Review

Review: Harry Potter and the cursed child | J.K. Rowling

Bladzijde 26, zin 1: “You know, Ron says he thinks I see more of my secretary Ethel (she indicates off) than him.”

Harry Potter and the cursed child (Harry Potter en het vervloekte kind) | J.K. RowlingEen bonusreview deze week. 🙂 En wel van de nieuwste Harry Potter! (Harry Potter en het vervloekte kind) Als groot fan moest ik die natuurlijk zo snel mogelijk lezen. Dus heb ik hem afgelopen zondag gedownload, ben meteen gaan lezen en had hem dezelfde avond nog uit. Hij is weer fantastisch!

Waar gaat deze nieuwe Harry Potter over?

Harry is inmiddels volwassen, getrouwd met Ginny en heeft drie kinderen, James, Albus en Lily. Albus gaat voor het eerst naar Zweinstein. Tot zover niets nieuws, want dit is waarmee deel zeven eindigt. Vanaf dan is alles nieuw. Of toch niet? Er volgt een spannend verhaal waarbij veel bekende mensen, dingen en magie voorbij komen. Maar daarover laat ik liever niet teveel los, stel dat ik per ongeluk een spoiler plaats. Nee, als je wilt weten wat er precies gebeurt, zal je het boek echt zelf moeten lezen, maar geloof me, dat is geen straf.

Wat vind ik ervan?

Wat een feestje was dat. Weer eens een nieuwe Harry Potter lezen, heerlijk! Ik heb me er geen seconde aan gestoord dat het een toneeltekst was, ik vloog er doorheen. Ik vond de plot verrassend en spannend, en bij het slot stroomden de tranen over mijn wangen. Missie geslaagd dus. Zou het nu echt voorbij zijn?

Toneelstuk

Wat zou ik nu graag het toneelstuk zien, ik ben zo benieuwd hoe zo’n magisch verhaal er op toneel uitziet. Ik duim voor een dvd, en eigenlijk ook voor echte tickets, het lijkt me fantastisch om te gaan.

Maar goed het boek, het is dus als toneelstuk opgeschreven, maar zonder uitgebreide regieaanwijzingen. Eigenlijk is het steeds een korte situatieschets en dan de dialoog. Het leest heel makkelijk en razendsnel.

Aan de ene kant vind ik het jammer dat het talent voor sfeerbeschrijving van J.K. Rowling niet meer wordt uitgediept. Aan de andere kant, je kent de personages en de tovenaarswereld zo goed, dat je het eigenlijk helemaal niet mist.

Voor volwassenen

Wat ik erg interessant vond, zijn de ontwikkelingen die Harry en Albus doormaken. Zonder dat het een zwaar verhaal wordt, wordt er best het één en ander aangestipt en ook uitgediept. Het is daarmee nog meer een boek voor volwassenen als deel vijf, zes en zeven dat al waren. (Voor mij ligt daar ongeveer de scheidslijn).

Nederlandse vertaling

Ik ben helemaal enthousiast over deze nieuwe Harry Potter en weet nu al zeker dat het niet bij één keer lezen blijft. Als de Nederlandse vertaling uitkomt ga ik die ook zeker in hardcopy halen, die hoort gewoon bij mijn verzameling in de boekenkast. En voor mijn komende verjaardag wil ik graag van die poppetjes van Funko, die ik wel eens op blogs voorbij zie komen, die zijn te leuk!

Kon jij ook niet wachten? Of heb je helemaal niets met Harry?

Tot slot:

Boek 68/104 #boekperweek #hrc
Boek 24/75 #allesuitdekast

Volgende review (as dinsdag): De rest van de dag | Kazuo Ishiguro #flowboekenchallenge

Harry Potter and the cursed child (Harry Potter en het vervloekte kind) | J.K. Rowling
Harry Potter and the cursed child (Harry Potter en het vervloekte kind)
Based on an original new story by J.K. Rowling
John Tiffany & Jack Thorne – A new play by Jack Thorne
Uitgeverij 2016
♥♥♥♥♥

 

Previous Post Next Post

3 Reacties

 • Reply Literasa 6 augustus 2016 at 14:00

  Door jouw positieve reactie ben ik ook benieuwd om het te gaan lezen! Ik was wat afgeschrikt door het feit dat het een toneeltekst is, maar daar zal ik me dus wel over kunnen zetten 😉

  • Reply Marloes 7 augustus 2016 at 16:31

   🙂 Vast wel! Mij stoorde het in ieder geval helemaal niet!

 • Reply Plien 6 augustus 2016 at 18:43

  Ik ben benieuwd!

 • Ik wil wel reageren