Leesvoorraad

Bieb, bieb, bieb… nieuwe leesvoorraad #8

Het was heel hoog tijd om naar de bieb te gaan, ik was veel te laat! Het is ook zo onhandig dat hij in de zomer op zondag gesloten is. Maar ik heb gisteren weer een fijne slag geslagen, kijk je mee?

Voor mijn #flowboekenchallenge

 • Kazuo Ishiguro | De rest van de dag
 • Maggie O’Farrell | Het verdwenen leven van Esme Lennox
 • Henry Roth | Noem het slaap
 • Ali Smith | De eerste persoon en andere verhalen

Dit jaar wil ik graag heel veel boeken van mijn flowboekenchallenge-lijst lezen. De teller zou op op 31 december op vijftig moeten staan heb ik afgelopen januari bedacht. Dat betekent dus dat ik nog flink aan de bak moet (hij staat nu op 24), daarom gingen er weer vier ‘flow’-boeken mee naar huis.

Van Maggie O’Farrell las ik al Als de regen niet valt en dat vond ik erg mooi, ik ben dus heel nieuwsgierig naar dit boek. De andere boeken heb ik een soort van willekeurig uit de schappen gepakt, ik ben benieuwd of er een vijfhartjesboek tussenzit.

Zomaar

2016.06 Bibliotheek Zomaar

 • Eric-Emmanuel Schmitt | De droomster van Oostende
 • Maaike Hartjes | Gruwelijk!

Ik zocht eigenlijk een ander boek van Schmitt (Oscar en Oma Rozerood), dat was er niet, maar dit stond ook op mijn noglezen-lijst, ooit toegevoegd op aanraden van Literasa. De titel klinkt fijn, hopelijk is het verhaal dat ook. En Maaike Hartjes, Lalagè schreef er laatst een blog over en dat was voor mij een eyeopener: er zijn boekjes van! Ik vind haar stripjes al jaren erg leuk, al heel lang hangen er twee uitgeknipte exemplaren op mijn prikbord. Ik ben benieuwd of er eentje bijkomt! (En nee, natuurlijk scheur ik die niet uit het boek, ik maak gewoon een kopietje).

Stripjes van Maaike Hartjes op mijn prikbord

Eindelijk

I love groente | Janneke Vreugdenhil

 • Janneke Vreugdenhil | I ♥ groente!

Dit boek staat al zo’n tijd op mijn lijstje, maar ik kon het steeds niet vinden en nu zag ik het eindelijk staan. Uiteraard niet tussen de kookboeken, maar bij een standje over moestuinen. Ik heb er al in zitten bladeren en ik ga er zeker uit koken, er staan superlekkere dingen in!

Cadeau gekregen 🙂

As in tas | Jelle Brandt Corstius

 • Jelle Brandt Corstius | As in tas

Vorige week waren we gezellig bij goede vrienden op bezoek. We zien elkaar ongeveer twee keer per jaar en het eerste wat ik bij hen doe is de boekenkast inspecteren. Eigenlijk doen we elkaar altijd een boek cadeau als we op bezoek gaan, maar de vorige keer dat zij bij ons waren hadden wij het boek al. Deze keer kregen zij Alleen maar helden van Charles Lewinsky van ons en wij (met terugwerkende kracht dus) As in tas van Jelle Brandt Corstius. Ik ben benieuwd wat ik ervan vind en of het me extra raakt omdat ook ik mijn vader afgelopen jaar verloren heb. 

Aan mezelf cadeau gedaan 🙂

2016.06 Cadeaus voor mezelf

 • Alice Brière-Hacquet & Csil | Madame Eiffel (was bij nader inzien in mei, maar ach…)
 • Gretchen Rubin | Het Happiness project (ook dit was eigenlijk in mei)
 • Maria Semple | Where’d you go, Bernadette
 • Jess Walter | Schitterende ruïnes

Omdat je soms ook jezelf best mag verwennen. Zeker als je door treinperikelen op een station bent en je e-reader vergeten bent. Bernadette kocht ik na het lezen van een blog van Tessa, inmiddels heb ik het gelezen en is de review verschenen, erg fijn! Het prentenboek kocht ik bij een van mijn favo winkels in Den Bosch, VanDaan, ik vind het onweerstaanbaar mooi en lief.

Welk boek lijkt jou het mooist/fijnst/leukst?

Previous Post Next Post

4 Reacties

 • Reply Lalagè (@Lalage_) 27 juni 2016 at 07:57

  Huh, ik schreef over Barbara Stok, maar Maaike Hartjes is ook heel leuk 😉
  Eric-Emmanuel Schmitt kennen we natuurlijk van ‘Meneer Ibrahim en de bloemen van de koran’, een geweldig boekje. Ik ben benieuwd hoe je deze vindt. En ga je het kookboek over groente ook bespreken? Het is zo handig dat je kookboeken uit de bieb kunt lenen om eens te testen voor je ze zelf aanschaft.

  • Reply Marloes 27 juni 2016 at 08:50

   Oh, dat is stom zeg! Maar die stripjes van Barbara Stok zijn ook grappig 🙂 Kennelijk linken ze in mijn hoofd ergens in elkaar.

   Meneer Ibrahim heb ik nog niet gelezen, dat ga ik misschien ook nog wel doen. Eerst deze 🙂

   En reken maar dat ik I love groente ga bespreken, veel te leuk!

 • Reply Sue 27 juni 2016 at 08:44

  Ik ben zo nieuwsgierig naar As in tas, heb er zoveel goeds over gehoord!

  • Reply Marloes 27 juni 2016 at 08:51

   Ik ook! Je ziet hem eerdaags wel voorbij komen 🙂

  Ik wil wel reageren