Leesvoorraad

Nieuwe boeken én een nieuwe e-reader

Zomer_2016

Het is zomervakantie (althans voor mij) en dat betekent dat ik nieuwe boeken mag kopen! 🙂 Heerlijk zo’n ritueel, ik was me er al een paar weekjes op aan het verheugen. Afgelopen dinsdag toog ik eindelijk naar Adr. Heinen, de ontzettend fijne boekwinkel hier in de Bosch. En daar had ik natuurlijk een enorm keuzeprobleem, want er was heel veel moois!

Worteltaart

Dat werd dus eerst koffie en een stukje heerlijke worteltaart in de koffiehoek om er eens rustig over na te kunnen denken en de voorpret nog eventjes te rekken. Echt een fijn plekje is dat. Een paar jaar geleden verkochten ze er nog de kinderboeken en tegenwoordig kan je daar dus koffie, gebak en lunch krijgen. Het hoort bij de Verkadefabriek en ze hebben heel lekkere dingen!

Toch niet zo moeilijk

Daarna was de keuze toch snel gemaakt. Het werd het splinternieuwe boek van Nina George. Haar De boekenapotheek aan de Seine was een van mijn favoriete boeken van vorig jaar, dus dit was eigenlijk een heel makkelijke beslissing. En de kaft van Het huis op de heuvel bleek onweerstaanbaar, dus dat werd boek nummer twee. Ik ben benieuwd.

Én een nieuwe e-reader

Diezelfde middag wilde ik ook mijn e-reader volladen met e-books van de bibliotheek, maar dat wilde niet lukken. Ik had nog zo’n Sony e-reader en dat bleek ingewikkeld. Omdat ook al twee knoppen kapot waren (waaronder de home-knop, heel onhandig) en er wat slechte plekken in het scherm zaten, besloot ik dus een nieuwe te kopen. Gisteren vond ik hem al in de brievenbus, een gloednieuwe Kobo Glo.

Gisteravond was ik dus op ontdekkingsreis in mijn nieuwe e-reader. Hij werkt fijn! En ik heb dus ook volgekregen, met de e-books die ik al had én e-books van de bibliotheek. En dat ging gelukkig heel eenvoudig. Ideaal!

Na onze vakantie vertel ik jullie hoe mijn nieuwe speeltje bevalt. Ik neem geen ‘echte’ boeken mee, dus ik hoop dat ik straks heel enthousiast ben.

Wat voor e-reader heb jij? Of heb je er geen?

Previous Post Next Post

12 Reacties

 • Reply Anneke 8 juli 2016 at 22:19

  Ik heb sinds februaari ook de Kobo Glo. Het is echt een heel fijne e-reader.

  • Reply Marloes 17 juli 2016 at 19:11

   Na een week gebruiken ben ik ook tevreden 🙂 hopelijk blijft dat zo!

 • Reply Marcia 8 juli 2016 at 22:55

  Ik heb geen ereader, maar lees ebooks op mijn smartphone of tablet. Het licht is misschien wat feller, maar eigenlijk heb ik daar geen last van. Ik heb lang geleden weleens naar ereaders gekeken in de winkel, maar ik had het gevoel dat die zo traag zijn – het duurt zo lang voor nieuwe pagina’s geladen worden. En ik ben gewoon heel ongeduldig XD

  • Reply Marloes 17 juli 2016 at 19:13

   Dat gevoel heb ik helemaal niet, ik heb daar zelfs nog geen seconde over nagedacht en ook ik ben ongeduldig 🙂 Ik heb ook weleens iets op mijn ipad gelezen, maar dat vind ik dus helemaal niet fijn, dat licht. Ik heb het op de Kobo ook steeds uitgezet, tenzij ik het echt niet meer kon lezen en dan nog maar max 30%.

 • Reply Lalagè (@Lalage_) 9 juli 2016 at 08:18

  Ik heb een Kobo om biebboeken te lenen, maar vind mijn Kindle veel fijner in gebruik. De Kobo heeft al een paar keer plotseling alle boeken eraf gegooid… dus ik heb de wifi uitgezet en neem dit jaar een dwarsligger mee op vakantie als reserve.

  • Reply Marloes 17 juli 2016 at 19:15

   Oei! Hoop dat me dat niet gaat overkomen. Ik ben heel even bang geweest dat ik toch reserveboeken mee had moeten nemen. Door die verlichting ging de batterij echt veel sneller dan ik verwacht had en ik had er niet aan gedacht om mijn oplader mee te nemen. Gelukkig werkte de telefoonoplader van mijn vriend ook. Kon ik toch verder lezen 🙂

 • Reply Anna Maria Boland 9 juli 2016 at 08:46

  Ik heb een Kobo Aura H2O en ben heel blij mee. Ik heb sinds december en nog niets gevonden waarover ik zou kunnen klagen. 😉 Heb nog niet mee gedoucht, dus ik weet niet hoe goed het met die waterdichtheid is, maar als mijn thee er overheen gaat, dan blijft het gewoon werken. 🙂

  • Reply Marloes 17 juli 2016 at 19:17

   Lezen onder de douche… dat is ook helemaal niet handig 😉 in bad daarentegen gaat prima, maar daar heb ik sinds kerst zo’n slim badrekje voor, kan mijn boek en dus mijn e-reader niet in het water vallen, ideaal!

 • Reply Literasa 9 juli 2016 at 21:31

  Ik heb sinds een week ook een Kobo Glo! Heel fijn om zoveel boeken op één medium te hebben, maar heel stiekem lees ik toch nog liever ‘echte’ boeken…

  • Reply Marloes 17 juli 2016 at 19:19

   Ik vind ‘echte’ boeken ook heel fijn hoor, maar voor heel dikke pillen en op vakantie vind ik de e-reader echt een uitkomst. Heerlijk dat je zo makkelijk zo veel mee kunt nemen en dat je geen kramp krijgt in je handen tijdens het lezen. 🙂 Bevalt de Kobo bij jou?

 • Reply Lizesboeken 13 juli 2016 at 09:12

  Ik heb een e-reader van Kobo maar lees nog meer en liever papieren boeken al ben ik wel erg tevreden over deze e-reader.

  • Reply Marloes 17 juli 2016 at 19:20

   Papier is ook fijn inderdaad, maar ik vind het toch wel een fijne uitvinding zo’n e-reader!

  Ik wil wel reageren