Leesvoorraad

Ik ga op vakantie en ik neem mee… (2016)

VakantievoorpretOf eigenlijk, ik ben op vakantie en ik heb meegenomen, want op het moment dat jullie dit lezen zijn we al vertrokken. We gaan heerlijk een weekje naar la douce France, ergens in het midden van niets in de Auvergne hebben we een huisje gehuurd. Ik ben zo benieuwd!

Vakantie is voor mij vooral veel lezen, lekker eten, van de zon en het mooie Franse land genieten, veel terrasjes pikken en schilderachtige dorpjes bekijken. Ik heb mijn splinternieuwe e-reader dus volgeladen met bibliotheekboeken en ik had er natuurlijk ook al wat boeken opstaan. Ik ben dus goed voorzien!

Wat ik zou kunnen lezen de komende week is dit:

 • António Lobo Antunes | Als een brandend huis
 • Sebastian Barry | De geheime schrift | bieb
 • Jan Brokken | De vergelding
 • Eleanor Catton | De repetitie
 • Louis Couperus | Eline Vere | bieb
 • Adriaan van Dis | Tikkop
 • Dave Eggers | Een hologram voor de koning
 • Joshua Foer | Het geheugenpaleis
 • Aminatta Forna | Het huis met de schaduw | bieb
 • Kristin Hannah | De wintertuin
 • Erik-Jan Harmens | Hallo muur
 • Daan Hermans | Het bedrog van Quisco
 • Erica James | Schaduwleven
 • Lieve Joris | Terug naar Congo
 • Karl Ove Knausgård | Vader | bieb | #flowboekenchallenge
 • Judith Koelemeijer | Het zwijgen van Maria Zachea
 • Kim van Kooten | Lieveling
 • Guus Kuijer | De bijbel voor ongelovigen – deel 1 | bieb
 • Ilja Leonard Pfeijffer | La Superba | bieb
 • Amanda Prowse | Een beetje liefde | bieb
 • David Sedaris | De lachvogel
 • Kathrine Kressmann Taylor | Adres onbekend | bieb |#flowboekenchallenge
 • Toon Tellegen | Misschien wisten zij alles | bieb |#flowboekenchallenge
 • Leo Tolstoj | Oorlog en vrede | bieb

Keus genoeg! Wees maar niet bang, ik ga echt niet alles lezen, maar ik vind het een fijn idee dat ik iets te kiezen heb. Ik ga beginnen met Dave Egger’s Een hologram voor de koning en daarna worden het waarschijnlijk eerst de biebboeken die ik mag lezen voor mijn #flowboekenchallenge, dan de andere biebboeken en als er dan nog vakantie over is, de rest. Maar die volgorde is natuurlijk niet in steen gebeiteld, wie weet wat Auvergne me brengt…

Welk boek van dit lijstje moet ik volgens jou zeker lezen?

Previous Post Next Post

6 Reacties

 • Reply Han van Meegeren 9 juli 2016 at 12:14

  In ieder geval een bieb boek, die moeten terug. Ik ben heel benieuwd naar de bijbel voor ongelovigen van Guus Kuijer dus ik zou daarmee beginnn!

  Fijne vakantie,
  Han

  • Reply Marloes 17 juli 2016 at 19:18

   Dank je wel Han! Daar ben ik ook heel benieuwd naar, maar zover ben ik helaas niet gekomen. Maar ik ga hem zeker binnenkort lezen.

 • Reply Marcia 11 juli 2016 at 11:33

  De repetitie van Eleanor Catton wil ik ook nog graag lezen! En Het zwijgen van Maria Zachea is zeker een aanrader 🙂

  • Reply Marloes 17 juli 2016 at 19:20

   Helaas allebei niet aan toegekomen, maar dat komt vast nog wel binnenkort!

 • Reply Lizesboeken 13 juli 2016 at 13:58

  Er staan wel meer boeken op die ik graag wil lezen maar het meest nieuwsgierig ben ik naar “Het geheugenpaleis” van Joshua Foer.

  • Reply Marloes 17 juli 2016 at 19:21

   Die staat al zeker twee jaar op mijn e-reader, misschien wel drie, geen goed teken! Ik denk dus niet dat ik die nog ooit ga lezen, maar ik laat hem voorlopig staan, je weet immers maar nooit.

  Ik wil wel reageren