Review

Review: Een beetje liefde | Amanda Prowse

Bladzijde 26, zin 1: ” ‘Waar heb je de cursus?’ “

Een beetje liefde | Amanda Prowse

Naast alle meer literair verantwoorde boeken die ik meenam op vakantie (Oorlog en vrede, Vader, Eline Vere), wilde ik ook graag een feelgoodboek met een hoog zwijmelgehalte meenemen. Ik werd verliefd op de cover van dit boekje en koos dit dus uit de e-bookcollectie van de bibliotheek. Erg fijn trouwens dat die mogelijkheid er is!

Waar gaat Een beetje liefde over?

Pru Plum en haar nicht hebben een zeer exclusieve bakkerij in hartje London. Ze zijn opgeklommen van meisjes met een baantje in de luciferfabriek zonder vooruitzichten, tot twee dames met status. Samen bewonen ze een appartement boven hun zaak, samen zorgen ze voor hun nichtje Bobbi. Alles gaat helemaal volgens plan, de bakkerij is een succes, Bobbi is verloofd en dolgelukkig en de dames hebben het best naar hun zin met hun twee. Maar je raadt het al… op een dag verandert alles.

Wat vind ik ervan?

Precies wat ik ervan verwachtte, een hoog zwijmel- en feelgoodgehalte, heerlijk dus voor op vakantie of zomaar een zomerse zondag. Het verhaal is origineel. Deze keer staat niet een jonge vrouw van twintig centraal, maar een dame van zesenzestig, leuk! En die taartjes klinken allemaal even verrukkelijk, maar ik heb geloof ik al vaker gezegd dat ik wel van boeken houd waarin eten een rol speelt (denk De taarten van Marie van Claire Sandy of de boeken van Sarah-Kate Lynch).

Het verhaal genoeg onverwachte wendingen om te blijven boeien en Pru is gewoon een lieverd, al heeft ze zeker ook een gebruiksaanwijzing. Je gunt haar geluk, maar niet alleen haar, ook haar nicht, nichtje en de onverwachte Megan. Ze zijn allemaal even sympathiek, dus je hoopt dat het voor allemaal goed komt.

Het is dus geen al te ingewikkeld boek, gewoon lekker om bij weg te dromen en misschien een traantje te laten. Een soort disneyfilm in pocketformaat. Ik werd er blij van!

Wat voor type boeken neem jij mee op vakantie?

Tot slot:

Boek 60/104 #boekperweek #hrc

Volgende review (as dinsdag): Vader | Karl Ove Knausgard

Een beetje liefde | Amanda Prowse


Een beetje liefde (A little love)

Amanda Prowse (Vertaling: Hanneke van Soest)
Aerial Media Company B.V. 2014
♥♥♥

 

Previous Post Next Post

Nog geen reacties

Ik wil wel reageren