ik nu Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Op mijn nachtkastje nog altijd Mrs Dalloway van Virginia Woolf, dat gaat niet zo vlug, en m’n luisterboek schiet al helemaal niet op, heb volgens mij al twee maanden niet geluisterd, dus dat is nog stees Als het zaterdag wordt van Nicci French.

Challenge-updates

#boekperweek + #hrc: 82/104 | Ruim op schema dus 🙂

#flowboekenchallenge: 33/118 | +3, niet slecht 🙂

#allesuitdekast: 33/76 | Ik ga het niet redden dit jaar, maar ik kom wel in de buurt van de 50 waar ik mee begon 🙂

Wat zijn jouw plannen voor oktober?

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply Lalagè 26 september 2016 at 21:05

  Ha wat grappig dat jij ook een ’treinboek’ hebt 🙂 en dat je net als ik meerdere boeken tegelijk leest. Soms wordt het wel een beetje veel, dan blijft eentje toch liggen, maar dat geeft niets. Die komt dan later wel weer.

  • Reply Marloes 28 september 2016 at 20:31

   Ik doe dat al mijn hele leven tot verbazing van velen, maar ik kan me dan weer totaal niet voorstellen dat je maar één boek tegelijk leest. Jij wel?

   En zo’n treinboek, dat is meestal een ander soort boek dan ik thuis lees. Makkelijker weg te leggen, makkelijker leesbaar en sowieso op de e-reader, want anders sjouw ik me helemaal een breuk. Is dat bij jou ook?

 • Reply Anna Maria Boland 27 september 2016 at 10:40

  “Hoe lees ik” heb ik net zaterdag aangeschaft. Ik heb een interview met haar gelezen en ging meteen daarna naar de boekhandel.
  In oktober wil “A Little Life” lezen en veel meer natuurlijk, maar dat is mijn hoofddoel.

  • Reply Marloes 28 september 2016 at 20:28

   Leuk, ben je al begonnen in Hoe lees ik??

   A little life staat ook op mijn noglezenlijst, ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

  Ik wil wel reageren