Review

Review: Gruwelijk! | Maaike Hartjes

Bladzijde 26, zin 1: “Jeetje, dit schreef ik op mijn twaalfde.”

Gruwelijk! | Maaike Hartjes

Een stripboek! Dat kan natuurlijk ook 🙂

Waar gaat Gruwelijk! over?

Maaike Hartjes tekent stripjes over haar eigen leven, over werk, feestjes, geen kinderen willen, onzekerheid. Nou ja, er komt van alles voorbij! Ze duren steeds maar kort, zijn in zwart/wit en passen op een pagina (of op een halve).

Stripjes van Maaike Hartjes op mijn prikbord

Wat vind ik ervan?

Leuk!! Zo herkenbaar. Ik vertelde al dat ik twee stripjes van haar op mijn prikbord heb hangen, al jaren. Ik knipte ze ooit uit de Viva toen ik die nog regelmatig las. Eentje gaat over het ‘geen-kinderen-willen’, een thema dat ook in dit boek een paar keer voorbij komt. De herkenning is fijn.

En dat geldt voor de meeste van haar stripjes. Het zijn allemaal dingen die jou en mij ook kunnen overkomen en en dat in meestal niet meer dan vier plaatjes uitgewerkt. Knap vind ik dat. Vooral omdat de meeste van die stripjes ook nog een glimlach op mijn gezicht weten te toveren. Heerlijk!

Wat is jouw favoriete strip?

Tot slot:

Boek 55/104 #boekperweek #hrc

Volgende review (as dinsdag): Een hologram voor de koning | Dave Eggers #alleboekenuitdekast

Gruwelijk! | Maaike Hartjes
Gruwelijk! 
Maaike Hartjes
Oog & blik, De bezige bij 2011
♥♥♥♥

Previous Post Next Post

2 Reacties

  • Reply Lalagè (@Lalage_) 15 juli 2016 at 19:15

    Heerlijk, net zoiets als Barbara Stok 🙂

    • Reply Marloes 17 juli 2016 at 19:22

      Ja precies! Daarom haalde ik ze waarschijnlijk ook door elkaar. Een boekje van Barbara Stok ga ik binnenkort ook eens lenen, leuk!

    Ik wil wel reageren