Iets anders

De mooiste cover in mijn boekenkast

Mooiste cover | A room with a view | E.M. Forster A room with a view | E.M. Forster

Ik weet nog dat ik dit boekje kocht. In 2000, bij Shakespeare & Company in Parijs. Een fantastisch boekwinkeltje, overvol met boeken. Het was ook toen al beroemd en ik moest daar gewoon iets kopen. Dat werd dit boekje, vooral omdat ik de cover zo leuk vond en omdat er vaag ergens een belletje rinkelde dat het een klassieker was. Extra leuk, er staat een stempel van de winkel in.

Mooiste cover | Stempel Shakespeare & CompanyMaar ik viel dus voor de cover. Ik vond hem grappig, werd verliefd op het lettertype en op de felle kleuren.

En nog steeds is het mijn favoriete kaft bij ons in de boekenkast, als heeft hij wel wat concurrentie gekregen. Niet heel veel, want ik koop zelden boeken alleen omdat ik de kaft zo mooi vind (het helpt wel). Alhoewel, sinds ik heb bedacht dat ik vooral boeken wil kopen die me echt hebben geraakt, kijk ik wel of ik een extra mooie editie kan vinden. Dan geniet ik er nog meer van.

Ook mooi

Wat ik dan mooi vind? Intense kleuren, bijzondere lettertypes, niet te veel verschillende kleuren, veel contrast, niet te druk, een mix van foto en illustratie.

Onlangs kocht ik, onder andere vanwege de kaft, Het huis op de heuvel van Eva Chase, die vind ik dus ook erg mooi. Van mijn uitgave van De brief voor de koning van Tonke Dragt word ik ook blij. En van Het boek van de wonderlijke nieuwe dingen van Michel Faber, oh en zeker ook van Hersenschimmen van Bernlef.  Alle vier een lust voor mijn oog, kijk maar:

Mooiste cover | De concurrentie

Het verhaal

Ik heb A room with a view overigens ook gewoon gelezen en ervan genoten. Dat laatste weet ik nog, het verhaal heb ik niet meer zo scherp op mijn netvlies. Het ging over een jonge vrouw op reis geloof ik. Hmm, misschien wordt het tijd om het nog eens te lezen, maar eerst zijn de ongelezen boeken in de kast aan de beurt.

Welk boek in jouw kast heeft de mooiste cover?

Previous Post Next Post

2 Reacties

  • Reply Lalagè (@Lalage_) 14 augustus 2016 at 14:00

    ‘Het leek stiller dan het was’ is mijn lievelingsboek vanwege de inhoud, maar ook de omslag is zooo mooi! Verder zou ik eens in mijn boekenkast moeten speuren wat er aan moois in staat.

  • Reply Marcia 15 augustus 2016 at 12:06

    Het boek van wonderlijke nieuwe dingen is bij mij ook één van de mooiste covers in mijn kast! Ik heb de Engelse variant en die glinstert zo mooi <3

  • Ik wil wel reageren