Leesvoorraad

Bieb, bieb, bieb… nieuwe leesvoorraad #9

2016.08 BibliotheekHet was vandaag weer tijd voor een bezoekje aan de bibliotheek (of eigenlijk vorige week al, maar toen kwam ik tijd te kort). Op één na heb ik mijn vorige leenboeken allemaal gelezen, ik had De droomster van Oostende weer mee willen nemen, maar ben dat vergeten. Gelukkig staat ze nog gewoon op mijn ellenlange noglezenlijst, dus ze komt zeker weten nog eens voorbij.

De oogst van vandaag

Wat nam ik dan wel mee? Vier boeken voor mijn #Flowboekenchallenge!

 • Primo Levi | Is dit een mens
 • Richard Harvell | De klokken
 • Luigi Pirandello | Iemand, niemand en honderdduizend
 • John Irving | De regels van het ciderhuis

Ik heb zo’n zin in die laatste! Van John Irving heb ik Bidden wij voor Owen Meany gelezen en daar heb ik van genoten. Ik ben dus heel benieuwd of dit boek me ook zo goed zal bevallen.

Van de andere drie schrijvers heb ik nog niets gelezen, daar kan ik dus ook niets van zeggen. Drie heel verschillende thema’s in ieder geval. De Tweede Wereldoorlog, een castraatzanger en een sterk psychologisch ingestoken verhaal.

Welk boek moet ik volgens jou als eerste lezen?

Previous Post Next Post

3 Reacties

 • Reply Lalagè (@Lalage_) 13 augustus 2016 at 21:38

  Oja, John Irving, die moet ik ook eens lezen. Maar mijn nogtelezenlijst is wel zo vreselijk lang dat ik niet weet of ik er ooit aan toe kom :S Misschien kan een enthousiaste bespreking van jou me overtuigen dat ik het moet lezen?

  • Reply Marloes 14 augustus 2016 at 09:22

   Ik ga mijn best doen! (Hij is met die dikke pillen nou ook niet meteen een schrijvertje voor tussendoor inderdaad).

 • Reply Lize 14 augustus 2016 at 15:22

  De regels van het ciderhuis heb ik lang geleden gelezen maar ik denk wel dat ik het toen goed vond. Onlangs “In een mens” van John Irving gelezen en dat was zeker goed.
  Naar “Is dit een mens” van Primo Levi ben ik wel benieuwd.

 • Ik wil wel reageren