Weekendwijsheid

Weekendwijsheid: Voltaire

Weekendwijsheid: "Laat ons lezen en laat ons dansen, dat heeft de wereld nog nooit kwaad gedaan." Voltaire

“Laat ons lezen en laat ons dansen, dat heeft de wereld nog nooit kwaad gedaan.”
Voltaire

Prachtige quote van de Franse schrijver en filosoof Voltaire. Perfect om het weekend mee te beginnen. (Al is dat inmiddels al even bezig).

Dansen, dat doe ik echt veel te weinig! Laatst nog een keer op een nineties-feestje en dan vind ik het superleuk om te doen (ik kan het trouwens helemaal niet, maar dat terzijde) en neem ik me voor om vaker uit dansen te gaan. Maar eigenlijk weet ik dan al dat het er waarschijnlijk toch niet van komt. Kennelijk vind ik het toch niet leuk genoeg. Jammer, want ik krijg er wel altijd heel veel energie van!

Lezen daarentegen, dat doe ik misschien wel het allerliefst, maar dat hoef ik jullie niet te vertellen. Ik heb vakantie nu, dus ik kan me weer helemaal uitleven, zin in! Zometeen duik ik mijn leesvoer voor dit weekend: Noem het slaap van Henry Roth. Jullie kunnen dinsdag lezen wat ik daarvan vind. Ik ben er gisteren al in begonnen en het leest in ieder geval lekker weg.

Wat doe jij liever, dansen of lezen?

Previous Post Next Post

2 Reacties

  • Reply Literasa 3 juli 2016 at 10:53

    Inderdaad een mooi citaat waar ik het helemaal mee eens ben! Dat dansen is bij mij intussen van ons trouwfeest geleden…

  • Reply Lizesboeken 7 juli 2016 at 11:34

    Ik kan niet dansen. Lezen kan ik gelukkig wel 🙂
    Mooie quote inderdaad!

  • Ik wil wel reageren