Van 26 tot 26 | Wrap up

Van 26 tot 26: Augustus 2016!

Wat een heerlijke maand augustus, vol zon en leuke dingen! Zo vol dat ik eigenlijk te weinig aan lezen toekwam…

Gelezen in augustus

2016.08_Gelezen-deel12016.08_Gelezen-deel2

 1. Kazuo Ishiguro | De rest van de dag ♥♥♥♥
 2. Sylvia Iparraguirre | Een wintervertelling uit Buenos Aires ♥♥♥
 3. J.K. Rowling | Harry Potter and the cursed child ♥♥♥♥♥
 4. Ali Smith | De eerste persoon ♥♥♥
 5. Jess Walter | Schitterende ruïnes ♥♥♥♥
 6. Jan Brokken | De vergelding ♥♥♥♥

Zes boeken las ik maar, dat is voor mijn doen echt heel weinig, gelukkig stonden er veel leuke dingen tegenover! De nieuwste Harry Potter is trouwens absoluut mijn favoriet van deze maand. Ik vond het zo fijn om weer eens een nieuw verhaal over hem te lezen, en ik kan het je nog aanraden ook! (Mits je deel 1-7 ook gelezen hebt, anders snap je er niets van).

Challenge-updates

#boekperweek + #hrc: 71/104
Ik lig nog steeds op schema, maar ik had graag een wat grotere voorsprong genomen, nou ja, niets aan te doen.

#flowboekenchallenge: 30/118

#allesuitdekast: 27/75

En verder… 

 • Bezocht ik traditiegetrouw samen met Margriet het Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Als altijd was het erg gezellig en zagen we weer onverwacht moois!
 • Ging ik een weekje logeren bij mam in Zeeland. We hadden zalig weer, dus zaten we lekker vaak op het terras, aten we op strandtent Corazon en bezochten het Watersnoodmuseum. Het was een heel fijne week!
 • Verwende ik mezelf en werd ik verwend met nieuwe Trollbeads. Blij mee! Ik ben al maanden verliefd op het Amsterdamse grachtenpandje en nu kreeg ik het van J, lief!!
 • BBQde ik me suf, vooral afgelopen week, maar om nou te zeggen dat ik dat erg vind? Juist lekker!
 • Doe ik mee aan de Instagram-challenge van Blossom Books en dat vind ik echt superleuk! Ik krijg zulke leuke en lieve reacties dat ik ook na 31 augustus actief wil blijven doorposten.
 • Haakte ik een uiltje voor mam, superschattig (mijn moeder verzamelt uiltjes vandaar). Maar wel iets meer werk dan gedacht en dan ben ik ook nog vergeten zijn oogjes vast te lijmen, dus dat is nog een karweitje voor de volgende keer.
 • Zag ik veel van de Olympische Spelen, ik kijk graag naar sport en heb echt genoten van de prestaties van onze sporters!
 • Had ik een uitermate goede (maar wel dure) shopdag, dat belooft wat voor deze winter. 🙂
 • At ik weer lekker vaak buiten de deur. Heerlijk! Bij It rains fishes in Den Haag was het eten het allerlekkerst.

Augustus 2016 - Schouwen-Duiveland

Plannen voor september

 • In september (helemaal aan het eind dat wel) vier ik mijn tweede blogverjaardag! Dus komende tijd maak ik plannen voor een klein blogverjaardagsfeestje.
 • Met mijn schoongezin (ouders van J + zussen en aanhang) gaan we een lang weekend naar het Zuid-Hollandse Rockanje. Hoewel ik daar niet ver vandaan opgroeide ben ik er volgens mij nog nooit geweest. Ik ben benieuwd!
 • En ik heb verschillende leuke afspraken in mijn agenda met lieve vriendinnen, zin in!

Lees- en luisterupdate

Op dit moment lees ik Het bedrog van Quisco van Daan Hermans op de e-reader, en Is dit een mens van Primo Levi als ‘gewoon’ boek. Op mijn nachtkastje ligt nog altijd Mrs. Dalloway van Virginia Woolf  en ook mijn luisterboek is nog niet uit, dat is dus nog steeds Als het zaterdag wordt van Nicci French.

Wat zijn jouw plannen voor september?

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply zwartraafje 29 augustus 2016 at 17:18

  Wat een mooie en leuke terugblik. Ik vind de Blossom Books Bookstagram ook heel leuk om te doen. Dat ik nu meteen ook weer enkele leuke foto’s heb om in blogposts te verwerken is natuurlijk een extra pluspunt. Oh en ik vond het ook heerlijk om dankzij Harry Potter & the cursed child even terug te kunnen wegduiken in de magische wereld van J.K.ROwling.

  • Reply Marloes 30 augustus 2016 at 19:52

   🙂

 • Reply Literasa 29 augustus 2016 at 21:02

  Hoewel ik naar de Harry Potter Exhibition in Brussel ben geweest, heb ik nog steeds het nieuwste boek niet gelezen. De toneelvorm spreekt me niet zo aan, maar misschien moet ik het toch een kans geven…

  Verder ga ik in september weer een ‘Ik lees Frans’-uitdaging doen 🙂 Zin om mee te doen?

  • Reply Marloes 30 augustus 2016 at 19:53

   Bien sûr! Ik heb zelfs een Frans boek dit jaar. Ik kom straks even langs op je blog.

  Ik wil wel reageren